Τι είναι ένα αρχείο OPML;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία OPML

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου OPML είναι ένα αρχείο γλώσσας επεξεργασίας περιγράμματος επεξεργαστή. Αποθηκεύεται σε μια συγκεκριμένη δομή χρησιμοποιώντας τη μορφή XML και χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ εφαρμογών ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα .

Η μορφή αρχείου OPML χρησιμοποιείται συχνά ως μορφή εισαγωγής / εξαγωγής για προγράμματα ανάγνωσης ροών RSS . Δεδομένου ότι ένα αρχείο αυτής της μορφής μπορεί να περιέχει μια συλλογή πληροφοριών συνδρομής RSS, είναι η ιδανική μορφή για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή την κοινοποίηση τροφοδοσιών RSS.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο OPML

Σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα που διαχειρίζεται ροές RSS πρέπει να μπορεί να εισάγει αρχεία OPML και να εξάγει αρχεία OPML.

Το Feedly είναι ένα παράδειγμα ενός δωρεάν αναγνώστη RSS που μπορεί να εισαγάγει αρχεία OPML (μπορείτε να το κάνετε μέσω αυτού του συνδέσμου εισαγωγής OPML). Ο πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Thunderbird θα πρέπει να λειτουργεί επίσης.

Εάν βρείτε ένα αρχείο OPML στο διαδίκτυο και θέλετε να δείτε τι υπάρχει μέσα του, υπάρχει ένα εργαλείο που ονομάζεται OPML Viewer που θα κάνει ακριβώς αυτό.

Το MINDMAP του Tkoutline και του ConceptDraw μπορεί να ανοίξει και αρχεία .OPML.

Ένας απλός επεξεργαστής κειμένου είναι ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε αρχεία OPML. Δείτε τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου για μερικά από τα αγαπημένα μας. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι ένας πραγματικός συγκεντρωτής feed RSS, όπως η Feedly, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε πραγματικά τις καταχωρίσεις feed OPML χρήσιμες (δηλ. Να σας δείξει το περιεχόμενο από το οποίο προέρχονται οι τροφοδοσίες RSS). Ένας επεξεργαστής κειμένου είναι πραγματικά καλός μόνο για την επεξεργασία του αρχείου OPML ή για την προβολή μόνο του περιεχομένου κειμένου.

Σε αυτή τη σημείωση, οποιοσδήποτε επεξεργαστής XML ή κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αλλαγών σε ένα αρχείο OPML. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα αρχεία XML εδώ .

Σημείωση: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο OPML, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία OPML, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο OPML

Το πρόγραμμα Tkouline που αναφέρθηκε παραπάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή ενός αρχείου OPML σε HTML ή XML.

Τα αρχεία OPML μπορούν επίσης να μετατραπούν σε CSV για χρήση σε ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Microsoft Excel, χρησιμοποιώντας αυτόν τον online μετατροπέα OPML σε CSV.

Για να αποθηκεύσετε το κείμενο OPML σε JSON, χρησιμοποιήστε τον δωρεάν μετατροπέα OPML σε JSON στο BeautifyTools.com.

Το Pandoc είναι ένας άλλος μετατροπέας OPML που μπορεί να αποθηκεύσει τα δεδομένα XML από ένα αρχείο OPML σε μια τεράστια ποικιλία μορφών όπως το AsciiDoc, το markdown, το LaTeX και άλλα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή αρχείου OPML

Σε ένα τυπικό αρχείο OPML, υπάρχει ένα στοιχείο που περιγράφει τον τίτλο, τον κάτοχο ή κάποια άλλη πληροφορία μεταδεδομένων. Με μια ροή RSS, αυτός είναι συνήθως ο τίτλος του άρθρου. Στη συνέχεια, είναι η ετικέτα που περιέχει το περιεχόμενο αυτού που περιγράφει το αρχείο και το στοιχείο για τη διατήρηση χαρακτηριστικών ή άλλων επιμέρους στοιχείων περιγράμματος.

Το OPML δημιουργήθηκε από το UserLand με την αρχική πρόθεση να είναι για μια μορφή αρχείου που ανήκε στο εργαλείο επεξεργασίας κειμένου ενσωματωμένο στο λογισμικό Radio UserLand.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας με τις παραπάνω προτάσεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι ότι ασχολείστε με ένα αρχείο OPML. Ορισμένες επεκτάσεις αρχείων μοιάζουν με OPML αλλά στην πραγματικότητα δεν σχετίζονται καθόλου και συνεπώς δεν συνεργάζονται με τα παραπάνω προγράμματα OPML.

Για παράδειγμα, ίσως να έχετε πραγματικά ένα αρχείο OMP, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα αρχείο αρχειοθέτησης εγγράφων του Office Manager ή ένα αρχείο εγγράφου παραθύρου OpenMind. Παρόλο που η επέκταση του αρχείου μοιάζει πολύ με το OPML, δεν είναι η ίδια μορφή και δεν μπορεί να ανοίξει με τις ίδιες εφαρμογές.

Συμβουλή: Το πρώτο είναι μια μορφή αρχείου που δημιουργήθηκε από το λογισμικό Krekeler Office Manager Pro και ο τελευταίος συνεργάζεται με το MatchWare MindView.

Το OPAL είναι μια παρόμοια επέκταση αρχείου που μπορεί να συγχέεται ως αρχείο OPML. Χρησιμοποιείται αντί αυτού από το Εργαλείο προσαρμογής του Microsoft Office ως αρχείο ρυθμίσεων χρήστη του Microsoft Office για να προσαρμόσετε τον τρόπο εγκατάστασης του Microsoft Office.

Εάν χρειάζεστε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου OPML και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.