Επισκόπηση του ARCAM Solo Bar

Το βασισμένο στο Η.Β. Arcam είναι γνωστό για τα προϊόντα ήχου υψηλής τεχνολογίας, όπως ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου FMJ-AVR450 που εξέτασα το 2014 . Ωστόσο, έχουν επεκτείνει τις προσφορές προϊόντων τους και σε άλλες περιοχές ήχου, με τελευταία την ανακοίνωση του Solo Bar Sound Bar / Subwoofer System.

Φυσικά, από το ARCAM, το Solo Bar σίγουρα δεν είναι ένα από αυτά τα ηχητικά μπαρ "off-the-shelf" που συνήθως βρίσκετε στο τοπικό κατάστημα Big-Box. Η ARCAM έχει ενσωματώσει την ίδια ποιότητα κατασκευής και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν στα προϊόντα AV της υψηλότερης κατηγορίας τόσο στο Solo Bar όσο και στο Solo Sub για να προσφέρει σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα ενσωματωμένα ηχεία τηλεόρασης που θα έχετε από έναν εξωτερικό ενισχυτή και καλό set των αυτόνομων ομιλητών.

Αυτό που παίρνεις

Το Solo Bar διαθέτει διαμόρφωση δύο καναλιών με δύο οδηγούς μέσου μπάσου 4 ιντσών και ένα tweeter 1 ιντσών για κάθε κανάλι, που υποστηρίζεται από ενισχυτή 100 watt (50 watts x 2). Το ARCAM δηλώνει ότι η απόκριση συχνότητας των οδηγών μέσων μπάσων είναι 170Hz έως 20kHz (+ - 3db) και η απόκριση συχνότητας των tweeters είναι 3,8kHz έως 14kHz (+ - 3db). Με κάποιο τρόπο αυτό δεν ακούγεται αρκετά σωστό - θα ήταν πιο λογικό οι οδηγοί μεσαίων μπάσων να κόψουν περίπου 14kHz και τα tweeters να επεκταθούν στα 20kHz.

Η δυνατότητα σύνδεσης περιλαμβάνει 4 εισόδους HDMI (συμβατότητα 4K και HDMI-CEC), μία έξοδο HDMI ( συμβατή με Audio Return Channel ), μία ψηφιακή οπτική, μία ψηφιακή ομοαξονική και μία αναλογική είσοδο ήχου 3,5 χιλ.

Επίσης, το Solo Bar είναι επίσης εξοπλισμένο με Bluetooth (συμβατό με AptX ), το οποίο επιτρέπει άμεση ασύρματη ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως πολλά smartphones και tablet.

Ως πρόσθετο μπόνους σύνδεσης, το Solo Bar παρέχει και ενσύρματη ή ασύρματη συνδεσιμότητα subwoofer.

Η αποκωδικοποίηση ήχου παρέχεται για Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio (μέσω HDMI - αναμεμειγμένο σε δύο κανάλια), καθώς και Dolby Digital / Plus και DTS μέσω επιλογών σύνδεσης HDMI ή ψηφιακής οπτικής / ομοαξονικής σύνδεσης ήχου. Ενσωματωμένη θύρα USB, ωστόσο, είναι μόνο για την εγκατάσταση ενημερώσεων υλικολογισμικού.

Επίσης, για να έχετε τη βέλτιστη απόδοση από το Solo Bar, περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα αυτόματης ρύθμισης που ρυθμίζει τα επίπεδα των ηχείων, τη συχνότητα crosswalk υπογούφερ (εάν είναι συνδεδεμένο το subwoofer) και οποιαδήποτε ανάγκη φιλτραρίσματος για να έχετε την καλύτερη δυνατή ηχητική προσαρμογή στο περιβάλλον του δωματίου σας αν το Solo Bar είναι τραπέζι / ράφι ή τοίχου (περιλαμβάνεται μικρόφωνο εγκατάστασης).

Οι επιλογές ελέγχου περιλαμβάνουν τα ενσωματωμένα χειριστήρια, ένα τηλεχειριστήριο που παρέχεται ή μπορείτε να ελέγξετε χρησιμοποιώντας ένα συμβατό iOS ή τηλέφωνο Android.

Προχωρώντας στο Solo Sub, φιλοξενεί έναν οδηγό υποβιβασμού 10 ιντσών υποστηριζόμενο από έναν ενισχυτή 300 watt. Το ARCAM δηλώνει την απόκριση συχνότητας του υποσυστήματος από 20Hz έως 250Hz με ρυθμιζόμενο σημείο διασταύρωσης ανάλογα με τις απαιτήσεις χώρου. Τα χειριστήρια παρέχονται για τον τόμο, τη διασταύρωση (freq και Q), καθώς και τη φάση. Όλα τα χειριστήρια είναι συνεχώς ρυθμιζόμενα.

Για πλήρη λειτουργικά στοιχεία, μπορείτε να κατεβάσετε τους οδηγούς χρήσης τόσο για το Solo Bar όσο και για το Solo Sub .

Το ARCAM Solo Bar και το Solo Sub διατίθενται μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της ARCAM

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ARCAM Solo Bar δεν πρέπει να συγχέεται με τη σειρά προϊόντων Bose Solo TV Sound System.