Οι τηλεοράσεις Vizio R 4K Ultra HD με Dolby Vision

Οι τηλεοράσεις Ultra HD 4K είναι σίγουρα τώρα στο mainstream και το Vizio είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που προσφέρουν πολύ προσιτά σύνολα με καλές επιδόσεις σε συνδυασμό με πρακτικά χαρακτηριστικά.

Εντούτοις, αυτό που ίσως δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι η Vizio κερδίζει επίσης την απαίτηση στην κατηγορία των high-end τηλεοράσεων με τις τηλεοράσεις αναφοράς 4K Ultra HD, RS65-B2 και RS120-B3. Στην πραγματικότητα, το RS120-B3 έχει τη διάκριση ότι είναι η μεγαλύτερη τηλεόραση 4K Ultra HD που έχει τεθεί στη διάθεση των καταναλωτών μέχρι σήμερα, με ένα γιγάντιο μέγεθος οθόνης 120 ιντσών.

4K και περισσότερο

Με την ανάλυση οθόνης 4K (3840x2160 pixels), και τα δύο σετ έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζουν εξαιρετικές λεπτομέρειες τόσο από το εγγενές όσο και από το αναβαθμισμένο περιεχόμενο. Ωστόσο, υπάρχει περισσότερη ποιότητα εικόνας απ 'ό, τι οι λεπτομέρειες.

Σε αντίθεση με κάποιους άλλους ανταγωνιστές υψηλών προδιαγραφών, η Vizio επέλεξε να ενσωματώσει τον οπίσθιο φωτισμό Full Array LED σε αμφότερα τα σετ, το οποίο υποστηρίζεται επιπλέον από 384 Active Local Dimming LED Zones. Αυτό σημαίνει πιο ακριβή έλεγχο της φωτεινότητας του αντικειμένου, καθώς και σταθερά ασπρόμαυρα επίπεδα σε ολόκληρη την επιφάνεια οθόνης.

Επιπλέον, η γραμμή αναφοράς διαθέτει ένα ρυθμό ανανέωσης οθόνης 240Hz , συν πρόσθετη επεξεργασία, για να εξασφαλίσει φυσική απόκριση κίνησης.

Επίσης, ως μέρος μιας μελλοντικής στρατηγικής για το μέλλον, η Vizio έχει ενσωματώσει βελτιωμένη επεξεργασία χρώματος (Ultra-Color Spectrum), η οποία προσφέρει μια χρωματική γκάμα που είναι ευρύτερη από τα τρέχοντα πρότυπα χρώματος Rec709 HD σε συνδυασμό με τη δυνατότητα προβολής High Dynamic Range μέσω Dolby Οραμα . Για να υποστηρίξει το Dolby Vision, και τα δύο σετ σε αυτή τη σειρά μπορούν να εξάγουν έως και 800 Nits μέγιστης φωτεινότητας .

Επίσης, στο μοντέλο των 65 ιντσών, η τεχνολογία Quantum Dot χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της απόδοσης χρωμάτων.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό που μπορεί να προσφέρει η δυνατότητα Dolby Vision, χρειάζεστε περιεχόμενο που έχει κατακτηθεί χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής. Για το σκοπό αυτό, η Vizio έχει συνεργαστεί με τους Dolby, Warner και Vudu για τη ροή περιεχομένου σε Dolby Vision σε 4K Ultra HD μέσω διαδικτύου (λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτούμενες απαιτήσεις ευρυζωνικής ταχύτητας κλπ.). Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο που δεν είναι Dolby Vision θα ενισχυθεί, οπότε είναι κρίσιμο το γεγονός ότι η Vizio και οι συνεργάτες της παρέχουν σταθερή ροή συμβατού περιεχομένου.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Όσον αφορά την πρόσθετη συνδεσιμότητα και τη συμβατότητα, τα σετ σειράς R περιλαμβάνουν επίσης:

Ήχος

Τα σύνολα της σειράς Vizio R προσφέρουν αρκετά, αλλά υπάρχει επίσης ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αν επιλέξετε το σύνολο 65 ιντσών - ένα ενσωματωμένο ηχοσύστημα 5.1 καναλιών που ενσωματώνει μια γραμμή ήχου τριών καναλιών ενσωματωμένη στη βάση της τηλεόρασης, όπως καθώς και δύο ηχεία surround και ασύρματο υπογούφερ 10 ιντσών. Το σύστημα παρέχει επίσης αποκωδικοποίηση Dolby Digital και DTS Digital Surround και επιπλέον μεταγενέστερη επεξεργασία ήχου DTS.

Σημείωση: Εκείνοι που επιλέγουν το σετ 120 ιντσών έχουν πιθανότατα ένα υψηλής ποιότητας σύστημα ήχου οικιακού κινηματογράφου, οπότε η ενσωμάτωση μιας ενσωματωμένης τηλεόρασης δεν θα είναι απλώς περιττή, αλλά θα προσθέσει πολύ μεγάλο βάρος σε ένα ήδη μεγάλο και βαριά τηλεόραση (Ζυγίζει ένα βαρύ 385 λίβρες).

Η τιμή εισόδου και περισσότερες πληροφορίες

Το RS120 (120 ίντσες) έχει προτεινόμενη τιμή $ 129.999.99, ενώ το RS65 (65-ίντσες) έχει προτεινόμενη τιμή 5.999.99 $. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα προϊόντα της τηλεόρασής τους, τα οποία διατίθενται από καταστήματα λιανικής πώλησης και σε απευθείας σύνδεση, τα σετ R Series διατίθενται μόνο μέσω του Vizio ή επιλέγουν ανεξάρτητους αντιπροσώπους και εγκαταστάτες οικιακού κινηματογράφου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και παραγγελία πληροφοριών σχετικά με την Vizio R-Series, ανατρέξτε στην Επίσημη Σειρά Αναφορών της σειράς Vizio.

Εάν σας αρέσει το μεγάλο, και έχετε πολλά διαθέσιμα μετρητά, το 120-incher είναι πραγματικά εντυπωσιακό - Έρχεται ακόμη και παραδοθεί μέσα σε ένα τροχοφόρο κλουβί! Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, το σετ των 65 ιντσών είναι η καλύτερη υπόθεση καθώς η τιμή της περιλαμβάνει μια οθόνη Quantum Dot-enhanced και ένα πλήρες σύστημα ήχου surround 5.1 καναλιών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σύνολα της σειράς Vizio R-Series εισήχθησαν για πρώτη φορά το 2015, αλλά από το 2017 εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα. Αν αλλάξει αυτή η κατάσταση, αυτό το άρθρο θα ενημερωθεί αναλόγως.