Το Vizio εξαλείφει τους δέκτες σε πολλές από τις "τηλεοράσεις"

Όταν πρόκειται για τηλεοράσεις, η Vizio έχει κάνει σίγουρα το σήμα της στην αγορά. Παρόλο που η Samsung είναι ο κορυφαίος πωλητής της τηλεόρασης παγκοσμίως, όταν πρόκειται για τις ΗΠΑ, η Vizio και η Samsung έχουν δουλέψει πάλι εδώ και χρόνια για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση.

Ωστόσο, η Vizio δεν έχει κάνει μόνο το σήμα της στις πωλήσεις με τις χαμηλές τιμές της, αλλά έχει επίσης επηρεάσει το μέτωπο της τεχνολογίας ενσωματώνοντας πλήρους οπίσθιου φωτισμού (με τοπική μείωση) στις περισσότερες τηλεοράσεις της , περικλείοντας το 4K Ultra HD σε πολλαπλά προϊόντα καθώς και να γίνει παίκτης στην υιοθέτηση της τεχνολογίας HDR (συμπεριλαμβανομένου του Dolby Vision) και της τεχνολογίας ευρείας γκάμας χρωμάτων. Όλες αυτές οι τεχνολογίες βελτιώνουν πραγματικά την εμπειρία προβολής της τηλεόρασης από την άποψη της ποιότητας της εικόνας.

Εκτός από τις τεχνολογίες που σχετίζονται με την ποιότητα της εικόνας, η Vizio βρίσκεται επίσης στο προσκήνιο της τεχνολογίας Smart TV , πρώτα με την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Apps / AppsPlus και τώρα με τη συνεργασία της με τη Google στη νέα πλατφόρμα SmartCast. Ως μέρος της πλατφόρμας SmartCast, αν και περιλαμβάνεται ένα τυπικό τηλεχειριστήριο, ορισμένα μοντέλα οθόνης home cinema περιλαμβάνουν ένα tablet 6 ιντσών που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες εφαρμογές ροής που περιλαμβάνονται ως μέρος του πακέτου. Εάν δεν περιλαμβάνεται ένα tablet, έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το δικό σας smartphone ή tablet.

Vizio - Εξαλείψτε τους τηλεοπτικούς δέκτες

Παρόλο που προχωράμε με πρωτοποριακές καινοτομίες προϊόντων, όπως το SmartCast, υπάρχει μια κίνηση που κάνει η Vizio, η οποία όχι μόνο προκαλεί αναταραχή στην τηλεοπτική βιομηχανία αλλά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές. Αυτή η κίνηση είναι η εξάλειψη των ενσωματωμένων τηλεοπτικών δεκτών σε πολλά από τα προϊόντα της "τηλεόρασης". Έχουν ήδη αφαιρεθεί από όλα τα σετ σειράς P και M, και ορισμένες από τις σειρές τους E-series. Από την άλλη πλευρά, τα σύνολα της σειράς Vizio D συνεχίζουν να προσφέρουν ενσωματωμένους δέκτες - τουλάχιστον από το 2017.

Ο λόγος που αυτή η κίνηση είναι σημαντική είναι ότι η μη ενσωμάτωση ενός ενσωματωμένου δέκτη δεν επιτρέπει σε μια τηλεόραση να μπορεί να λαμβάνει προγραμματισμό μέσω της κεραίας μέσω κεραίας και ακόμη πιο σημαντικά σύμφωνα με τους κανονισμούς της FCC που εγκρίθηκαν το 2007, ένας ενσωματωμένος δέκτης, συγκεκριμένα ένα ATSC (γνωστός και ως ψηφιακός δέκτης ή δέκτης DTV) , δεν μπορεί νομικά να ονομαστεί τηλεόραση (τηλεόραση).

Οι λόγοι του Vizio για την εξάλειψη των δέκτες από τα σύνολα του βασίζονται στην παρατήρηση ότι μόνο το 10% των καταναλωτών στηρίζονται πλέον σε εκπομπές μέσω του αέρα για τη λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων και ότι το 90% απολαμβάνει άλλες επιλογές όπως καλωδιακά, δορυφορικά, DVD, Blu- ray, και, φυσικά, η συνεχιζόμενη τάση προς την ροή μέσω διαδικτύου . Όλα αυτά μπορούν να προσεγγιστούν μέσω HDMI ή άλλων επιλογών σύνδεσης που παρέχονται στις σημερινές τηλεοράσεις.

Το Vizio αναφέρει επίσης ότι οι καταναλωτές μπορούν ακόμα να λαμβάνουν εκπομπές μέσω τηλεόρασης με την προσθήκη ενός εξωτερικού συνδυασμού δέκτη / κεραίας DTV - αλλά αυτό απαιτεί προαιρετική αγορά από τρίτους και έχει ως αποτέλεσμα ένα άλλο κουτί που πρέπει να συνδεθεί στην τηλεόραση.

Πιθανή σύγχυση λιανικής και πελάτη

Για τον έμπορο λιανικής και τον καταναλωτή, αυτό σίγουρα θα προκαλέσει κάποια σύγχυση (τουλάχιστον μέχρις ότου υιοθετηθεί από περισσότερους τηλεοπτικούς κατασκευαστές η έννοια του δέκτη χωρίς ραδιόφωνο), καθώς παρόλο που τα προϊόντα μοιάζουν με τηλεοράσεις, δεν μπορούν νόμιμα να ονομαστούν τηλεοράσεις οι έμποροι λιανικής πώλησης για διαφημίσεις ή παραβιάσεις των καταστημάτων - και, φυσικά, όλοι οι μη εξειδικευμένοι συνεργάτες πωλήσεων θα ανακάμψουν τα πράγματα, ακριβώς όπως έκαναν όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι "τηλεοράσεις LED" .

Έτσι, τι λέτε τηλεόραση, όταν δεν μπορεί να ονομαστεί τηλεόραση; Στην επαγγελματική σφαίρα, μια τηλεόραση χωρίς ενσωματωμένο δέκτη συνήθως αναφέρεται ως οθόνη ή οθόνη βίντεο, αλλά στην υπόθεση του Vizio για την καταναλωτική αγορά, η λύση τους είναι να αναφερθούν στα νέα τους σύνολα ως "Οθόνες Home Theater" .

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια για μια τηλεόραση, μπορεί να καταλήξετε να αγοράσετε κάτι που μοιάζει με τηλεόραση, αλλά τελικά δεν είναι ένα μετά από όλα - τουλάχιστον με αυστηρό ορισμό.

Το ερώτημα είναι εάν το Vizio δημιουργεί μια τάση που θα φιλτράρει τον ανταγωνισμό του. Από το 2017, κανένας άλλος κατασκευαστής τηλεόρασης δεν υιοθέτησε αυτή τη στρατηγική προϊόντων. Ωστόσο, εάν εμφανίζονται περισσότερες ραδιοφωνικές συσκευές χωρίς ραδιόφωνο στα ράφια των καταστημάτων, θα αναγκαστεί η FCC να επαναπροσδιορίσει τι είναι η τηλεόραση; Μείνετε συντονισμένοι...