Αναθεώρηση της αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray Disc Player της Symbio BDX6400 της Toshiba

Πόσο μικρός μπορεί να αποκτήσει ένας δίσκος Blu-ray Disc;

Ο δίσκος Blu-ray Disc BDX6400 Symbio Media Box της Toshiba είναι εξαιρετικά συμπαγής αλλά μην αφήσετε το μέγεθος να σας ξεγελάσει - παρέχει αναπαραγωγή 2D και 3D δίσκων Blu-ray, DVD και CD καθώς και αναβάθμιση 1080p και 4K όταν χρησιμοποιείται με μια τηλεόραση 4K UltraHD. Το BDX6400 είναι επίσης σε θέση να μεταδίδει περιεχόμενο ήχου / βίντεο από το διαδίκτυο, καθώς και περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο στο οικιακό σας δίκτυο. Συνεχίστε να διαβάζετε για όλες τις λεπτομέρειες.

Χαρακτηριστικά προϊόντος της Toshiba Symbio BDX6400

1. Το BDX6400 διαθέτει χαρακτηριστικά 1080p / 60, 1080p / 24 ή 4K (μέσω αναβάθμισης της ανάλυσης και της δυνατότητας αναπαραγωγής 3D Blu-ray μέσω της εξόδου ήχου / εικόνας HDMI 1.4 .

2. Το BDX6400 μπορεί να αναπαράγει τους ακόλουθους δίσκους και μορφές: Blu-ray Disc / BD-ROM / BD-R / BD-RE / DVD-Video / DVD -R / CD / DTS-CD, MKV, AVCHD και MP4.

3. Το BDX6400 παρέχει επίσης αναβάθμιση βίντεο DVD σε 720p, 1080i, 1080p και αναβάθμιση DVD και Blu-ray σε 4K (απαιτείται συμβατή τηλεόραση ή βιντεοπροβολέας).

4. Οι εξόδους βίντεο υψηλής ευκρίνειας περιλαμβάνουν: Ένα HDMI . Συμβατότητα εξόδου βίντεο DVI - HDCP με προσαρμογέα (το 3D δεν είναι προσβάσιμο με το DVI).

5. Έξοδος βίντεο τυπικής ευκρίνειας: Καμία (χωρίς εξάρτημα , έξοδο S-video ή σύνθετου βίντεο).

6. Εκτός από την έξοδο ήχου μέσω εξόδου HDMI, μία επιπλέον έξοδος εξόδου ήχου περιλαμβάνει μία έξοδο ψηφιακού ομοαξονικού (δεν παρέχεται επιλογή ψηφιακού οπτικού ή αναλογικό στερεοφωνικού ήχου ).

7. Ενσωματωμένη σύνδεση Ethernet , WiFi και Miracast .

8. Μια θύρα USB για πρόσβαση σε ψηφιακή φωτογραφία, βίντεο, μουσικό περιεχόμενο μέσω μονάδας flash.

9. Προφίλ 2.0 (BD-Live) (προσθήκη μνήμης βασισμένης σε μονάδα μνήμης USB 1 GB ή περισσότερο που απαιτείται).

10. Ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο υπερύθρων και πλήρες έγχρωμο υψηλής ευκρίνειας γραφικό περιβάλλον (Graphical User Interface) παρέχεται για εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.

11. Διαστάσεις (HWD): 1,9 x 7,5 x 7,5 ίντσες.

12. Βάρος: 1,74 λίβρες.

Πρόσθετες δυνατότητες και σημειώσεις

Το BDX6400 χρησιμοποιεί ένα μενού που παρέχει άμεση πρόσβαση σε πηγές περιεχομένου σε απευθείας σύνδεση ήχου και βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, VUDU, Pandora και πολλά άλλα ...

DLNA - Παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ψηφιακά αρχεία πολυμέσων από συμβατές συσκευές δικτύου, όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να συμμορφωθείτε με τους ισχύοντες κανονισμούς προστασίας αντιγραφής, το BDX6400 είναι επίσης ενεργοποιημένο για Cinavia.

Χρησιμοποιείται υλικό

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-103 (χρησιμοποιείται για σύγκριση).

Δέκτης Home Cinema: Onkyo TX-SR705 (χρησιμοποιείται σε λειτουργία 5.1 καναλιών)

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ (5.1 κανάλια): Ηχείο κεντρικού καναλιού EMP Tek E5Ci, τέσσερα ηχεία CD-R E5Bi για το αριστερό και το δεξιό κύριο και περιβάλλον και ένα subwoofer ES10i 100 watt .

Προβολέας βίντεο: Epson PowerLite Home Cinema 2030 (για δάνειο επανεξέτασης).

Τηλεόραση: Παρακολούθηση 1080p LVM-37w3 της Westinghouse .

DVDO EDGE Video Scaler που χρησιμοποιείται για συγκρίσεις αναβάθμισης βίντεο βασικής γραμμής.

Συνδέσεις ήχου / βίντεο με σύνδεση Accell Interconnect και καλώδια HDMI Atlona . Επιπλέον, ο προσαρμογέας DVD3 AirO WirelessHD χρησιμοποιήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια μερίδων της περιόδου ανασκόπησης.

Δίσκοι Blu-ray, DVD και πρόσθετες πηγές περιεχομένου που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκοι Blu-ray (3D): Περιπέτειες του Tintin , Brave , Drive Angry , Hugo , Oz Ο Μεγάλος και Ισχυρός (3D) , Αθάνατοι , Puss σε μπότες , Μετασχηματιστές: Dark of the Moon , Underworld: Awakening .

Blu-ray Discs: Θωρηκτό , Ben Hur , γενναίοι , καουμπόηδες και αλλοδαποί , Παιχνίδια πείνας , σιαγόνες , Τριλογία του Jurassic Park , Megamind , Mission Impossible - Πρωτόκολλο φάντασμα , Oz The Great and Powerful (2D) Holmes: Ένα παιχνίδι των σκιών , το Star Trek στο σκοτάδι , ο σκοτεινός ιππότης αυξάνεται .

Τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut του σκηνοθέτη), Lord of Rings Trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

CDs: Al Stewart - Μια παραλία γεμάτη από Shells , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μάντσεστερ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Μπερνστάιν - Δυτική Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - , Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

Netflix, αρχεία ήχου και βίντεο που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB και σκληρό δίσκο του υπολογιστή.

Απόδοση βίντεο

Είτε παίζω δίσκους Blu-ray είτε DVD, διαπίστωσα ότι το Toshiba BDX6400 έκανε πολύ καλά από άποψη λεπτομέρειας, χρώματος, αντίθεσης και μαύρων επιπέδων. Επίσης, η απόδοση βίντεο με περιεχόμενο συνεχούς ροής φαινόταν καλή με υπηρεσίες όπως η Netflix που προσφέρουν εικόνα ποιότητας DVD. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές μπορούν να δουν διαφορετικά ποιοτικά αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα, καθώς παράγοντες όπως η συμπίεση βίντεο που χρησιμοποιείται από τους παρόχους περιεχομένου καθώς και η ταχύτητα του Internet, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τις δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο του παίκτη, επηρεάζουν την ποιότητα από αυτό που βλέπετε τελικά στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Για περισσότερα σχετικά με αυτό: Απαιτήσεις ταχύτητας Internet για streaming βίντεο .

Βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοση του βίντεο, το BDX6400 παρουσίασε επίσης πολύ καλά τις δοκιμές που παρέχονται στο DVD Benchmark του HQV Silicon Optix (IDT / Qualcomm).

Τα αποτελέσματα των δοκιμών αναβάθμισης αποκάλυψαν ότι το BDX6400 καταφέρνει πολύ καλά στην καταστολή των ακανόνιστων άκρων, την εξαγωγή λεπτομερειών, την προσαρμοστική επεξεργασία της κίνησης και την ανίχνευση και εξάλειψη του μοτίβου moire και την ανίχνευση cadent cad. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι το BDX6400 δεν έκανε τόσο καλά από την άποψη της μείωσης του θορύβου βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του θορύβου των κουνούπι. Για μια εικονογραφημένη φωτογραφία για μερικά από τα αποτελέσματα των δοκιμών επιδόσεων βίντεο για το BDX6400, δείτε το συμπληρωματικό προφίλ των αποτελεσμάτων δοκιμών .

3D απόδοση

Για να αξιολογήσει την απόδοση 3D του BDX6400, ανέθεσα έναν βιντεοπροβολέα Epson PowerLite Home Cinema 2030 ο οποίος μου δόθηκε για άλλη κριτική.

Βρήκα ότι οι δίσκοι 3D Blu-ray φορτώθηκαν αρκετά γρήγορα, αλλά πιο αργούς από τους μη-3D δίσκους (κάτι που είναι τυπικό), αλλά το BDX6400 είναι μια μηχανή γρήγορης φόρτωσης συνολικά. Επίσης, μια φορά δεν υπάρχει δυσκολία στην αναπαραγωγή των διαφόρων δίσκων 3D που χρησιμοποίησα για αυτήν την κριτική. Δεν υπήρξε δισταγμός στην αναπαραγωγή, παράλειψη πλαισίου ή άλλα θέματα.

Το BDX6400 τροφοδοτεί το εγγενές τρισδιάστατο σήμα στον συνδεδεμένο προβολέα 3D σωστά. Με τις εγγενείς πηγές 3D, ο παίκτης είναι ουσιαστικά ένας αγωγός διέλευσης, οπότε δεν θα έπρεπε (και το BDX6400 όχι) να αλλάξει τα εγγενή 3D σήματα που προέρχονται από δίσκους Blu-ray.

Ηχητική απόδοση

Από την πλευρά του ήχου, το BDX6400 προσφέρει πλήρη αποκωδικοποίηση επί του σκάφους, καθώς και έξοδο χωρίς κωδικοποίηση bitstream για συμβατούς δέκτες οικιακού κινηματογράφου. Ωστόσο, το BDX6400 εκτός από την έξοδο HDMI (και για ήχο και βίντεο), η μόνη άλλη δυνατότητα σύνδεσης εξόδου ήχου που παρέχεται είναι ψηφιακή ομοαξονική. Το βρήκα λίγο περίεργο που η Toshiba δεν συμπεριέλαβε επίσης την πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ψηφιακή οπτική σύνδεση. Εκτός από έναν πολύ μικρό παράγοντα κόστους, δεν βλέπω γιατί και οι δύο επιλογές δεν θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν.

Από την άλλη πλευρά, η παρεχόμενη σύνδεση HDMI μπορεί να παρέχει πρόσβαση Dolby TrueHD , DTS-HD Master Audio μέσω HDMI και πολυκαναλικό PCM . Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ψηφιακή ομοαξονική σύνδεση περιορίζεται σε τυπικά φορμά Dolby Digital , DTS και δύο καναλιών PCM, τα οποία συμμορφώνονται με τα τρέχοντα βιομηχανικά πρότυπα. Έτσι, εάν θέλετε να επωφεληθείτε από τον ήχο Blu-ray, προτιμάτε την επιλογή σύνδεσης HDMI, αλλά η ψηφιακή ομοαξονική έξοδος παρέχει τις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται ένας δέκτης οικιακού κινηματογράφου που δεν είναι HDMI ή μη-τρισδιάστατος. είναι εάν χρησιμοποιείτε το BDX6400 με 3D τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα).

Διαδικτυακή ροή

Όπως και με τους περισσότερους δίσκους Blu-ray που είναι διαθέσιμοι αυτές τις μέρες, το BDX6400 παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο streaming στο διαδίκτυο - στην περίπτωση της Toshiba, αυτό αναφέρεται ως "Cloud TV".

Χρησιμοποιώντας το μενού onscreen, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο συνεχούς ροής από τοποθεσίες όπως Netflix, VUDU, CinemaNow, YouTube και πολλά άλλα ...

Επίσης, οι ενότητες "Εφαρμογές Vudu" παρέχουν ορισμένες πρόσθετες προσφορές περιεχομένου - οι οποίες μπορούν να επεκταθούν μέσω περιοδικής ενημερωμένης έκδοσης υλικολογισμικού. Ωστόσο, μόνο με όλες τις συσκευές ροής internet, να έχετε κατά νου ότι ενώ οι περισσότερες από τις διαθέσιμες υπηρεσίες μπορούν να προστεθούν δωρεάν στη λίστα σας, το πραγματικό περιεχόμενο που παρέχεται από ορισμένες υπηρεσίες ενδέχεται να απαιτεί μια πραγματική συνδρομή.

Η ποιότητα του βίντεο ποικίλλει, αλλά η δυνατότητα επεξεργασίας βίντεο του BDX6400 κάνει καλή δουλειά να κάνει το περιεχόμενο συνεχούς ροής όσο το δυνατόν καλύτερο. Το Netflix ήταν εύκολα στην ποιότητα των DVD στις περισσότερες περιπτώσεις και το You Tube μοιάζει εκπληκτικά καλό, αλλά η ποιότητα του βίντεο podcast και του βίντεο-διαδικτύου διέφεραν αρκετά.

Εκτός από τις υπηρεσίες περιεχομένου, το BDX6400 παρέχει επίσης πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινωνικών μέσων, όπως το Facebook.

Το BDX6400 παρέχει επίσης πρόσβαση σε ένα πλήρες πρόγραμμα περιήγησης στο web, αλλά το μειονέκτημα για το δεν λειτουργούσε καλά με ένα τυπικό παράθυρο USB πληκτρολόγιο. Αυτό κάνει την περιήγηση στο Web περίπλοκη καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρονικό πληκτρολόγιο που επιτρέπει μόνο έναν χαρακτήρα να εισάγεται κάθε φορά μέσω του τηλεχειριστηρίου του BDX6400.

Επιπλέον, παρόλο που παρέχεται πρόσβαση στο Internet και περιήγηση στο web, διαπίστωσα ότι η επιλογή σύνδεσης καλωδίου Ethernet ήταν πιο αξιόπιστη από την επιλογή Wifi. Όταν χρησιμοποιούσαμε WiFi, αρχικά δυσκολευόμουν να προσπαθήσω να προσπελάσω τα HuluPlus, Netflix και Vudu, καθώς και μερικές από τις πρόσθετες εφαρμογές, αλλά ήμουν σε θέση να επιλύσω το πρόβλημα θέτοντας το BDX6400 λίγο ψηλότερα στο rack μου.

Λειτουργίες του Media Player

Μια πρόσθετη ευκολία που ενσωματώνεται στο BDX6400 είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων ήχου, βίντεο και εικόνων που είναι αποθηκευμένα σε μονάδες flash USB ή σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε οικιακό δίκτυο συμβατό με DLNA (όπως υπολογιστές και διακομιστές πολυμέσων). Βρήκα ότι χρησιμοποιώντας είτε την επιλογή ήταν πολύ εύκολη, το μενού ελέγχου στην οθόνη φορτώθηκε γρήγορα και κύλιση μέσω των μενού και η πρόσβαση στο περιεχόμενο ήταν γρήγορη και εύκολη.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι δεν είναι συμβατοί με την αναπαραγωγή όλοι οι τύποι αρχείων ψηφιακών πολυμέσων - ένας πλήρης κατάλογος παρέχεται στον οδηγό χρήσης.

Τι μου άρεσε για το BDX6400:

1. Πολύ καλή αναπαραγωγή δίσκων Blu-ray 2D και 3D.

2. Καλή συνολική αναβάθμιση 1080p (δεν έχει υπολογιστεί η αναβάθμιση 4K).

3. Πρόσβαση στο περιεχόμενο διαδικτυακής ροής.

4. Καλά σχεδιασμένο, εύκολο στη χρήση, σύστημα μενού οθόνης.

5. Πολύ συμπαγές μέγεθος - εύκολο στην τοποθέτηση και εγκατάσταση.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το BDX6400:

1. Περιορισμένες επιλογές μόνο για ήχο Έξοδος - (χωρίς αναλογικό, όχι ψηφιακό οπτικό - ψηφιακό ομοαξονικό)

2. Το Wi-Fi ήταν λίγο ξεκάθαρο στην αρχή.

3. Απαιτείται εξωτερική μνήμη για πρόσβαση BD-Live.

4. Το τηλεχειριστήριο δεν είναι διαισθητικό και δεν είναι οπίσθιο φωτισμό, καθιστώντας πιο δύσκολη τη χρήση του, ειδικά σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

5. Η χρήση ενός εξωτερικού πληκτρολογίου USB για πλοήγηση στο web είναι δυσκίνητη.

6. Η παροχή ρεύματος είναι εξωτερική.

7. Ετικέτα υψηλής τιμής για αυτό που προσφέρει.

Τελική λήψη

Το BDX6400 είναι σίγουρα το μικρότερο Blu-ray Disc player που έχω εξετάσει ποτέ. Είναι στην πραγματικότητα περίπου το ίδιο μέγεθος με τη φορητή συσκευή αναπαραγωγής DVD ή Blu-ray Disc (χωρίς συνδεδεμένη οθόνη). Συνολικά, είναι μια μονάδα με καλή απόδοση, αλλά υπάρχουν κάποιες αδυναμίες συνδεσιμότητας (συμπεριλαμβανομένου ενός ογκώδους εξωτερικού τροφοδοτικού) και φέρει υψηλότερη τιμή από ότι κάποιοι ισοδύναμοι ή πιο πλήρεις παίκτες από ορισμένους ανταγωνιστές.

Επίσης, δεν ήμουν σε θέση να δοκιμάσω εγκαίρως τα χαρακτηριστικά 4K Upscaling ή Miracast για αυτή την αναθεώρηση - έτσι, θα πρέπει να επιφυλαχτώ οποιαδήποτε κρίση για αυτές τις πτυχές του BDX6400 για τώρα.

Μια πρόταση που έχω είναι ότι η Toshiba θα πρέπει να προσφέρει μια βοηθητική θήκη ταξιδίου για αυτό - αυτός ο παίκτης / κιβώτιο μέσων θα μπορούσε να κάνει έναν σπουδαίο σύντροφο ταξιδιού.

Για πρόσθετη προοπτική για το Toshiba BDX6400, ελέγξτε επίσης τα αποτελέσματα δοκιμών φωτογραφιών προϊόντων και βίντεο .

Συγκρίνετε Τιμές