Το iPad είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εκμάθησης για τους οπτικά ενοχλημένους

Το Tablet της Apple είναι απόλυτα προσβάσιμο, λέει ο εκπαιδευτής της TVI Tara Mason

Το iPad της Apple αποδεικνύεται ιδιαίτερα προσιτό σε φοιτητές τυφλούς ή με προβλήματα όρασης. Σύμφωνα με τον Tara Mason, ο οποίος εκπαιδεύει καθηγητές των ατόμων με προβλήματα όρασης (TVI) στο Πανεπιστήμιο Texas Tech, το tablet γίνεται επίσης μια κρίσιμη βοήθεια χαμηλού οράματος για τα μοντέλα διδασκαλίας ένα προς ένα που υιοθετούν πολλές σχολικές περιφέρειες. Ας δούμε τι είχε να πει για το τι της αρέσει για το iPad, πώς εμπλέκεται με άλλες βοηθητικές συσκευές και τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να ωφεληθούν οι μαθητές με προβλήματα όρασης.

Το πράγμα που κάνει τα iPads τόσο κατάλληλα για τους τυφλούς και τους μαθητές με προβλήματα όρασης

Τα iPads έρχονται με ενσωματωμένες εφαρμογές προσβασιμότητας που σχετίζονται με την όραση, την ακοή, τους περιορισμούς της κινητικότητας και τις μαθησιακές δυσκολίες. Προηγουμένως, οι χρήστες με προβλήματα όρασης θα έπρεπε να αγοράσουν έναν αναγνώστη οθόνης, όπως το JAWS, για να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή τους. Πολλές προσωπικές συσκευές μπορεί να μην έχουν υποστηρίξει ακόμη και έναν αναγνώστη οθόνης. Αλλά τώρα, αυτό το tablet που αλλάζει παιχνίδι παρέχει άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές και στο Διαδίκτυο.

Το iPad είναι επίσης φθηνότερο από τις συσκευές που έχουν κατασκευαστεί για τυφλούς, όπως το BrailleNote Apex 32 BT. Ένα πληκτρολόγιο ή οθόνη Bluetooth (π.χ. BraillePen 12 ή Focus 14 Blue ) συνδεδεμένο σε ένα iPad μπορεί να είναι μια πολύ πιο αποδοτική λύση για χρήστες Braille. Οι συσκευές Bluetooth επιτρέπουν στους χρήστες να διαβάζουν τι είναι στην οθόνη ή τι έχουν πληκτρολογήσει, καθώς και να τις ακούν μέσω του προγράμματος ανάγνωσης οθόνης. Τέλος, η ομοιομορφία της προσβασιμότητας του iOS επιτρέπει σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιούν όλα τα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένων των MacBooks, iPhones και iPod touch.

Οι εφαρμογές τρίτου μέρους που συνιστώνται για το iPad των μαθητών με προβλήματα όρασης

Συνιστάται στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τις εκπαιδευτικές ομάδες να εξετάζουν πρώτα τις εγγενείς εφαρμογές της Apple πριν από τη λήψη εφαρμογών τρίτου μέρους, καθώς οι εγγενείς θα λειτουργούν καλύτερα με VoiceOver , Zoom και άλλες δυνατότητες προσβασιμότητας. Η διδασκαλία εφαρμογών για μαθητές, όπως το Ημερολόγιο, οι Σημειώσεις, το Email, οι Σελίδες, το Keynote και το Safari, θα τα εξοικειώσουν με τη συσκευή και θα προωθήσουν την προσβασιμότητα. Οι συσκευές ανάγνωσης οθόνης, για παράδειγμα, δεν μπορούν να διαβάσουν μη επισημασμένα αντικείμενα όπως γραφικά.

Η Apple επισημαίνει όλες τις εφαρμογές της για να κάνει το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης συμβατό. Οι εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να είναι ή να μην είναι, αν και οι πιο ανεπτυγμένες ειδικά για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης είναι συμβατές. Μια εφαρμογή που προτείνουμε στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες είναι η εφαρμογή ViA από το Ινστιτούτο Braille, η οποία περιλαμβάνει μια λίστα εφαρμογών που αφορούν συγκεκριμένα την τύφλωση με συνδέσμους για τοποθεσίες λήψης.

Επίσης, συνιστάται η χρήση του διδακτικού προγράμματος "Διευρυμένη βάση" για τη σύνδεση των σπουδαστών με τις σωστές εφαρμογές. Για παράδειγμα, το ΕΚΚ περιλαμβάνει την άμεση διδασκαλία τόσο της εκπαίδευσης σταδιοδρομίας όσο και της ανεξάρτητης διαβίωσης. Έτσι, μπορούμε να διδάξουμε σε έναν μαθητή πώς να δημιουργήσει λίστες εργασιών χρησιμοποιώντας το "Υπενθυμίσεις" για να έχει το VoiceOver να διαβάσει αυτόματα τις αναδυόμενες υπενθυμίσεις. Για τους απασχολημένους φοιτητές, ίσως να τους βοηθήσω να εξασκήσουν το Ημερολόγιο.

Το iPad είναι αρκετά ισχυρό για να αντικαταστήσει ή να είναι ισοδύναμο με έναν υπολογιστή

Το iPad είναι μια μεγάλη προσωπική συσκευή για κάθε φοιτητή με προβλήματα όρασης. Ένας φοιτητής θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεφύγει με ένα iPad, καθώς μπορεί να συνδεθεί με άλλους μέσω του Διαδικτύου. Ένα iPad + ένα πληκτρολόγιο Bluetooth μπορεί να είναι αρκετό για την ολοκλήρωση των σχολικών εργασιών επίσης. Για τον φοιτητή που φοιτά στο κολέγιο, θα πρότεινα τόσο μια προσωπική συσκευή όσο και έναν υπολογιστή. Ούτε το iPad ούτε το iPhone ή το iPod touch είναι ένας υπολογιστής. Είναι ωραία για είσοδο και έξοδο, αλλά το λειτουργικό τους σύστημα είναι πιο απλοϊκό. Ένας βασικός παράγοντας στη λήψη αποφάσεων εξετάζει ποια κρίσιμα καθήκοντα έχει να εκπληρώσει ο φοιτητής.

Ορισμένοι σύμβουλοι επαγγελματικής αποκατάστασης δεν θα αγοράσουν iPad στο παρελθόν, αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει

Τα iPads προσφέρουν αρκετές επιλογές επικοινωνίας, όπως το FaceTime, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει τη νοηματική γλώσσα κατά τη διάρκεια συνομιλιών βίντεο ή το HIMS Chat, μια εφαρμογή, η οποία, σε συνδυασμό με μια BrailleNote, επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να συνομιλούν με φοιτητές με κώφωση. Για λόγους όπως αυτοί, η χρηματοδότηση έχει γίνει πιο εύκολα διαθέσιμη. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα iPads μπορούν να ικανοποιήσουν πολλές ανεξάρτητες ανάγκες διαβίωσης και σταδιοδρομίας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να δικαιολογήσουν πιο εύκολα τη χρηματοδότηση.

Να πάρει ένα iPad στην καλύτερη δυνατή τιμή

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι φοιτητές θα πρέπει να ελέγξουν το ανακατασκευασμένο κατάστημα της Apple πριν αγοράσουν. Οι εκπαιδευτικές ομάδες ενδέχεται να είναι σε θέση να αγοράσουν συσκευές Apple iOS σε μειωμένη τιμή με υψηλότερες δυνατότητες αποθήκευσης με αυτόν τον τρόπο.

Το iPad Mini για μαθητές με προβλήματα όρασης

Κάθε μοντέλο μπορεί να έχει οφέλη έναντι του άλλου, ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή. Τα Apple Minis είναι καλά για τους νεότερους φοιτητές που συνήθως έχουν μικρότερα χέρια. Ένα iPad με οθόνη αμφιβληστροειδούς μπορεί να φιλοξενήσει καλύτερα έναν φοιτητή χαμηλής όρασης χρησιμοποιώντας τη συσκευή ως CCTV. Οι μαθητές που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις εφαρμογές φωνητικής αναγνώρισης μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένοι με ένα νεότερο iPad που περιλαμβάνει το Siri.

Οφέλη για το κατώτατο όριο για το iPad στην σημερινή ενσύρματη τάξη

Τα iPads προσφέρουν στους μαθητές με προβλήματα όρασης μεγαλύτερη ευελιξία, συμβατότητα και κοινωνική ενσωμάτωση από τις περισσότερες άλλες συσκευές. Αν κάτι πάει στραβά με ένα iPad, iPhone ή iPod touch, ένα κατάστημα της Apple μπορεί συνήθως να διορθώσει τη συσκευή σε λιγότερο χρόνο. Οι συσκευές iOS ενδέχεται επίσης να παρέχουν τον ευκολότερο τρόπο πρόσβασης στο Internet. Επιπλέον, πολλές σχολικές περιοχές υιοθετούν μοντέλα διδασκαλίας ενός προς ένα. Οι συσκευές της Apple βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του κινήματος και μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του χάσματος επίτευξης για τους μαθητές με προβλήματα όρασης.