Κορυφαίες εφαρμογές iPhone για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης

Ενσωματωμένη κάμερα, Αναγνώστης οθόνης & μεγέθυνση Κάντε την πρόσβαση στη συσκευή iOS

Τα διαφημιστικά μηνύματα iPhone της Apple είναι τόσο εκπληκτικά οπτικά, υποβαθμίζουν, αν δεν πιστεύουν, την ικανότητα της εταιρείας να κάνει το smartphone - καθώς και το iPad και το iPod touch - προσβάσιμο ακόμα και σε όσους δεν μπορούν να δουν την οθόνη.

Ο αναγνώστης οθόνης VoiceOver και η μεγέθυνση ζουμ - ενσωματωμένο σε όλες τις συσκευές iOS - και μια πληθώρα εφαρμογών τρίτων καθιστούν το iPhone όλο και πιο δημοφιλές στους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης . Ορισμένες εφαρμογές αξιοποιούν την ενσωματωμένη κάμερα του τηλεφώνου για να δουν το χρήστη. Εδώ είναι 10 εφαρμογές iOS που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσουν τους χρήστες χαμηλής όρασης.

01 από 10

Αναγνώστης χρημάτων LookTel

IPPLEX / LookTel.com

Ο αναγνώστης χρημάτων LookTel αναγνωρίζει το αμερικανικό νόμισμα σε τυποποιημένες ονομαστικές αξίες ($ 1, $ 2, $ 5, $ 10, $ 20, $ 50 και $ 100), επιτρέποντας σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης να εντοπίζουν γρήγορα και να μετράνε λογαριασμούς. Στρέψτε την κάμερα iPhone σε οποιοδήποτε αμερικανικό νομοσχέδιο και η τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων της LookTel μέσω του VoiceOver λέει στους χρήστες την ονομασία σε πραγματικό χρόνο. Καλύτερα να οργανώνετε τους λογαριασμούς πριν χτυπήσετε το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης καθώς η εφαρμογή δεν λειτουργεί επίσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Περισσότερα »

02 από 10

SayText

Το SayText επιτρέπει στους χρήστες iPhone να σαρώσουν έγγραφα και να μετατρέψουν το τυπωμένο κείμενο σε ομιλία. iTunes

Το SayText (δωρεάν), που αναπτύχθηκε από τον Norfello Oy, σαρώνει κείμενο σε οποιαδήποτε εικόνα, όπως ιατρική φόρμα ή μενού εστιατορίου, και το διαβάσει δυνατά. Κεντράρετε το έγγραφο κάτω από την κάμερα iPhone και πατήστε δύο φορές το κουμπί "Λήψη εικόνας". Στη συνέχεια το σηκώστε αργά: ένας ήχος δείχνει ότι ολόκληρο το έγγραφο βρίσκεται στο πλαίσιο του τηλεφώνου. Το βοηθητικό πρόγραμμα αναγνώρισης χαρακτήρων της οπτικής εφαρμογής σαρώνει το κείμενο. Αγγίξτε την οθόνη για ενημερώσεις κατάστασης. Μόλις σαρωθεί, σύρετε προς τα δεξιά για να ακούσετε το έγγραφο που διαβάζεται δυνατά.

03 από 10

Αναγνωριστικό χρώματος

Με το Αναγνωριστικό χρώματος των GreenGar Studios, απλώς τοποθετήστε την κάμερα iPhone δίπλα σε οποιοδήποτε αντικείμενο για να ακούσετε ποιο χρώμα είναι. iTunes

Το Αναγνωριστικό χρώματος των GreenGar Studios χρησιμοποιεί τη φωτογραφική μηχανή iPhone για να αναγνωρίσει και να μιλήσει δυνατά τα ονόματα χρωμάτων. Οι αποχρώσεις που προσδιορίζονται είναι συγκεκριμένες στο σημείο της ενόχλησης (Paris Daisy, Moon Mist) για ορισμένους χρήστες. Η εταιρεία κάνει μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Color ID Free, η οποία βασίζεται σε βασικά χρώματα. Οι τυφλοί άνθρωποι δεν θα φορούν ποτέ κακοποιημένες κάλτσες ή λάθος χρώμα πουκάμισο ξανά. Ένα ενδιαφέρον παρακλάδι χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να διακρίνει τις αποχρώσεις του ουρανού, επιτρέποντάς του να βιώσει ηλιοβασιλέματα ή να μετρήσει πιθανές καιρικές μεταβολές. Περισσότερο "

04 από 10

TalkingTag LV

Το TalkingTag LV σαρώνει και αναπαράγει τις περιγραφές ήχου που έχουν εγγραφεί από τους χρήστες από τα αντίστοιχα αυτοκόλλητα γραμμικού κώδικα που χρησιμοποιούνται για την επισήμανση αντικειμένων. iTunes

Το TalkingTag ™ LV από το TalkingTag επιτρέπει στους τυφλούς να επισημαίνουν τα καθημερινά αντικείμενα με ειδικά αυτοκόλλητα με κωδικοποίηση. Οι χρήστες σαρώνουν κάθε αυτοκόλλητο με την κάμερα iPhone και καταγράφουν και επαναλαμβάνουν μέσω VoiceOver έως ένα μήνυμα ήχου 1 λεπτού που αναγνωρίζει τι έχει επισημανθεί. Η εφαρμογή είναι ιδανική για την οργάνωση μιας συλλογής DVD, την τοποθέτηση κιβωτίων κατά τη διάρκεια μιας κίνησης ή τη λήψη του σωστού βάζου από το ψυγείο. Τα αυτοκόλλητα μπορούν να διαγραφούν και να καταγραφούν.

05 από 10

Μάθηση Σύμμαχος

Η μάθηση Ally Audio επιτρέπει στους χρήστες iPhone να κατεβάζουν και να αναπαράγουν βιβλία ήχου 65.000+ DAISY. Apple iTunes

Η εφαρμογή Learning Ally παρέχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της Learning Ally με περισσότερα από 70.000 ηχητικά βιβλία θεωρείται η καλύτερη πηγή για βιβλία K-12 και college level. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν λήψη και να παίξουν βιβλία σε όλες τις συσκευές iOS. Απαιτείται μια ιδιότητα μέλους της μάθησης Ally. Τα άτομα με οπτικές και μαθησιακές δυσκολίες μπορούν να ζητήσουν επιστροφή από το σχολείο τους. Οι αναγνώστες περιηγούνται στα βιβλία DAISY ανά αριθμό και κεφάλαιο σελίδας, μπορούν να ρυθμίσουν την ταχύτητα αναπαραγωγής και να τοποθετήσουν ηλεκτρονικούς σελιδοδείκτες σε όλο το κείμενο. Η καταγραφή για τους τυφλούς και τους δυσλεξικούς έγινε μάθηση Ally τον Απρίλιο του 2011.

06 από 10

Ορατή γραφή Braille

Το διδακτικό πρόγραμμα Braille Braille μετατρέπει το κείμενο σε αναπαραστάσεις κελυφών braille έξι κουκίδων για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης να μάθουν Braille. Apple iTunes

Ορατό Braille από το Mindwarroir είναι ένα σεμινάριο για την αυθόρμητη εντολή braille . Μεταφράζει αγγλικά γράμματα και λέξεις στα κελιά των έξι κουκίδων των χαρακτήρων που περιλαμβάνουν το αλφάβητο Μπράιγ. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τις εικόνες δίπλα-δίπλα. Η εφαρμογή διδάσκει γράμματα, λέξεις και συστολές και έχει ενσωματωμένα κουίζ και τμήμα βοήθειας για την ενίσχυση της μάθησης. Περισσότερο "

07 από 10

Navigon MobileNavigator Βόρεια Αμερική

Η εφαρμογή πλοήγησης Navigator της Βόρειας Αμερικής Navigon της Βορείου Αμερικής παρέχει φωνητική καθοδήγηση στροφής προς τα πίσω για να βοηθήσει τους τυφλούς πεζούς να φτάσουν σε οποιονδήποτε προορισμό. Appl iTunes

Το MobileNavigator της Βόρειας Αμερικής της NAVIGON μετατρέπει το iPhone σε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα κινητής πλοήγησης που χρησιμοποιεί το πιο πρόσφατο υλικό χάρτη NAVTEQ. Η εφαρμογή προσφέρει φωνητική καθοδήγηση από το κείμενο σε ομιλία, βελτιωμένη πλοήγηση για πεζούς, μια διαδοχική RouteList, κοινή χρήση τοποθεσίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και λειτουργία Take Me Home. Παρέχει επίσης άμεση πρόσβαση και πλοήγηση στις επαφές του βιβλίου διευθύνσεων iPhone. Η πλοήγηση επανέρχεται αυτόματα μετά από μια εισερχόμενη τηλεφωνική κλήση. Περισσότερο "

08 από 10

Μεγάλο ρολόι

Ένα iPhone με μεγάλο ρολόι σε ένα νυχτερινό δωμάτιο του ξενοδοχείου καθιστά το χρόνο εύκολο για τους ταξιδιώτες με προβλήματα όρασης. Οι κωδικοποιητές πιθήκους

Η εφαρμογή Big Clock HD της εφαρμογής Coding Monkeys είναι απαραίτητη για τους ταξιδιώτες με προβλήματα όρασης. Απλά πατήστε δύο φορές για να περιστρέψετε το προσανατολισμό του iPad στην προβολή του τοπίου και να το τοποθετήσετε στην κορυφή μιας τηλεόρασης ή ενός τραπέζι στον χώρο του ξενοδοχείου. Θα μπορείτε να το διαβάσετε με μια ματιά ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι. Το ρολόι εμφανίζει την ώρα και την ημερομηνία στη μορφή περιοχής και τη γλώσσα στην οποία έχει ρυθμιστεί η συσκευή. Η εφαρμογή δεν επιτρέπει στις συσκευές αυτόματου κλειδώματος κατά την εμφάνιση της ώρας. Περισσότερο "

09 από 10

Ο υπολογιστής ομιλίας

Το Talking Calculator μιλάει κουμπιά, αριθμούς και απαντήσεις δυνατά, επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίζουν την εφαρμογή με τη δική τους φωνή και παρέχει αντιληπτά χρώματα για να διευκολύνουν την προβολή τους. Adam Croser

Αυτός ο εύκολος στην ανάγνωση υπολογιστής της εφαρμογής μιλά τα ονόματα κουμπιών, τους αριθμούς και τις απαντήσεις δυνατά μέσω ενός προσαρμοσμένου ενσωματωμένου καταλόγου που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν τη δική τους φωνή. Τα ονόματα κουμπιών ομιλούνται καθώς το δάχτυλό σας μετακινείται στην οθόνη. Με διπλό πάτημα ενός κουμπιού εισάγετε τον αριθμό στην οθόνη. Η αριθμομηχανή διαθέτει επίσης λειτουργία απεικόνισης υψηλής αντίθεσης για βελτίωση της ορατότητας. Ο προγραμματιστής Adam Croser κάνει επίσης την εφαρμογή Talking Scientific Calculator.

Περισσότερα »

10 από 10

iBlink Radio

Το ραδιόφωνο iBlink του Serotek προωθεί το ψηφιακό τρόπο ζωής μεταξύ των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης παρέχοντας πρόσβαση σε κοινοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ιστού σε κάθε μορφή και είδος. Apple iTunes

Το ραδιόφωνο iBlink της Serotek Corporation ήταν η πρώτη εφαρμογή που προωθούσε τον ψηφιακό τρόπο ζωής μεταξύ των ατόμων με προβλήματα όρασης, παρέχοντας πρόσβαση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς κοινοτικών web με μορφές που καλύπτουν κάθε είδος. Το δίκτυο iBlink προσφέρει επίσης υπηρεσίες ανάγνωσης ραδιοφώνου ( ΗΠΑ Today , οι New York Times , μεταξύ εκατοντάδων) και podcasts που καλύπτουν υποστηρικτικές τεχνολογίες, ανεξάρτητη διαβίωση, ταξίδια και πολλά άλλα. Οι τελευταίες λίστες εργαλείων των παικτών της εφαρμογής απλοποιούν την πλοήγηση. Περισσότερο "