Οι καλύτερες γραμματοσειρές για βιβλία

Υπάρχει εξίσου μεγάλη τέχνη με την επιστήμη για την ανάπτυξη ενός βιβλίου. Ερωτήσεις σχετικά με το μέγεθος της τελειότητας - το μήκος και το πλάτος της - και τα σχέδια ιδανικών καλυμμάτων απασχολούν τους αυτοδίδακτους συγγραφείς, ωστόσο ένα σημείο παρατήρησης που συχνά παραβλέπεται έγκειται στην τυπογραφία.

Οι σχεδιαστές διακρίνουν δύο βασικούς όρους:

Παραδοσιακά, οι γραμματοσειρές περιλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος σημείων, αλλά αυτή η πρακτική-μια συγκράτηση από τις ημέρες που οι γραμματοσειρές αποτελούσαν μεμονωμένα γράμματα τοποθετημένα σε τυπογραφικές πιεστήρια- έχει σε μεγάλο βαθμό αντικατασταθεί από την ψηφιακή εκτύπωση.

Η επιλογή συμπληρωματικών και ευανάγνωστων γραμματοσειρών οδηγεί σε αρμονική οπτική εμφάνιση που θα βοηθήσει το βιβλίο σας να φιλοξενηθεί με τους αναγνώστες.

01 από 02

Το διακριτικό είναι το κλειδί για μια καλή γραμματοσειρά βιβλίου

© Jacci Howard Bear; με άδεια στο cheatsubtit.com

Όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, η επιλογή γραμματοσειράς του σχεδιαστή δεν είναι ίσως το πρώτο πράγμα που παρατηρείτε. Αυτό είναι καλό, γιατί αν η επιλογή γραμματοσειράς πήδηξε αμέσως σε εσένα και είπε "κοιτάξτε με", ήταν πιθανώς λάθος γραμματοσειρά για αυτό το βιβλίο. Ακολουθήστε τις καλύτερες πρακτικές:

02 του 02

Καλές συνδέσεις Τύπου

Ενώ είναι δύσκολο να πάει στραβά με τα γνωστά κλασσικά serif όπως το Minion, το Janson, το Sabon και το Adobe Garamond, μην φοβάστε να δοκιμάσετε μια γραμματοσειρά sans serif όπως το Trade Gothic αν λειτουργεί για το σχέδιό σας. Για τα ψηφιακά βιβλία, η Arial, η Georgia, η Lucida Sans ή η Palatino είναι όλες οι τυποποιημένες επιλογές επειδή φορτώνονται στους περισσότερους ηλεκτρονικούς αναγνώστες. Άλλες καλές γραμματοσειρές βιβλίων περιλαμβάνουν τα ITC New Baskerville, Electra και Dante.