Οι κλασικές γραμματοσειρές Serif δίνουν στα έργα εκτύπωσης μια διαχρονική ομορφιά και ευκρίνεια

Αυτές οι γραμματοσειρές Serif είναι αγαπημένες σχεδιαστές

Αν θέλετε η συλλογή γραμματοσειρών να περιλαμβάνει τις πιο ευανάγνωστες και αναγνώσιμες, δοκιμασμένες και αληθείς γραμματοσειρές για κείμενο, δεν μπορείτε να πάτε στραβά με αυτή την επιλογή κλασικών γραμματοσειρών serif . Ενώ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου serif, αυτές οι κλασικές γραμματοσειρές serif είναι ευπροσάρμοστα και αξιόπιστα πρότυπα. Αυτά τα κλασικά περιλαμβάνουν πολλά από τα παλιά στυλ του serif συν μερικά μεταβατικά και μοντέρνα serifs.

Σε κάθε οικογένεια γραμματοσειρών υπάρχουν πολλές ποικιλίες και παραδόσεις. Μερικά είναι πιο κατάλληλα από άλλα για το σώμα αντίγραφο . Κατά την αναζήτηση σε ιστοσελίδες γραμματοσειρών σε απευθείας σύνδεση, θα βρείτε παραλλαγές αυτών των βασικών γραμματοσειρών serif, συχνά με ομοίως ονομάζεται sans serif , ανοιχτό πρόσωπο ή chiseled στυλ εμφάνισης, καθώς και άλλα πρόσωπα σύντροφος. Δεν είναι όλες οι εκδόσεις κατάλληλες για αντιγραφή, τίτλους, λεζάντες και ιστοσελίδες. Ωστόσο, τα μέλη της ίδιας οικογένειας σχεδιάζονται για να λειτουργούν καλά μαζί. Επειδή λίγοι σχεδιαστές μπορούν να συμφωνήσουν σε ποια γραμματοσειρά είναι καλύτερο, ο κατάλογος αυτός παρουσιάζεται με αλφαβητική σειρά.

Baskerville

Fonts.com

Ένα κλασικό που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1750, οι γραμματοσειρές Baskerville και New Serge Baskerville με τις πολλές παραλλαγές τους λειτουργούν καλά τόσο για χρήση κειμένου και προβολής. Το Baskerville είναι ένα μεταβατικό στυλ σερφάφιας.

Bodoni

Fonts.com

Το Bodoni είναι ένα κλασικό πρόσωπο με θέμα το στυλ, μετά το έργο της Giambattista Bodoni. Ορισμένες εκδοχές γραμματοσειρών Bodoni είναι ίσως πολύ βαριές ή έχουν υπερβολική αντίθεση σε παχύ και λεπτό χτύπημα για κείμενο κορμού, αλλά λειτουργούν καλά ως τύπος οθόνης. Το Bodoni είναι ένα μοντέρνο στιλ σερφάφιας.

Caslon

Fonts.com

Ο Benjamin Franklin επέλεξε τον Caslon για την πρώτη εκτύπωση της Αμερικανικής Διακήρυξης Ανεξαρτησίας. Οι γραμματοσειρές που βασίζονται στις γραμματοσειρές του William Caslon είναι καλές, ευανάγνωστες επιλογές για κείμενο.

Αιώνας

Da Font

Η πιο γνωστή οικογένεια του Century είναι το New Century Schoolbook. Όλα τα πρόσωπα του Century θεωρούνται εξαιρετικά ευανάγνωστες γραμματοσειρές serif, κατάλληλες όχι μόνο για παιδικά εγχειρίδια αλλά και για περιοδικά και άλλες δημοσιεύσεις.

Garamond

DaFont

Οι γραμματοσειρές που φέρουν το όνομα Garamond δεν βασίζονται πάντοτε στα σχέδια του Claude Garamond. Ωστόσο, αυτές οι γραμματοσειρές serif μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά της διαχρονικής ομορφιάς και της αναγνωσιμότητας. Το Garamond είναι μια παλαιά γραμματοσειρά serif.

Goudy

Dafont

Αυτό το δημοφιλές γραμματοσειρά τύπου Serif από τον Frederic W. Goudy εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών ώστε να περιλαμβάνει πολλά βάρη και παραλλαγές. Το Goudy Old Style είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής γραμματοσειρά.

Palatino

Fonts.com

Μια ευρέως χρησιμοποιούμενη γραμματοσειρά serif για το κείμενο και τον τύπο της οθόνης , το Palatino σχεδιάστηκε από τον Hermann Zapf. Μέρος της ευρείας χρήσης του μπορεί να οφείλεται στην ένταξή του - μαζί με τον Helvetica και τους Times - με το Mac OS. Το Palatino είναι μια παλαιά γραμματοσειρά serif.

Sabon

Fonts.com

Σχεδιασμένο στη δεκαετία του 1960 από τον Jan Tschichold, η γραμματοσειρά Sabon serif βασίζεται σε τύπους Garamond. Εκείνοι που ανέθεσαν τη σχεδίαση της γραμματοσειράς ανέφεραν ότι πρέπει να είναι κατάλληλοι για όλους τους σκοπούς εκτύπωσης - και είναι. Το Sabon είναι μια παλαιά γραμματοσειρά serif.

Stone Serif

Fonts.com

Σχετικά ένας νέος σχεδιασμός από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, ολόκληρη η οικογένεια Stone με τη συντονισμένη serif, sans serif και ανεπίσημες οικογένειες λειτουργεί καλά για ανάμειξη και αντιστοίχιση στυλ. Η έκδοση serif χαρακτηρίζεται ως μεταβατικό στυλ, μαζί με παλαιότερες γραμματοσειρές αυτού του στυλ που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στον 17ο αιώνα.

Φορές

Fonts.com

Οι χρόνοι είναι πιθανώς υπερβολικοί, αλλά είναι μια καλή βασική γραμματοσειρά serif. Αρχικά σχεδιασμένο για χρήση σε εφημερίδες, οι Times, Times New Roman και άλλες παραλλαγές αυτής της γραμματοσειράς serif έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι ευανάγνωστες και ευανάγνωστες ως κορμιά .