Μάθετε για το Χρυσό Χρώμα

Ένας ξάδελφος με κίτρινο (και πορτοκαλί και καφέ) είναι χρυσός. Ενώ το πράσινο μπορεί να είναι το χρώμα του χρήματος (τα χρήματα των ΗΠΑ, δηλαδή) ο χρυσός είναι το χρώμα των πλούτων και της υπερβολικής έκτασης. - Χρώματα και έγχρωμα χρώματα της Jacci Howard Bear

Το χρυσό χρώμα μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά του κίτρινου χρώματος . Είναι ένα ζεστό χρώμα που μπορεί να είναι τόσο φωτεινό και χαρούμενο καθώς και παραδοσιακό. Ο χρυσός είναι ένα αισιόδοξο χρώμα που προσθέτει ζεστασιά σε ό, τι σχετίζεται με αυτό.

Οι έννοιες του Χρυσού Χρώματος

Επειδή ο χρυσός είναι πολύτιμο μέταλλο, ο χρυσός του χρώματος συνδέεται με τον πλούτο και την ευημερία. Ενώ όλα αυτά που λάμπει δεν είναι χρυσά, ο χρυσός χρώματος εξακολουθεί να υποδηλώνει μεγαλείο και - ίσως στο μειονέκτημα - τις υπερβολές των πλουσίων. Για τους Ινδουιστές, ο χρυσός αντιπροσωπεύει τη γνώση και την εκμάθηση. Στην Κίνα, ο χρυσός αντιπροσωπεύει το στοιχείο Γη. Ο χρυσός είναι το παραδοσιακό δώρο για μια 50η επέτειο του γάμου.

Χρήση χρυσού σε γραφικά σχέδια

Ο χρυσός είναι το χρώμα ενός νικητή. Τα μετάλλια πρώτης θέσης είναι πάντα χρυσά. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα μεταλλικού χρυσού μελανιού σε ένα έργο για μια ειδική πλούσια αφή. Το λαμπερό χρυσό παγιδεύει το μάτι, ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις του χρυσού προσδίδουν πλούτο και ζεστασιά. Εστιάστε ένα λογότυπο ή άλλα στοιχεία σχεδιασμού με ανάγλυφη ταινία χρυσού. Χρησιμοποιήστε χρυσές κορδέλες ή πλεξούδες σε επίσημες προσκλήσεις, πιστοποιητικά και διπλώματα. Προσθέστε μια χρυσή λάμψη σε μια γήινη παλέτα πορτοκαλί , πράσινου και καφέ . Διπλασιάστε τα πλούτη ενός κόκκινου ή μωβ παλέτα από μπορντό με αστραφτερό χρυσό.

Χρυσές επιλογές χρώματος για γραφίστες

Ακόμη και όταν ένα έργο εκτύπωσης απαιτεί χρυσό μελάνι και μεταλλικό χρυσό δεν είναι στον προϋπολογισμό του πελάτη, τα μη μεταλλικά χρυσά χρώματα μπορούν να προχωρήσουν πολύ προς την προσθήκη μιας πλούσιας αίσθησης στο έργο. Χρησιμοποιήστε τις συνθέσεις CYMK για εκτύπωση, ποσοστά RGB για ένα έγγραφο που θα προβληθεί στην οθόνη και αριθμούς Hex όταν εργάζεστε σε HTML και CSS για να προσθέσετε χρυσό χρώμα στα έργα σας. Ορισμένα χρυσά χρώματα περιλαμβάνουν:

Spot Χρώματα Χρυσού

Τίποτα δεν παγιδεύει το μάτι αρκετά σαν μεταλλικό χρυσό μελάνι που χρησιμοποιείται ως έμφαση σε τυπωμένο λογότυπο, συσκευασία ή σήμανση. Εάν το επιτρέπει ο σχεδιαστικός προϋπολογισμός, μεταβείτε με το Pantone Metallic 871 C, μία από τις εκατοντάδες άλλων μεταλλικών μελανιών που διατίθενται. Τα μη μεταλλικά spot χρώματα περιλαμβάνουν:

Γλώσσα του χρυσού

Η χρήση χρυσού σε γνωστές φράσεις μπορεί να βοηθήσει έναν σχεδιαστή να δει πώς ένα χρώμα επιλογής μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους άλλους, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές πτυχές.