Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αρχικά καπάκια για το καλύτερο αποτέλεσμα

Τα αρχικά καπάκια εφιστούν την προσοχή στο κείμενο σε μια διάταξη σελίδας

Ένα υπερμεγέθη γράμμα στην αρχή ενός άρθρου ή μιας παραγράφου είναι γνωστό ως αρχικό καπάκι. Ο πιο συνηθισμένος όρος είναι dropped καπάκι, αν και τα πτώματα caps είναι μόνο ένα στυλ του αρχικού καλύμματος. Τα διευρυμένα γράμματα μπορούν να οριστούν με τον ίδιο τύπο τυπογραφίας όπως το συνοδευτικό κείμενο, αλλά είναι συχνά ένα διαφορετικό, μερικές φορές εξαιρετικά διακοσμημένο γράμμα ή γραφικό. Ο σκοπός των αρχικών κεφαλαίων είναι να επιστήσουν την προσοχή στο κείμενο και να προσελκύσουν τον αναγνώστη στην αφήγηση. Χρησιμεύουν ως οπτική αναφορά για την αρχή ενός νέου άρθρου ή κεφαλαίου ή ενότητας μεγαλύτερου κειμένου.

Στυλ αρχικών κεφαλαίων

Δημιουργία αρχικών κεφαλαίων

Ανάλογα με το στυλ του αρχικού καπακιού, το γράμμα δημιουργείται συχνά χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα σενάρια ή μακροεντολές που βρίσκονται στα περισσότερα προγράμματα λογισμικού έκδοσης desktop και επεξεργασίας κειμένου. Ο χώρος για τη δημιουργία της μεγεθυμένης επιστολής μπορεί να δημιουργηθεί αυτόματα ή χειροκίνητα με εσοχές γραμμών τύπου ή χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες περιτυλίξεως κειμένου του λογισμικού. Το αρχικό κάλυμμα μπορεί να είναι μια πραγματική γραμματοσειρά κειμένου ή μπορεί να είναι μια γραφική εικόνα.

Καθαρισμός αρχικών καπακιών

Ορισμένα γράμματα ταιριάζουν απόλυτα στον τετραγωνικό χώρο που δημιουργούν τα πιο αυτοματοποιημένα σενάρια cap drop caps. Άλλοι δεν ευθυγραμμίζονται τόσο όμορφα και το αρχικό καπάκι και το συνοδευτικό κείμενό του μπορεί να χρειαστούν χειρωνακτική χειραγώγηση για να βελτιωθεί η εμφάνιση και η αναγνωσιμότητα του κειμένου. Ειδικές περιπτώσεις απαιτούν ειδική θεραπεία.