Ένας οδηγός αρχαρίων για την εκτύπωση φλεξογραφίας και τις χρήσεις της

Όταν χρειαστεί να εκτυπώσετε σε χαρτόνι ή πλαστικό, χρειάζεστε φλεξογραφία

Η φλεξογραφία είναι μια σύγχρονη εκδοχή της εκτύπωσης γραμματοσήμων . Αυτή η παραδοσιακή μέθοδος εκτύπωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο υποστρώματος, συμπεριλαμβανομένων κυματοειδούς χαρτονιού, σελοφάν, πλαστικού, ετικετών, υφασμάτων και μεταλλικών ταινιών. Η φλεξογραφία χρησιμοποιεί μελάνια ταχείας ξήρανσης, ημι-ρευστά. Σε αυτή τη νέα εποχή της ψηφιακής εκτύπωσης, η φλεξογραφία έχει τη δική της στην περιοχή των μεγάλων παραγγελιών, ιδιαίτερα των προϊόντων συσκευασίας και της σήμανσης.

Η φλεξογραφική εκτύπωση χρησιμοποιεί εύκαμπτες πλάκες εκτύπωσης φωτοπολυμερούς τυλιγμένες γύρω από περιστρεφόμενους κυλίνδρους σε πρέσα ιστού . Οι μεμβράνες με μελάνη έχουν ελαφρώς ανυψωμένη εικόνα και περιστρέφονται με υψηλές ταχύτητες για να μεταφέρουν την εικόνα στο υπόστρωμα. Τα μελάνια φλεξογραφίας μπορούν να εκτυπώνονται σε πολλούς τύπους απορροφητικών και μη απορροφητικών υλικών. Η φλεξογραφία είναι κατάλληλη για την εκτύπωση συνεχόμενων σχεδίων, όπως για περιτύλιξη δώρων και ταπετσαρίες.

Σε αντίθεση με τα μεμονωμένα φύλλα χαρτιού που χρησιμοποιούνται στην εκτύπωση όφσετ, οι κύλινδροι υλικών που χρησιμοποιούνται στη φλεξογραφία επιτρέπουν σε μεγάλες παραγγελίες να εκτελούνται με λίγες διακοπές για την επαναφόρτωση του υποστρώματος.

Πλεονεκτήματα της φλεξογραφίας

Μειονεκτήματα της φλεξογραφίας

Σχεδιασμός για φλεξογραφία

Όπως όλα τα είδη εκτύπωσης, η φλεξογραφία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σχετικά με τα είδη των αποδείξεων, τα πρότυπα και τις προδιαγραφές κοπής, τα θέματα με knockouts, σκιές, γραμματοσειρές, αποχρώσεις, χρώματα μελανιού, ανάλυση εικόνας και μορφές εικόνας. Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία των αρχείων επηρεάζουν την ποιότητα εκτύπωσης που παίρνετε από την φλεξογραφία, έτσι ώστε να ικανοποιήσετε τις ειδικές απαιτήσεις της - ορισμένες από τις οποίες διαφέρουν από την πιο οικεία εκτύπωση offset - είναι απαραίτητη.

Για παράδειγμα, τα ελάχιστα μεγέθη γραμματοσειράς που χρησιμοποιούνται τόσο για τον θετικό όσο και για τον αντίστροφο τύπο serif ή sans serif , βασίζονται στον τύπο πρέσσας και αν εκτυπώνετε σε χαρτί με κυματοειδή επίστρωση, μη επικαλυμμένο δημοσιογραφικό χαρτί, μεμβράνη πολυεστέρα ή άλλα υποστρώματα. Για τους περισσότερους σκοπούς, το ελάχιστο εύρος είναι 4 έως 10 σημείων, αλλά αυτό είναι ένα ευρύ φάσμα. Ο τύπος sans serif μπορεί συνήθως να εκτυπωθεί μικρότερος από τον τύπο serif, ενώ ο τύπος αντιστροφής είναι δύσκολος για χρήση στη φλεξογραφική εκτύπωση.

Για τους νέους σχεδιαστές φλεξογραφίας, μια επίσκεψη με την εταιρεία εκτύπωσης είναι απαραίτητη για να μάθετε πώς να διαρθρώνετε καλύτερα ένα έργο εκτύπωσης για να αποφύγετε καθυστερήσεις και λάθη.