Πώς να χρησιμοποιήσετε το Snapchat: Μοιραστείτε τις φωτογραφίες που εξαντλούνται με την κουβέντα συνομιλίας

01 από 03

Snapchat Εγγραφή είναι εύκολη: Χρησιμοποιώντας Snap Chat παίρνει τα λεπτά για να μάθετε

Η οθόνη εγγραφής Snapchat.

Το Snapchat είναι μια εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων για ανταλλαγή εικόνων που εξαφανίζονται. Αποστέλλει φωτογραφίες και στη συνέχεια τις διαγράφει από το τηλέφωνο του παραλήπτη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την προβολή τους. Η δωρεάν εφαρμογή Snap Chat είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα iPhone, iOs και Android και άλλες συσκευές. Τα μηνύματα είναι παρόμοια με τα γραπτά μηνύματα SMS, οπότε είναι ένας ελεύθερος τρόπος να λαμβάνετε μηνύματα χωρίς να πληρώνετε τέλη μηνυμάτων τηλεφωνητή.

Το Snapchat χρησιμοποιείται ευρέως (και αμφιλεγόμενα) από τους νέους για τη συμπλήρωση ή την αποστολή μηνυμάτων με σεξουαλικά υποδηλωτικές / ρητές φωτογραφίες, βίντεο και κείμενο. Η εφήμερη φύση των κοινόχρηστων εικόνων - οι χρήστες μπορούν να τις ρυθμίζουν, ώστε ο παραλήπτης να βλέπει την εικόνα μόνο για λίγα δευτερόλεπτα ή έως και 10 δευτερόλεπτα - έχει κάνει αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής μηνυμάτων το στόχο της γονικής ire. Πολλοί γονείς ανησυχούν ότι το Snapchat ενθαρρύνει την ακατάλληλη και επικίνδυνη δραστηριότητα μηνυμάτων επειδή οι αποστολείς πιστεύουν ότι οι ενέργειές τους είναι μόνο προσωρινές.

Πέραν αυτού, η εφαρμογή έχει αποδειχθεί δημοφιλής στους νέους που μοιράζονται εκατομμύρια φωτογραφίες ημερησίως μέσω της απλής δωρεάν εφαρμογής που διατίθεται από το κατάστημα Apples App του iTunes και το Google Play. Από την άνοιξη του 2014, η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες της στέλνουν 700 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο κάθε μέρα μέσω των "αυτοκαταστροφικών" μηνυμάτων που ονομάζει "snaps".

Εγγραφείτε για Snapchat με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Το Snapchat είναι εύκολο στη χρήση. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή και στη συνέχεια να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό στην αρχική οθόνη που εμφανίζεται την πρώτη φορά που την εκκινείτε (η αρχική οθόνη εγγραφής συνομιλίας Snap εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα.) Ζητάει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, γενέθλια και έναν κωδικό πρόσβασης που δημιουργείτε. Δεν αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης.

Αφού δώσετε το email σας και δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, στην επόμενη οθόνη θα προσκαλέσετε να δημιουργήσετε ένα σύντομο όνομα χρήστη. Δεν θα μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη Snapchat αργότερα, ωστόσο, οπότε σταματήστε και σκεφτείτε πριν δημιουργήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Προσφέρει επίσης την δυνατότητα επαλήθευσης του νέου λογαριασμού σας μέσω μηνύματος που αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας (μπορείτε να παραλείψετε το βήμα, αλλά γενικά είναι καλή ιδέα να το κάνετε).

Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να εισαγάγετε τις πληροφορίες επαφών των φίλων σας από το Facebook ή το βιβλίο διευθύνσεων / τη λίστα επαφών του τηλεφώνου σας. Απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Βρείτε φίλους".

02 του 03

Διασύνδεση Snapchat: Κουμπί κάμερας, λεζάντες, χρονοδιακόπτης και αποστολή

Οθόνη Snapchat. Snapchat στιγμιότυπο οθόνης από τη Leslie Walker

Η διασύνδεση Snapchat είναι τόσο απλή που η χρήση της είναι εύκολη και διαισθητική. Η αρχική όψη είναι βασικά ένα εικονίδιο κάμερας με ένα μεγάλο κυκλικό μπλε κύκλο στο κάτω μέρος. Κάντε κλικ στον μπλε κύκλο (που εμφανίζεται στα αριστερά στην εικόνα παραπάνω) για να τραβήξετε μια φωτογραφία.

Αφού τραβήξετε μια φωτογραφία, μπορείτε να προσθέσετε μια λεζάντα, να ρυθμίσετε το χρονοδιακόπτη για προβολή, να επιλέξετε ποιον να την στείλετε και να κάνετε κλικ στο "αποστολή".

Προσθέτοντας μια λεζάντα ή σχεδίαση στην κορυφή μιας φωτογραφίας "Snap"

Μπορείτε να προσθέσετε μια λεζάντα αγγίζοντας την εικόνα στην οθόνη, η οποία θα εμφανίσει το πληκτρολόγιό σας, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογήσετε το κείμενό σας. Αυτό το μέρος δεν είναι εντελώς διαισθητικό, αλλά αφού το καταλάβετε, είναι εύκολο να το θυμηθείτε.

Εναλλακτικά ή επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το μικρό μολύβι στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια να σχεδιάσετε το κείμενο ή μια εικόνα απευθείας πάνω από την εικόνα σας. Θα εμφανιστεί ένα μικρό εργαλείο επιλογής χρωμάτων, το οποίο θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το χρώμα με το οποίο θέλετε να σχεδιάσετε. Χρησιμοποιήστε το δάκτυλό σας για να σχεδιάσετε την οθόνη που θα δημιουργήσει ένα στρώμα πάνω από την εικόνα.

Ρυθμίστε το χρονόμετρο για την ώρα προβολής

Στη συνέχεια, θα ρυθμίσετε τον χρονοδιακόπτη μηνυμάτων (όπως φαίνεται στα δεξιά των δύο στιγμιότυπων οθόνης που εμφανίζονται παραπάνω) για να αποφασίσετε πόσο χρόνο θα βλέπουν οι χρήστες τα μηνύματά τους. Μπορείτε να ρυθμίσετε το χρονόμετρο για έως και 10 δευτερόλεπτα.

Αφού γράψετε ή σχεδιάσετε μια λεζάντα, κάντε κλικ στο κουμπί "Αποστολή" στο κάτω δεξί μέρος για να εμφανιστεί η λίστα των φίλων Snapchat και να επιλέξετε τους παραλήπτες σας. (Εναλλακτικά, μπορείτε πάντα να κάνετε κλικ στο εικονίδιο "X" που εμφανίζεται στην επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης για να διαγράψετε την εικόνα χωρίς να την στείλετε σε κανέναν και μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης για να το αποθηκεύσετε στη φωτογραφία του τηλεφώνου σας εκθεσιακός χώρος.)

Αν θέλετε, η εφαρμογή μπορεί να αναζητήσει τις επαφές / το βιβλίο διευθύνσεων του τηλεφώνου σας ή τη λίστα φίλων σας στο Facebook για να εντοπίσει φίλους. Μπορείτε επίσης να στείλετε την εικόνα σε περισσότερους από έναν φίλους ταυτόχρονα, απλά κάνοντας κλικ στα κουμπιά επιλογής δίπλα στα ονόματά τους.

Πριν σβήσει η εικόνα, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε σε ποιον σας στέλνετε και για πόσο χρονικό διάστημα θέλετε να εμφανίζεται, εμφανίζοντας την ώρα και το όνομα του παραλήπτη.

Αφού αποσταλεί, ο παραλήπτης θα μπορεί να δει την εικόνα μόνο για τον ακριβή αριθμό δευτερολέπτων που επιλέξατε στο χρονόμετρο. Φυσικά, θα μπορούσε να πάρει μια οθόνη, αλλά θα έπρεπε να είναι γρήγορη. Και αν ο φίλος σας τραβήξει ένα στιγμιότυπο οθόνης της εικόνας σας, θα λάβετε ειδοποίηση από την εφαρμογή ότι το έκαναν. Θα εμφανιστεί στη λίστα των δραστηριοτήτων ανταλλαγής μηνυμάτων, δίπλα στο όνομα του παραλήπτη.

Κάνουν φωτογραφίες Snapchat πραγματικά αυτοκαταστροφή;

Ναι το κάνουν. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για τη διαγραφή των εικόνων και των βίντεο από το τηλέφωνο του αποστολέα, μετά την προβολή τους.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο παραλήπτης δεν μπορεί να κάνει ένα αντίγραφο του αρχείου ΠΡΙΝ την προβάλει. Και αυτό είναι ένα σημαντικό κενό που οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Snapchat πρέπει να το γνωρίζουν, επειδή ουσιαστικά σημαίνει ότι οι εικόνες που στέλνουν οι χρήστες με την εφαρμογή θα μπορούσαν να αντιγραφούν από τον παραλήπτη - υπό την προϋπόθεση ότι ο παραλήπτης είναι αρκετά τεχνολογικά καταλαβαίνων για να ξέρει πώς να βρει και να αντιγράψει το αρχείο πριν ανοίγοντας το στο τηλέφωνό τους. Αυτό πιθανότατα θα γίνει πιο δύσκολο με την πάροδο του χρόνου καθώς η Snapchat βελτιώνει την ασφάλεια και την τεχνολογία της.

Σκεφτείτε δύο φορές προτού στείλετε κάτι - αυτή είναι μόνο η τυπική εθιμοτυπία των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Διαβάστε αυτό αν χρειαστεί να διαγράψετε συνομιλίες Snapchat, μηνύματα και ιστορίες .

03 του 03

Snapchat για Android και iPhone

Οθόνη υποδοχής Snapchat. © Snapchat

Η δωρεάν εφαρμογή Snapchat για ανταλλαγή φωτογραφιών είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές iPhone / iOS όσο και για συσκευές Android. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τις εφαρμογές:

Φιλοσοφία Snap: "Shared, Not Saved"

Το slogan της Snapchat είναι "chat-chat σε πραγματικό χρόνο". Στην ιστοσελίδα της, η Snapchat λέει ότι η φιλοσοφία της εταιρείας είναι: "Υπάρχει αξία στο εφήμερο, οι σπουδαίες συνομιλίες είναι μαγικές, γιατί είναι κοινές, απολαμβάνουν, αλλά δεν σώζονται".

Οι ιδρυτές τη συγκρίνουν με τη μετάδοση σημειώσεων στην τάξη και λένε ότι οι άνθρωποι μπορεί να προτιμούν μια εναλλακτική λύση για την πιο μόνιμη αποθήκευση των μηνυμάτων στο Facebook. Αντίθετα, τα snap φωτογραφίες και τα βίντεο προορίζονται να είναι μόνιμα και εφήμερα μέσα, περισσότερο σαν συνομιλία από οτιδήποτε άλλο.

Facebook Poke - Πάρα πολύ λίγο, πολύ αργά;

Το Facebook κυκλοφόρησε μια δωρεάν εφαρμογή copycat που ονομάζεται Poke το Δεκέμβριο του 2012, η ​​οποία επιτρέπει επίσης στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες που εξαφανίζονται μετά την προβολή. Το Poke προσφέρει παρόμοια χαρακτηριστικά με το Snapchat, όπως οι επικαλύψεις κειμένου ή οι λεζάντες δεξιά στην εικόνα. Το Poke προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων μόνο για κείμενο που εξαφανίζονται μετά την προβολή.

Ο Poke όμως δεν αποδείχθηκε ότι είναι σχεδόν τόσο δημοφιλής όσο ο Snapchat και ο ιδιοκτήτης του έκλεισε την κατάργηση του από το κατάστημα εφαρμογών Apple iTunes τον Μάιο του 2014. Το Facebook προσπάθησε να αγοράσει το Snapchat για 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013, αλλά οι ιδρυτές του Snapchat κάτω από την προσφορά.

Slingshot του Facebook: Προσπαθώντας ξανά

Τον Ιούνιο του 2014, το Facebook κυκλοφόρησε μια άλλη εφαρμογή μηνυμάτων εξαφανίσεων σε μια προφανή προσπάθεια ανταγωνισμού με το Snapchat. Ονομάζεται Slingshot , η συστροφή του είναι ότι ο παραλήπτης πρέπει να στείλει ένα μήνυμα πίσω προτού να μπορέσει να δει το εισερχόμενο μήνυμα.