Πώς να ανανεώσετε το πιστοποιητικό προγραμματιστών της Apple

Ανανέωση πιστοποιητικών προγραμματιστών και προφίλ παροχής

Μια από τις πτυχές της ανάπτυξης εφαρμογών iPad που μπορούν να έχουν έναν προγραμματιστή που τραβάει τα δόντια τους είναι να πάρει εγκατάσταση για να κάνει σωστή υπογραφή κώδικα για τη σύνταξη εφαρμογών και τη μεταφορά τους στο iPad για τη δοκιμή. Και σαν να μην το κάνει κάποτε δεν είναι αρκετό, ο τρόμος μεγαλώνει όταν έρχεται χρόνος να ανανεωθεί το πιστοποιητικό του προγραμματιστή.

Πώς να αναπτύξετε εφαρμογές iPad

Δυστυχώς, η Apple δεν σας προειδοποιεί όταν λήξει το πιστοποιητικό σας, οπότε το πρώτο πράγμα που αντιμετωπίζετε είναι ένα σφάλμα που σας λέει ότι το iPad σας δεν έχει εγκατεστημένο το κατάλληλο προφίλ. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε βρόχο, επειδή το ίδιο το προφίλ ενδέχεται να μην έχει λήξει, αλλά εάν λήξει το πιστοποιητικό με το οποίο συνδέεται, το προφίλ θα σταματήσει να λειτουργεί.

Η απόδειξη ότι το πιστοποιητικό του δημιουργού έχει λήξει είναι η μισή μάχη. Το άλλο μισό παίρνει σωστά ένα νέο που έχει ρυθμιστεί και προσαρτηθεί στα προφίλ σας. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να λάβετε για να ρυθμίσετε τα πάντα και να λειτουργήσετε σωστά ξανά:

Αναθεώρηση: Corona SDK για ανάπτυξη iPhone και iPad

  1. Ζητήστε ένα νέο πιστοποιητικό. Κάνετε αυτό στην εφαρμογή Access Keychain, την οποία μπορείτε να βρείτε, μεταβαίνοντας στις Εφαρμογές των Mac σας και κάνοντας κλικ στο φάκελο Utilities.
  2. Μέσα στο Access Keychain, θα δείτε τα πιστοποιητικά που αναφέρονται. Τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την ανάπτυξη θα ονομάζονται "Developer iPhone: [όνομα]" και "Διανομή iPhone: [όνομα]". Θα έχουν επίσης έναν κόκκινο κύκλο με ένα Χ στο κέντρο δηλώνοντας ότι έχουν λήξει. Θα θέλετε να διαγράψετε τα πιστοποιητικά που έχουν λήξει, διαφορετικά μπορείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την υπογραφή των εφαρμογών σας.
  3. Μετά την εκκαθάριση των πιστοποιητικών που έχουν λήξει, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αρχείο που να ζητά ένα νέο. Κάνετε αυτό με τη μετάβαση στο Keychain Access -> Certificate Assistant -> Ζητήστε ένα Πιστοποιητικό από μια Αρχή Πιστοποίησης.
  4. Εισαγάγετε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το όνομά σας και επιλέξτε "Αποθηκευμένο στο δίσκο" από τις επιλογές. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να αποθηκεύσετε το αρχείο.
  5. Μεταβείτε στην ενότητα Πιστοποιητικά της πύλης παροχής iOS, για να ανεβάσετε το αρχείο και να λάβετε ένα έγκυρο πιστοποιητικό. Μόλις το ανεβάσετε, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγα λεπτά και να ανανεώσετε την οθόνη για να εκδοθεί. Κρατήστε πατημένο το κατέβασμα του πιστοποιητικού για τώρα.
  1. Επιλέξτε την καρτέλα "Διανομή" στην ενότητα "Πιστοποιητικά" και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε πιστοποιητικό για τη διανομή εφαρμογών. Και πάλι, κρατήστε πατημένο το κατέβασμα του πιστοποιητικού για τώρα.
  2. Μεταβείτε στην ενότητα Provisioning της πύλης παροχής iOS.
  3. Επιλέξτε επεξεργασία και τροποποίηση για το προφίλ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να υπογράψετε τις εφαρμογές σας.
  4. Στην οθόνη Τροποποίηση, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο νέο σας πιστοποιητικό και υποβάλετε τις αλλαγές.
  5. Κάντε κλικ στην καρτέλα "Διανομή" και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με το προφίλ διανομής σας. Και πάλι, κρατήστε πατημένο το κατέβασμα αυτών των προφίλ.
  6. Εκκινήστε το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων iPhone.
  7. Μεταβείτε στην οθόνη Προφίλ δημιουργίας στο Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων iPhone και καταργήστε το τρέχον προφίλ προμήθειας και το προφίλ διανομής σας, ακόμη και αν δεν έχει ακόμη λήξει. Θέλετε να τα αντικαταστήσετε με τα νέα προφίλ που έχετε προσαρτήσει στο νέο πιστοποιητικό.
  8. Τώρα που έχουμε διαγραφεί το πιστοποιητικό κωδικοποίησης και τα προφίλ του Mac σας, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη λήψη των νέων εκδόσεων.
  1. Επιστρέψτε στην ενότητα Provisioning (Προβλέψεις) και κατεβάστε το προφίλ παροχής και το προφίλ διανομής σας. Μετά τη λήψη, θα πρέπει να κάνετε διπλό κλικ στα αρχεία για να τα εγκαταστήσετε στο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων.
  2. Επιστρέψτε στην ενότητα Πιστοποιητικά και κάντε λήψη των νέων πιστοποιητικών ανάπτυξης και διανομής. Και πάλι, αρκεί να κάνετε διπλό κλικ στα αρχεία για να τα εγκαταστήσετε στην Access Keychain.

Και αυτό είναι. Θα πρέπει να διαβάσετε να εγκαταστήσετε ξανά τις δοκιμαστικές εφαρμογές στο iPad σας και να τις υποβάλετε σωστά στο κατάστημα της Apple app. Ένα βασικό μέρος αυτών των βημάτων είναι ο καθαρισμός των παλιών αρχείων για να βεβαιωθείτε ότι το Xcode ή η πλατφόρμα ανάπτυξης τρίτου μέρους σας δεν μπερδεύει τα παλιά αρχεία με τα νέα αρχεία. Αυτό αποτρέπει μια μεγάλη κεφαλαλγία όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη διαδικασία.