Τι είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;

Μια βασική επισκόπηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε μέρα για να επικοινωνούν με τους φίλους και την οικογένειά τους. Ελέγχουν τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη δουλειά, εγγράφουν για δεκάδες ιστότοπους με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και εγκαθιστούν ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τηλέφωνό τους, στο tablet , στον υπολογιστή τους και ίσως ακόμα και στο smartwatch.

Είναι σαφές ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) έχει γίνει μια από τις πιο διαδεδομένες μορφές επικοινωνίας. Στην πραγματικότητα, η επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν χρησιμοποιείται μόνο αντί της σύνταξης επιστολών, αλλά έχει επίσης αντικαταστήσει τις τηλεφωνικές κλήσεις σε πολλές κοινωνικές καταστάσεις και σε επαγγελματικό περιβάλλον.

Έτσι, τι είναι ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο; Υπάρχουν πολλά που πηγαίνουν σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πίσω από τις σκηνές, αλλά δεν θα καλύψουμε όλα αυτά εδώ. Αντ 'αυτού, ας ρίξουμε μια ματιά στα δύο πιο σημαντικά θέματα: τι είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γιατί οι χρήστες χρησιμοποιούν το email τόσο συχνά.

Τι είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (επίσης γραμμένο ως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ) είναι ένα ψηφιακό μήνυμα. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα στυλό για να γράψετε ένα γράμμα σε χαρτί, χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιό σας (ή μερικές φορές μόνο τη φωνή σας) για να γράψετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ηλεκτρονική συσκευή, όπως ένα τηλέφωνο ή ένας υπολογιστής.

Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφονται με ένα προσαρμοσμένο όνομα χρήστη στην αρχή ακολουθούμενο από το όνομα τομέα του παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ένα σύμβολο @ να χωρίζει τα δύο. Ακολουθεί ένα παράδειγμα: name@gmail.com .

Ακολουθούν μερικά άλλα βασικά στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τόσοι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε μέρα:

Σφάλματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δυστυχώς, το μεγάλο πρόβλημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι το ανεπιθύμητο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο είναι πιο γνωστό ως ανεπιθύμητο περιεχόμενο .

Με εκατοντάδες από αυτά τα μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στα εισερχόμενά σας, το περιστασιακά καλό email μπορεί να χαθεί. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν εξελιγμένα φίλτρα που περνούν από τα νέα μηνύματα και ταξινομούν αυτόματα τα ανεπιθύμητα.

Για να αναφέρετε σωστά τα ανεπιθύμητα μηνύματα, κάντε τα εξής: