Χρήση ενός ψηφιακού χαρτονιού στο λογισμικό διάταξης σελίδας

Τα Pasteboards Holding Areas για κείμενα και εικόνες κατά τη διάρκεια της διάταξης σελίδας

Κατά τη διάρκεια της φάσης διαμόρφωσης σελίδας της προετοιμασίας ενός εγγράφου, οι καλλιτεχνικοί δημιουργοί συγκεντρώνουν κείμενο, εικόνες, γραφικά, διαγράμματα, λογότυπα και άλλα στοιχεία με τα οποία δημιουργούν μια λυγισμένη διάταξη σελίδας. Τα επαγγελματικά προγράμματα διάταξης σελίδας, όπως το Adobe InDesign και το QuarkXpress, χρησιμοποιούν αναλογία πακέτων-μια περιοχή εργασίας που προσομοιώνει τη φυσική περιοχή εργασίας που χρησιμοποιήθηκε όταν χρησιμοποιήθηκε στη χειροκίνητη (μη λογισμικού) δημιουργία σχεδίων. Τα στοιχεία που προορίζονται να συμπεριληφθούν σε μια διάταξη σελίδας μπορούν να διασκορπιστούν σχετικά με το χαρτόνι πριν τοποθετηθούν στη σελίδα, όπως ακριβώς κάποτε ήταν διάσπαρτα για την σχεδίαση ή το γραφείο ενός γραφικού καλλιτέχνη.

Τι είναι ένα χαρτόνι στο λογισμικό διάταξης σελίδας

Όταν ανοίγετε μια εφαρμογή διαμόρφωσης σελίδας και δημιουργείτε ένα νέο έγγραφο, η επιφάνεια εργασίας ή η περιοχή εργασίας σας μέσα στην εφαρμογή είναι συνήθως μεγαλύτερη από το έγγραφο. Η σελίδα σας βρίσκεται στη μέση της μεγάλης περιοχής, η οποία ονομάζεται πακέτο.

Μπορείτε να μετακινήσετε μπλοκ κειμένου και εικόνων στη σελίδα τεκμηρίωσης και να την αφήσετε να κάθεται πάνω στο χαρτόνι. Μπορείτε να στρέψετε ή να σμικρύνετε για να δείτε τι υπάρχει στο πακέτο. Είναι μια βολική περιοχή κράτησης ενώ εργάζεστε με το σχέδιό σας, και είναι ένας τρόπος που το λογισμικό δημοσίευσης στην επιφάνεια εργασίας διαφέρει από το λογισμικό επεξεργασίας κειμένου.

Με κάποιο λογισμικό, μπορείτε να αποκρύψετε στοιχεία στο πακέτο για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του εγγράφου στο οποίο εργάζεστε. Συνήθως, τα στοιχεία στο πακέτο εκτός του εγγράφου σας δεν εκτυπώνονται. Ορισμένο λογισμικό μπορεί να σας δώσει τη δυνατότητα να εκτυπώσετε τα περιεχόμενα του χαρτονιού. Τα περισσότερα προγράμματα λογισμικού που χρησιμοποιούν πακέτα σας δίνουν κάποιο έλεγχο στο μέγεθος και το χρώμα του ίδιου του χαρτονιού.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός χαρτονιού

Η δημιουργία ενός τέλειου σχεδίου σελίδας είναι θέμα εύρεσης του σωστού συνδυασμού στοιχείων που ευχαριστούν το μάτι και λέει την ιστορία που η σελίδα προορίζεται να πει. Τοποθετώντας κείμενο, εικόνες και άλλα στοιχεία στο χαρτόνι, ο σχεδιαστής γραφικών μπορεί να δει τι πρέπει να εργαστεί και να δοκιμάσει εύκολα διαφορετικές ρυθμίσεις για να δούμε τι λειτουργεί καλύτερα.

Μπορεί να τραβήξει μερικές φωτογραφίες στη σελίδα μαζί με ένα γραφικό και διάγραμμα και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσει ότι η ισορροπία της σελίδας είναι απενεργοποιημένη. Μπορεί να μετακινήσει μία φωτογραφία στο πακέτο, να δοκιμάσει ξανά με τη διάταξη και να συνεχίσει να τραβάει κομμάτια από το χαρτόνι - ή να τα αφαιρεί - για ένα ολοκληρωμένο, ισορροπημένο σχέδιο σελίδας. Η δυνατότητα να δούμε το χαρτόνι και να δούμε τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα για χρήση στη σελίδα καθιστά πολύ πιο εύκολη την οπτικοποίηση του τελικού προϊόντος.