Πώς να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη ευχετήρια κάρτα στο Inkscape

01 από 08

Πώς να δημιουργήσετε μια ευχετήρια κάρτα στο Inkscape

Αυτό το φροντιστήριο για τη δημιουργία ευχετήριας κάρτας στο Inkscape είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα του χρήστη Inkscape. Θα χρειαστείτε ιδανικά μια ψηφιακή φωτογραφία για το μπροστινό μέρος της ευχετήριας κάρτας, αλλά μπορείτε να σχεδιάσετε ένα σχέδιο στο Inkscape ή να χρησιμοποιήσετε μόνο κείμενο. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε μια ευχετήρια κάρτα στο Inkscape χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία, αλλά με κείμενο προστέθηκε επίσης. Αν δεν διαθέτετε ψηφιακή φωτογραφία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες σε αυτό το σεμινάριο για να δείτε πώς να σχεδιάσετε τα διάφορα στοιχεία ώστε να μπορείτε να εκτυπώσετε μια ευχετήρια κάρτα διπλής όψεως.

02 από 08

Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο

Πρώτα μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κενή σελίδα.

Όταν ανοίγετε το Inkscape , ανοίγει αυτόματα ένα κενό έγγραφο. Για να ελέγξετε ότι είναι το σωστό μέγεθος, μεταβείτε στο Αρχείο > Ιδιότητες εγγράφου . Έχω επιλέξει το Letter για το μέγεθος και έχω επίσης ρυθμίσει τις Προεπιλεγμένες μονάδες σε ίντσες και έχω κάνει κλικ στο κουμπί επιλογής Πορτραίτο . Όταν οι ρυθμίσεις είναι όπως χρειάζεστε, κλείστε το παράθυρο.

03 του 08

Προετοιμάστε το Έγγραφο

Πριν ξεκινήσουμε, μπορούμε να ετοιμάσουμε το έγγραφο.

Εάν δεν υπάρχουν κανόνα στην κορυφή και στη αριστερή πλευρά της σελίδας, μεταβείτε στην προβολή > Εμφάνιση / Απόκρυψη > Χάρακας . Τώρα κάντε κλικ στον κορυφαίο χάρακα και, κρατώντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού, σύρετε έναν οδηγό στο μισό σημείο της σελίδας, πέντε και μισή ίντσες στην περίπτωσή μου. Αυτό θα αντιπροσωπεύει τη γραμμή αναδίπλωσης της κάρτας.

Τώρα πηγαίνετε στο Layer > Layers ... για να ανοίξετε την παλέτα Layers και κάντε κλικ στο Layer 1 και μετονομάστε το Outside . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί + και ονομάστε το νέο στρώμα Inside . Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί για τα μάτια δίπλα στο εσωτερικό στρώμα για να το αποκρύψετε και κάντε κλικ στο εξωτερικό στρώμα για να το επιλέξετε.

04 του 08

Προσθέστε μια εικόνα

Μεταβείτε στην επιλογή Αρχείο > Εισαγωγή και μεταβείτε στη φωτογραφία σας και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα. Εάν εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που σας ρωτά εάν θέλετε να συνδέσετε ή να ενσωματώσετε εικόνα , επιλέξτε Ενσωμάτωση . Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λαβές πιασίματος γύρω από την εικόνα για να το αλλάξετε το μέγεθος. Μην ξεχνάτε να κρατάτε το πλήκτρο Ctrl για να το κρατάτε αναλογικά.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε την εικόνα να ταιριάζει στο κάτω μισό της σελίδας, επιλέξτε το εργαλείο Rectangle και σχεδιάστε ένα ορθογώνιο με το μέγεθος και το σχήμα που επιθυμείτε.

Τώρα το τοποθετήστε πάνω από την εικόνα, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και κάντε κλικ στην εικόνα για να επιλέξετε αυτό και πηγαίνετε στο Object > Clip > Set . Αυτό λειτουργεί ως πλαίσιο που κρύβει την υπόλοιπη εικόνα έξω από το πλαίσιο.

05 του 08

Προσθήκη κειμένου προς τα έξω

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κειμένου για να προσθέσετε ένα μήνυμα στο μπροστινό μέρος της κάρτας, αν θέλετε.

Απλά επιλέξτε το εργαλείο κειμένου και κάντε κλικ στην κάρτα και πληκτρολογήστε το κείμενο. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στη γραμμή εργαλείων επιλογών εργαλείων για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος και μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα επιλέγοντας από τα δείγματα χρωμάτων στο κάτω μέρος του παραθύρου.

06 του 08

Εξατομικεύστε την Πίσω

Οι περισσότερες ευχετήριες κάρτες έχουν ένα μικρό λογότυπο στο πίσω μέρος και μπορείτε να μιμηθείτε αυτό στην κάρτα σας για να το δώσετε σε ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσατε μόνο να προσθέσετε την ταχυδρομική σας διεύθυνση εδώ αν δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο κειμένου για να προσθέσετε τυχόν γραφή που θέλετε να συμπεριλάβετε και αν έχετε ένα λογότυπο που θέλετε να προσθέσετε, εισάγετε τον με τον ίδιο τρόπο που έχετε εισαγάγει τη φωτογραφία σας. Τώρα τοποθετήστε τα μαζί όπως θέλετε και πηγαίνετε στο Object > Group . Τέλος, κάντε κλικ σε δύο από τα κουμπιά Περιστροφή επιλογής 90º δύο φορές και μετακινήστε το αντικείμενο στη θέση του στο πάνω μισό της σελίδας.

07 του 08

Προσθέστε ένα συναίσθημα στο εσωτερικό

Με το εξωτερικό να τελειώσει, μπορείτε να προσθέσετε ένα συναίσθημα στο εσωτερικό.

Στην παλέτα " Επίπεδα ", κάντε κλικ στο μάτι δίπλα στο εξωτερικό στρώμα για να το αποκρύψετε και κάντε κλικ στο μάτι δίπλα στο εσωτερικό στρώμα για να το κάνετε ορατό. Τώρα κάντε κλικ στο εσωτερικό στρώμα και επιλέξτε το εργαλείο κειμένου . Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στην κάρτα και να γράψετε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται μέσα στην κάρτα. Πρέπει να τοποθετηθεί στο κάτω μισό της σελίδας, κάπου κάτω από τη γραμμή καθοδήγησης.

08 από 08

Εκτυπώστε την κάρτα

Για να εκτυπώσετε την κάρτα, αποκρύψτε το εσωτερικό στρώμα και κάντε το εξωτερικό στρώμα ορατό και εκτυπώστε το πρώτα. Αν το χαρτί που χρησιμοποιείτε έχει πλευρά για εκτύπωση φωτογραφιών, βεβαιωθείτε ότι εκτυπώνετε σε αυτό. Στη συνέχεια, γυρίστε τη σελίδα γύρω από τον οριζόντιο άξονα και επαναφέρετε το χαρτί προς τα πίσω στον εκτυπωτή και αποκρύψτε το εξωτερικό στρώμα και κάντε το εσωτερικό στρώμα ορατό. Τώρα μπορείτε να εκτυπώσετε το εσωτερικό για να ολοκληρώσετε την κάρτα.

Συμβουλή: Μπορεί να διαπιστώσετε ότι βοηθάει πρώτα να εκτυπωθεί μια δοκιμή σε χαρτί απορριμμάτων.