Χρήση γραφικών στυλ στο Illustrator (Μέρος 2)

01 από 10

Προσαρμογή γραφικών στυλ

© Copyright Sara Froehlich

Συνέχεια από το Tutorial για τα γραφικά στυλ Μέρος 1

Μερικές φορές ένα στυλ που συνοδεύει το Illustrator είναι τέλειο εκτός από το χρώμα ή άλλο χαρακτηριστικό. Καλα ΝΕΑ! Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε ένα γραφικό στυλ ανάλογα με τις ανάγκες σας. Κάντε ένα σχήμα και προσθέστε ένα γραφικό στυλ. Έκανα έναν κύκλο και εφάρμοσα το Γραφικό Στυλ που ονομάζεται Tissue Paper Collage 2 από τη Βιβλιοθήκη γραφικών καλλιτεχνικών εφέ . Ανοίξτε το πλαίσιο εμφάνισης (παράθυρο> εμφάνιση αν δεν είναι ήδη ανοιχτό). Μπορείτε να δείτε όλα τα εφέ, τα γεμίσματα και τα εφέ που συνθέτουν οποιοδήποτε γραφικό στυλ στον πίνακα εμφάνισης. Σημειώστε ότι αυτό το στυλ δεν έχει χτύπημα, αλλά αποτελείται από 4 διαφορετικά γεμίσματα. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα σε ένα πλήκτρο για να δείτε τα χαρακτηριστικά του γεμίσματος. Στην επάνω πλήρωση, μπορείτε να δείτε στο screenshot ότι έχει αδιαφάνεια 25%. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Αδιαφάνεια στον πίνακα "Εμφάνιση" για να αλλάξετε την τιμή. Μπορείτε να ανοίξετε καθένα από τα άλλα γεμίσματα για να δείτε τα χαρακτηριστικά τους και να αλλάξετε τις αξίες τους αν θέλετε.

02 από 10

Επεξεργασία λειτουργίας αδιαφάνειας και αναμίξεως

© Copyright Sara Froehlich
Κάνοντας κλικ στη σύνδεση αδιαφάνειας εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου που όχι μόνο σας επιτρέπει να αλλάξετε την τιμή της αδιαφάνειας, αλλά και τη λειτουργία blend. Όχι μόνο μπορείτε να αλλάξετε τις αδιαφάνειας (ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό έχουν τα Fills), μπορείτε να αλλάξετε τα ίδια τα γεμίσματα χρησιμοποιώντας άλλα μοτίβα, συμπαγή χρώματα ή κλίσεις για να αλλάξετε την εμφάνιση του στυλ.

03 από 10

Εξοικονόμηση προσαρμοσμένων γραφικών στυλ

© Copyright Sara Froehlich
Η αποθήκευση των προσωπικών ή επεξεργασμένων στυλ μπορεί να είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου για εσάς. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σύνολο εφέ επανειλημμένα, αποθηκεύοντας το ως Graphic Style έχει καλή λογική. Για να αποθηκεύσετε το στυλ, σύρετε το αντικείμενο στον πίνακα "Γραφικά στυλ" και ρίξτε το. Εμφανίζεται ως δείγμα στον πίνακα "Γραφικά στυλ".

04 από 10

Δημιουργώντας τα δικά σας γραφικά στυλ

© Copyright Sara Froehlich
Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε από μόνη της τα δικά σας γραφικά στυλ. Κάνε ένα αντικείμενο. Ανοίξτε τον πίνακα Swatches (παράθυρο> δείκτες). Κάντε κλικ στο μενού του πλαισίου Swatches στο κάτω μέρος του πίνακα για να το ανοίξετε και επιλέξτε μια βιβλιοθήκη δειγμάτων για φόρτωση. Επέλεξα μοτίβα> στολίδι> διακοσμητικό_ργαλείο . Συμπλήρωσα τον κύκλο μου με την προεπιλογή χρώματος Chinese Chinese Scallops Color . Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τον πίνακα εμφάνισης, πρόσθεσα μια άλλη πλήρωση χρησιμοποιώντας μια κλίση και τέσσερα εγκεφαλικά επεισόδια. Μπορείτε να δείτε τις τιμές και τα χρώματα που επέλεξα στον πίνακα εμφάνισής μου. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τα στρώματα στον πίνακα εμφάνισης για να αλλάξετε τη σειρά στοίβαξης των γεμάτων και των διαδρομών. Αποθηκεύστε το στυλ όπως πριν, σύροντας το αντικείμενο στον πίνακα "Στυλ γραφικών" και πατώντας το.

05 από 10

Χρησιμοποιώντας το Custom Graphic Style

© Copyright Sara Froehlich
Εφαρμόστε το νέο στυλ από τον πίνακα "Γραφικά στυλ" όπως ακριβώς εφαρμόσατε στα προκαθορισμένα στυλ. Η ομορφιά των γραφικών μορφών είναι ότι διατηρούν όλα τα επίπεδα εμφάνισης και τα χαρακτηριστικά που έχετε ρυθμίσει, ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν ξανά για να ταιριάζουν στο αντικείμενο που τα χρησιμοποιείτε. Για το σχήμα αστεριών, άλλαξα το πλάτος των εγκεφαλικών επεισοδίων και επεξεργάστηκα το γεμάτο κλίση. Για να επεξεργαστείτε ένα γεμάτο κλίση, επιλέξτε το επίπεδο πληρώσεως κλίσης στον πίνακα εμφάνισης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εργαλείο κλίσης στο πλαίσιο εργαλείων για να το ενεργοποιήσετε. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να ρυθμίσετε τον τρόπο που η κλίση πέφτει στο σχήμα. (Σημείωση: Αυτοί οι νέοι έλεγχοι κλίσεων είναι νέοι στο Illustrator CS 4.) Μεταφέρετε και αποθέστε το επεξεργασμένο στυλ στον πίνακα Γραφικών Στυλ.

06 από 10

Δημιουργία βιβλιοθήκης προσαρμοσμένων στυλ

© Copyright Sara Froehlich
Μπορείτε να κάνετε και άλλες αλλαγές. Κάντε κλικ στο στρώμα γεμίσματος μοτίβου για να ανοίξετε τις επιλογές και να δοκιμάσετε να αλλάξετε τη γέμιση. Κάθε φορά που το κάνετε, αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, προσθέστε το νέο στυλ στο πλαίσιο γραφικών στυλ όπως πριν. Θυμηθείτε, μπορείτε να φορτώσετε περισσότερα μοτίβα στον πίνακα Swatches και να τα χρησιμοποιήσετε και ως νέα γεμίσματα. Απλά βεβαιωθείτε ότι η αντικατάσταση που αντικαθιστάτε στοχεύει στον πίνακα εμφάνισης και κάντε κλικ στο νέο δείγμα στον πίνακα "Δείγματα" για να εφαρμοστεί στο σχήμα.

07 από 10

Αποθηκεύστε τη Βιβλιοθήκη προσαρμοσμένων γραφικών σας

© Copyright Sara Froehlich
Όταν έχετε δημιουργήσει όλα τα στυλ που θέλετε στο νέο σας σετ, μεταβείτε στο Αρχείο> Αποθήκευση ως και αποθηκεύστε το έγγραφο ως your_styles.ai (ή οποιοδήποτε κατάλληλο όνομα αρχείου) κάπου στον υπολογιστή σας, όπου μπορείτε να το βρείτε. Στον υπολογιστή μου Mac, έχω αποθηκεύσει το αρχείο στο φάκελο Applications> Adobe Illustrator CS 4> Presets> en_US> Φάκελος γραφικών . Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή Windows, μπορείτε να αποθηκεύσετε στο φάκελο Προγράμματα αρχείων σε XP ή Vista 32 bit ή Πρόγραμμα αρχείων (x86) εάν χρησιμοποιείτε Vista 64-bit> Adobe> Adobe Illustrator CS4> Προεπιλογές> US_en> Φάκελος γραφικών . Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε σε ένα γενικό φάκελο οπουδήποτε στον σκληρό σας δίσκο, όσο μπορείτε να θυμάστε πού αποθηκεύτηκε το έγγραφο.

Δεν έχουμε ακόμη κάνει ακόμα, αλλά δεν θέλετε να χάσετε τυχαία τα στυλ που δημιουργήσατε ενώ καθαρίζουμε το έγγραφο.

Τα γραφικά στυλ είναι ένας πόρος σε επίπεδο εγγράφου. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που έχετε δημιουργήσει τα στυλ και τα έχετε προσθέσει στον πίνακα Γραφικών Στυλ, δεν αποτελούν πραγματικά μέρος του Illustrator. Αν θα ανοίγατε ένα νέο έγγραφο, θα δείτε ότι όλοι θα έχουν φύγει και θα έχετε μια σειρά από στυλ, βούρτσες και σύμβολα. Οι πόροι επιπέδου εγγράφου δεν αποθηκεύονται με ένα έγγραφο εκτός αν χρησιμοποιούνται πραγματικά στο έγγραφο.

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι κάθε στυλ που δημιουργήσατε χρησιμοποιείται πραγματικά στο έγγραφο. Δημιουργήστε αρκετά σχήματα για να χρησιμοποιήσετε κάθε στυλ σε ένα σχήμα.

08 από 10

Έγγραφο καθαρισμού και τελική αποθήκευση

Η εκτέλεση πολλών εργασιών για να καθαρίσετε το έγγραφο θα διατηρήσει το μέγεθος του αρχείου μικρότερο και θα σας εξασφαλίσει ότι έχετε μόνο τα νέα στυλ σε αυτήν τη βιβλιοθήκη προσαρμοσμένων στυλ.

Αρχικά, μεταβείτε στο Αντικείμενο> Διαδρομή> Εκκαθάριση . Βεβαιωθείτε ότι έχουν επισημανθεί όλα τα σημεία αποτυχίας, άβαλα αντικείμενα και κενά πλαίσια κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί OK. Εάν είχατε κάποιο από αυτά τα στοιχεία στη σελίδα, θα διαγραφούν. Εάν δεν το κάνατε, θα λάβετε ένα μήνυμα που δηλώνει ότι δεν απαιτείται καθαρισμός.

Θα καθαρίζουμε και τα άλλα πάνελ, αλλά ο πίνακας Γραφικών Στυλ θα πρέπει πάντα να είναι ο πρώτος επειδή χρησιμοποιεί στοιχεία από τα άλλα πλαίσια, όπως δείγματα και βούρτσες. Ανοίξτε το μενού επιλογών πίνακα γραφικών και επιλέξτε Επιλογή όλων αχρησιμοποίητων . Αυτό θα επιλέξει όλα τα στυλ στον πίνακα που δεν χρησιμοποιούνται στο έγγραφο και θα σας δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε όσα χάσατε αν πήγες λίγο πέρα ​​από το σκάφος όπως έκανα και έχω μεγάλο αριθμό στυλ για τη βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού του πίνακα γραφικών και επιλέξτε Διαγραφή γραφικού στυλ. Όταν ερωτηθείτε εάν το Illustrator πρέπει να διαγράψει την επιλογή, πείτε ναι.

Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα πλαίσια Σύμβολα και Βούρτσες.

Τέλος, καθαρίστε τον πίνακα Swatches με τον ίδιο τρόπο: Μενού Επιλογές πίνακα> Επιλογή όλων Ανεκμετάλλευτο και, στη συνέχεια, μενού Επιλογές πίνακα> Διαγραφή επιλογής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το τελευταίο πάνελ Swatches. Ο λόγος για αυτό είναι ότι εάν το κάνετε πριν από τους άλλους, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στα Στυλ, Σύμβολα ή Βούρτσες στις παλέτες δεν θα καθαριστούν, επειδή ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιούνται στο έγγραφο, αν είναι ακόμη σε οι παλέτες, από τεχνική άποψη, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.

Αποθηκεύστε ξανά το έγγραφο ( Αρχείο> Αποθήκευση ) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνατε. Κλείστε το αρχείο.

09 από 10

Φόρτωση των προσαρμοσμένων γραφικών στυλ

© Copyright Sara Froehlich
Ξεκινήστε ένα νέο έγγραφο και δημιουργήστε ένα σχήμα ή δύο στη σελίδα. Για να φορτώσετε τη βιβλιοθήκη προσαρμοσμένων στυλ που δημιουργήσατε, κάντε κλικ στο μενού Γραφικά Στυλ στο κάτω μέρος του πίνακα γραφικών και επιλέξτε Άλλη Βιβλιοθήκη . Πλοηγηθείτε στο σημείο όπου αποθηκεύσατε το αρχείο σας και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να ανοίξετε τα στυλ.

10 από 10

Χρησιμοποιώντας τα Custom Graphic Styles

© Copyright Sara Froehlich
Εφαρμόστε τα νέα σας στυλ στα αντικείμενα σας όπως πριν. Μια λέξη της προσοχής: Τα γραφικά στυλ μπορεί να είναι addicting! Απολαμβάνω!