Ασφαλείς γραμματοσειρές Web

Πώς να επιλέξετε τις γραμματοσειρές που λειτουργούν καλύτερα για τους ιστοτόπους σας

Ρίξτε μια ματιά σε οποιονδήποτε ιστότοπο, ανεξάρτητα από τη βιομηχανία, το μέγεθος της επιχείρησης ή άλλους παράγοντες διαφοροποίησης και ένα πράγμα που σίγουρα θα δείτε ότι έχουν κοινό περιεχόμενο κειμένου. Ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται το κείμενο είναι η πρακτική του τυπογραφικού σχεδιασμού και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της εμφάνισης και της αίσθησης ενός ιστότοπου καθώς και την επιτυχία του.

Για πολλά χρόνια, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων περιορίζονταν στον αριθμό των γραμματοσειρών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εάν ήθελαν αυτές τις γραμματοσειρές να εμφανίζονται αξιόπιστα στις ιστοσελίδες που δημιουργούσαν. Αυτές οι γραμματοσειρές που βρέθηκαν στους περισσότερους υπολογιστές ήταν γνωστές ως "γραμματοσειρές ασφαλείς στο διαδίκτυο". Ίσως έχετε ακούσει αυτόν τον όρο στο παρελθόν από έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων καθώς προσπάθησαν να σας εξηγήσουν γιατί μια συγκεκριμένη επιλογή γραμματοσειράς δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό του site σας.

Η τυπογραφία στο διαδίκτυο έχει φτάσει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, και οι σχεδιαστές ιστοσελίδων και οι προγραμματιστές δεν περιορίζονται πλέον μόνο στη χρησιμοποίηση αυτών των χούφτας γραμματοσειρών ασφαλείας στο διαδίκτυο. Η άνοδος των γραμματοσειρών του ιστού και η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με αρχεία γραμματοσειρών άνοιξε έναν εντελώς νέο κόσμο δυνατοτήτων χρήσης της γραμματοσειράς του ιστότοπου. Τόσο χρήσιμο όσο είναι να έχουμε τώρα πρόσβαση σε τόσες πολλές νέες επιλογές γραμματοσειράς, αυτές οι δοκιμασμένες και αληθινές γραμματοσειρές ασφαλείς από το διαδίκτυο έχουν ακόμα μια σημαντική θέση στο σύγχρονο σχεδιασμό ιστοσελίδων.

Σύνδεση με τις γραμματοσειρές Web

Χρησιμοποιώντας γραμματοσειρές στον ιστότοπό σας που μπορεί να μην βρίσκονται σε κάποιον υπολογιστή, πρέπει να συνδεθείτε με ένα αρχείο γραμματοσειράς ιστού και να δώσετε εντολή στον ιστότοπό σας να χρησιμοποιήσει αυτό το αρχείο γραμματοσειράς αντί να κοιτάξει στον υπολογιστή των επισκεπτών. Η σύνδεση με αυτές τις εξωτερικές γραμματοσειρές, οι οποίες περιλαμβάνονται είτε μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του ιστοτόπου σας είτε συνδέονται με τη χρήση μιας γραμματοσειράς τρίτου μέρους, σας δίνουν σχεδόν απεριόριστες επιλογές γραμματοσειρών, αλλά αυτό το όφελος έρχεται σε τιμή. Οι εξωτερικές γραμματοσειρές πρέπει να φορτώνονται σε έναν ιστότοπο, ο οποίος θα έχει επιπτώσεις στην απόδοση του χρόνου φόρτωσης μιας ιστοσελίδας. Αυτό είναι όπου οι γραμματοσειρές με ασφάλεια στο διαδίκτυο μπορούν ακόμα να είναι ένα όφελος! Δεδομένου ότι τα αρχεία γραμματοσειράς φορτώνονται απευθείας από τον υπολογιστή του επισκέπτη, δεν υπάρχει χτύπημα απόδοσης όταν φορτώνεται ο ιστότοπος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων χρησιμοποιούν τώρα ένα μείγμα γραμματοσειρών web που πρέπει να μεταφορτωθούν παράλληλα με τις αξιόπιστες γραμματοσειρές ασφαλών web. Αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων καθώς αποκτάτε πρόσβαση σε μερικές νέες και εξωτικές γραμματοσειρές, ενώ εξακολουθείτε να είστε σε θέση να διαχειριστείτε τις επιδόσεις του ιστότοπου και τον συνολικό αντίκτυπο λήψης.

Sans Serif Web Ασφαλείς Γραμματοσειρές

Αυτή η οικογένεια γραμματοσειρών είναι ένα από τα καλύτερα στοιχήματά σας για γραμματοσειρές ασφαλείς στο web. Εάν τα συμπεριλάβετε στις στήλες γραμματοσειρών σας, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι θα δουν σωστά τη σελίδα. Ορισμένες κοινές γραμματοσειρές ασφαλείς ιστούς sans-serif είναι:

Κάποιες άλλες επιλογές sans-serif που θα σας δώσουν καλή συνολική κάλυψη, αλλά ενδέχεται να λείπουν από ορισμένους υπολογιστές, είναι παρακάτω. Απλά θυμηθείτε ότι αν τα χρησιμοποιείτε, πρέπει να συμπεριλάβετε και ένα πιο συνηθισμένο ως αντίγραφο ασφαλείας από την παραπάνω λίστα στη στοίβα γραμματοσειρών σας.

Ασφαλείς γραμματοσειρές Serif Web

Εκτός από τις γραμματοσειρές sans-serif, η οικογένεια γραμματοσειρών serif είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή για ιστοσελίδες. Ακολουθούν μερικά από τα ασφαλέστερα στοιχήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε μια γραμματοσειρά serif:

Για άλλη μια φορά, η παρακάτω λίστα είναι γραμματοσειρές που θα είναι σε πολλούς υπολογιστές, αλλά έχουν μικρότερη συνολική κάλυψη όπως η παραπάνω λίστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις γραμματοσειρές αρκετά αξιόπιστα, αλλά πρέπει να συμπεριλάβετε μια πιο συνηθισμένη γραμματοσειρά serif (από την παραπάνω λίστα) στη στοίβα γραμματοσειρών σας.

Monospace γραμματοσειρές

Αν και δεν χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως όσο οι γραμματοσειρές serif και sans-serif, οι γραμματοσειρές μονοψυχής είναι επίσης μια επιλογή. Αυτές οι γραμματοσειρές είναι αυτές που διαθέτουν γράμματα τα οποία είναι όλα εξίσου διαχωρισμένα. Δεν έχουν τόσο ευρεία αποδοχή σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια γραμματοσειρά μονοστοιχείων, αυτά είναι τα καλύτερα στοιχήματά σας:

Αυτές οι γραμματοσειρές έχουν επίσης κάποια κάλυψη.

Γραμματοσειρές και Φαντασία

Οι συγγραφείς γραμματοσειρές και οι φανταστικές γραμματοσειρές δεν είναι δημοφιλείς ως serif ή sans-serif, και η περίτεχνα φύση αυτών των γραμματοσειρών τις καθιστά ακατάλληλες για χρήση ως αντιγραφή του σώματος. Αυτές οι γραμματοσειρές χρησιμοποιούνται συχνότερα ως τίτλοι και τίτλοι όπου ορίζονται σε μεγαλύτερα μεγέθη γραμματοσειρών και μόνο για σύντομες εκτομές κειμένου. Στυλιστικά αυτές οι γραμματοσειρές μπορεί να φαίνονται πολύ ωραία, αλλά πρέπει να ζυγίσετε την εμφάνιση της γραμματοσειράς ενάντια στην αναγνωσιμότητα οποιουδήποτε κειμένου που ορίσατε χρησιμοποιώντας.

Υπάρχει μόνο μία γραμμική γραμματοσειρά που είναι διαθέσιμη σε Windows και Macintosh , αλλά όχι σε Linux. Είναι το Comic Sans MS. Δεν υπάρχουν γραμματοσειρές φαντασίας που να έχουν καλή κάλυψη σε προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρησιμοποιείτε γραμματοσειρές φαντασίας στον ιστότοπό σας, ίσως τις χρησιμοποιείτε ως γραμματοσειρές web και συνδέοντας το κατάλληλο αρχείο γραμματοσειράς.

Smart Phones and Mobile Devices

Αν σχεδιάζετε σελίδες για κινητές συσκευές , οι επιλογές γραμματοσειράς είναι ασφαλείς. Για συσκευές iPhone, iPod και iPad, οι κοινές γραμματοσειρές περιλαμβάνουν:

Οι γραμματοσειρές Web είναι μια εξαιρετική επιλογή όταν εξετάζετε σχεδιασμό πολλών συσκευών, καθώς η δυνατότητα φόρτωσης εξωτερικών γραμματοσειρών θα σας δώσει μια πιο συνεπή εμφάνιση από τη συσκευή στη συσκευή. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετριάσετε τις ληφθείσες γραμματοσειρές με μία ή δύο επιλογές ασφαλείας για ιστό, για να έχετε την εμφάνιση και την απόδοση που χρειάζεται ο ιστότοπός σας για να επιτύχει.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 8/8/17