Βασικές γραμματοσειρές σε Windows και Macintosh

Τι βλέπουν οι αναγνώστες σας αν χρησιμοποιείτε γραμματοσειρές που δεν έχουν

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το CSS είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές που επέλεξαν οι κατασκευαστές του προγράμματος περιήγησης σε μια γραμματοσειρά που ανταποκρίνεται περισσότερο στο εμπορικό σήμα, στο στυλ σας ή στις προτιμήσεις σας. Αλλά αν επιλέξετε μια γραμματοσειρά όπως "Goudy Stout" ή "Kunstler Script" δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι βλέπουν τη σελίδα σας θα βλέπουν τις γραμματοσειρές σας.

Ο μόνος τρόπος για να εγγυηθεί μια επιλογή γραμματοσειράς είναι με εικόνες

Εάν απολύτως, θετικά πρέπει να έχετε μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά, όπως για ένα λογότυπο ή άλλο στοιχείο branding, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εικόνα . Αλλά θυμηθείτε ότι οι εικόνες κάνουν τους ιστοτόπους σας πιο αργούς και πιο δύσκολο να διαβαστούν. Δεδομένου ότι δεν μπορούν να κλιμακωθούν, όποιος χρειάζεται να κάνει τη γραμματοσειρά μεγαλύτερη για να το διαβάσει, δεν θα είναι σε θέση να. Επίσης, δεν είναι πρακτικό να φτιάχνετε τεράστιες ποσότητες περιεχομένου σε εικόνες.

Δεν προτείνω τη χρήση εικόνων για κείμενο. Αισθάνομαι ότι τα μειονεκτήματα υπερτερούν των πιθανών οφελών. Εξάλλου, ο ιστός δεν εκτυπώνεται και οι καλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι ευέλικτοι με το όραμά τους για το σχεδιασμό τους.

Επιλέξτε την αγαπημένη σας γραμματοσειρά, κατόπιν προσθέστε περισσότερες κοινές γραμματοσειρές μετά από αυτήν

Αν απολύτως πρέπει να έχετε "Papyrus" ως τη γραμματοσειρά σας για το κείμενό σας, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το CSS για να στυλίσουμε τις γραμματοσειρές. Απλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια σειρά γραμματοσειρών έτσι ώστε οι πελάτες που δεν έχουν αυτή τη γραμματοσειρά αλλά ενδέχεται να έχουν διαφορετική γραμματοσειρά θα εξακολουθούν να βλέπουν ένα σχέδιο κοντά στο όραμά σας. Καταχωρίστε τις οικογένειες γραμματοσειρών με την προτιμώμενη σειρά. Με άλλα λόγια, εάν ο Παπύρος φαίνεται καλύτερα, καταγράψτε πρώτα. Το ακολουθήστε με την οικογένεια γραμματοσειρών που φαίνεται δεύτερη καλύτερη και ούτω καθεξής.

Πάντα να τερματίζετε τη λίστα γραμματοσειρών σας με μια γενική γραμματοσειρά . Αυτό θα διασφαλίσει ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει καμία από τις γραμματοσειρές που έχετε επιλέξει στο μηχάνημα, η σελίδα θα εξακολουθεί να εμφανίζεται με τον σωστό τύπο γραμματοσειράς, ακόμα κι αν δεν είναι η σωστή οικογένεια.

Χρησιμοποιήστε και τις δύο γραμματοσειρές των Windows και Macintosh στη λίστα σας

Ενώ υπάρχουν πολλές γραμματοσειρές που έχουν το ίδιο όνομα στο Macintosh όπως και στα Windows, υπάρχουν πολλά που είναι διαφορετικά. Εάν συμπεριλάβετε τόσο γραμματοσειρά των Windows όσο και γραμματοσειρά Macintosh, θα είστε σίγουροι ότι οι σελίδες σας φαίνονται καλύτερες και στα δύο συστήματα.

Μερικές από τις κοινές γραμματοσειρές για τα συστήματα είναι:

Ακολουθεί ένα παράδειγμα μιας καλής λίστας γραμματοσειρών:

γραμματοσειρά-οικογένεια: Papyrus, Lucida Sans Unicode, Γενεύη, sans-serif;

Αυτή η λίστα περιέχει την αγαπημένη γραμματοσειρά μου (Papyrus), μια γραμματοσειρά Windows (Lucida Sans Unicode), μια γραμματοσειρά Macintosh (Geneva) και τέλος μια γενική οικογένεια γραμματοσειρών (sans-serif).

Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να ταιριάξετε τη γενική γραμματοσειρά με τον τύπο γραμματοσειράς που προτιμάτε

Μία από τις αγαπημένες μου γραμματοσειρές είναι το Kunstler Script, το οποίο είναι γραμματοσειρά. Αλλά όταν το χρησιμοποιώ, σχεδόν ποτέ δεν παραθέτω "cursive" ως τη γενική γραμματοσειρά, επειδή τα περισσότερα συστήματα Windows χρησιμοποιούν το Comic Sans MS ως γενική cursive γραμματοσειρά. Και δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αυτή η γραμματοσειρά. Αντίθετα, συνήθως λέω στα προγράμματα περιήγησης να χρησιμοποιούν μια γραμματοσειρά sans-serif αν δεν έχουν Kunstler Script. Με αυτό τον τρόπο, ξέρω ότι τουλάχιστον το κείμενο θα είναι ευανάγνωστο, αν όχι στο ακριβές στυλ που ήθελα.