Παράδοση ιστότοπων και αρχείων έργου σε πελάτες

Η οικοδόμηση μιας ιστοσελίδας για έναν πελάτη είναι συναρπαστική, ειδικά καθώς το έργο τελειώνει και είστε τελικά έτοιμοι να μετατρέψετε τα αρχεία του έργου στον πελάτη σας. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο στο έργο, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να επιλέξετε να παραδώσετε τον τελικό ιστότοπο. Υπάρχουν επίσης κάποιες βλάβες που μπορείτε να κάνετε, οι οποίες θα μετατρέψουν μια κατά τα άλλα καλή διαδικασία έργου σε μια αποτυχημένη δέσμευση!

Τελικά, σας συνιστώ να ορίσετε τον μηχανισμό προβολής που θα χρησιμοποιήσετε για ένα έργο στο συμβόλαιο, Αυτό εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για το πώς θα πάρετε όλα τα αρχεία στους πελάτες σας μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο ιστότοπος. Ωστόσο, προτού μπορέσετε να ορίσετε αυτούς τους όρους, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε ποια μέθοδο αποστολής είναι καλύτερη για εσάς και τους πελάτες σας.

Αποστολή αρχείων με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αυτή είναι η πιο εύκολη μέθοδος για να πάρετε τα αρχεία σας από το σκληρό σας δίσκο στον πελάτη σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε έναν πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα χρησιμοποιηθεί για τον πελάτη σας. Για τους περισσότερους ιστότοπους με διάφορες σελίδες καθώς και για εξωτερικά αρχεία όπως εικόνες, φύλλα στυλ CSS και αρχεία Javascript, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα για να "zip" αυτά τα αρχεία σε έναν συμπιεσμένο φάκελο ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον πελάτη.

Αν η τοποθεσία είναι πολύ μεγάλη με πολλές εικόνες και αρχεία βίντεο, αυτή η διαδικασία θα σας φέρει ένα τελικό αρχείο που είναι αρκετά μικρό για να στείλει με ασφάλεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (που σημαίνει ότι δεν θα είναι τόσο μεγάλο ώστε να γίνεται σημαία και να εμποδίζεται από το spam φίλτρα). Υπάρχουν διάφορα πιθανά προβλήματα με την αποστολή ενός ιστοτόπου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Χρησιμοποιώ μόνο μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παράδοση ιστότοπων, όταν γνωρίζω ότι ο πελάτης έχει καλή κατανόηση του τι να κάνει με τα αρχεία που στέλνω. Για παράδειγμα, όταν εργάζομαι ως υπεργολάβος για μια ομάδα σχεδιασμού ιστοσελίδων, είμαι πρόθυμος να στείλω αρχεία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην εταιρεία που με προσέλαβε αφού γνωρίζω ότι θα ληφθούν από άτομα που γνωρίζουν και θα ξέρουν πώς να χειριστούν τα αρχεία. Διαφορετικά, όταν ασχολούμαι με μη επαγγελματίες του διαδικτύου, χρησιμοποιώ μία από τις παρακάτω μεθόδους.

Αποκτήστε πρόσβαση στο Live Site

Αυτός είναι συχνά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αποστολή αρχείων στους πελάτες σας, μη προσφέροντάς τους καθόλου. Αντ 'αυτού, βάζετε τις οριστικές σελίδες απευθείας στον ζωντανό ιστότοπό τους μέσω FTP. Μόλις ολοκληρωθεί και εγκριθεί ο ιστότοπος από τον πελάτη σας σε διαφορετική τοποθεσία (όπως ένας κρυφό κατάλογος στον ιστότοπο ή άλλος ιστότοπος), το μετακινείτε μόνοι σας. Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργήσετε τον ιστότοπο σε μια τοποθεσία (πιθανότατα σε ένα διακομιστή Beta που χρησιμοποιείτε για την ανάπτυξη) και, στη συνέχεια, όταν είναι ζωντανός, να αλλάξετε την καταχώρηση DNS τομέα για να δείξετε τη νέα τοποθεσία.

Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη για πελάτες που δεν έχουν πολλές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ιστότοπων ή όταν χτίζετε δυναμικές εφαρμογές ιστού με PHP ή CGI και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα σενάρια ιστότοπων λειτουργούν σωστά στο ζωντανό περιβάλλον. Εάν πρέπει να μετακινήσετε τα αρχεία από μια θέση σε άλλη, είναι καλή ιδέα να τα φέρετε όπως ακριβώς θα κάνατε για την παράδοση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχοντας FTP από διακομιστή σε διακομιστή (και όχι κάτω από το σκληρό σας δίσκο και στη συνέχεια πίσω στο ζωντανό διακομιστή) μπορεί να επιταχύνει τα πράγματα επίσης. Τα προβλήματα με αυτήν τη μέθοδο περιλαμβάνουν:

Αυτή είναι η προτιμώμενη μέθοδος μου για την παράδοση αρχείων όταν έχω επαφή με πελάτες που δεν γνωρίζουν HTML ή web design. Στην πραγματικότητα, συχνά προσφέρω να βρω τη φιλοξενία για τον πελάτη ως μέρος της σύμβασης, έτσι ώστε να έχω πρόσβαση στον ιστότοπο, ενώ το αναπτύσσω. Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί ο ιστότοπος, τους δίνω τις πληροφορίες λογαριασμού. Ωστόσο, ακόμη και όταν βοηθά έναν πελάτη να βρει έναν πάροχο φιλοξενίας , έχω πάντα πελάτες χειρίζονται το τέλος χρέωσης της φιλοξενίας, και πάλι ως μέρος της σύμβασης, έτσι ώστε να μην είμαι κολλημένος να πληρώνω για τη φιλοξενία αφού έχω ολοκληρώσει το σχέδιο .

Ηλεκτρονικά εργαλεία αποθήκευσης

Υπάρχουν πολλά εργαλεία αποθήκευσης στο διαδίκτυο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του σκληρού σας δίσκου, αλλά ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά από αυτά είναι ως σύστημα παράδοσης αρχείων. Εργαλεία όπως το Dropbox διευκολύνουν την τοποθέτηση αρχείων στον ιστό και στη συνέχεια δίνουν στους πελάτες σας μια διεύθυνση URL για να τα κατεβάσετε.

Στην πραγματικότητα, το Dropbox σας επιτρέπει να τα χρησιμοποιήσετε ως μορφή φιλοξενίας ιστοσελίδων επισημαίνοντας τα αρχεία HTML στον δημόσιο φάκελο, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως τόπο δοκιμών για απλά έγγραφα HTML. Αυτή η μέθοδος είναι καλή για τους πελάτες που καταλαβαίνουν πώς να μεταφέρουν τα τελικά αρχεία στον ζωντανό διακομιστή τους, αλλά δεν θα λειτουργούν τόσο καλά με πελάτες που δεν ξέρουν πώς να κάνουν web design ή HTML. Τα προβλήματα με αυτήν τη μέθοδο είναι παρόμοια με τα προβλήματα με την αποστολή ενός συνημμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο ασφαλής από την αποστολή συνημμένων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πολλά εργαλεία αποθήκευσης περιλαμβάνουν κάποια προστασία με κωδικό πρόσβασης ή κρύβουν τις διευθύνσεις URL, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να βρεθούν από κάποιον που δεν το γνωρίζει. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτά τα εργαλεία όταν ένα συνημμένο θα ήταν υπερβολικά μεγάλο για να στείλει με email αποτελεσματικά. Όπως και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το χρησιμοποιώ μόνο με ομάδες ιστού που ξέρουν τι να κάνουν με το αρχείο zip μόλις το λάβουν.

Λογισμικό διαχείρισης έργων στο διαδίκτυο

Υπάρχουν πολλά εργαλεία διαχείρισης έργων διαθέσιμα στο διαδίκτυο, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παραδώσετε ιστότοπους σε πελάτες. Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν δυνατότητες πέρα ​​από την αποθήκευση αρχείων, όπως λίστες εργασιών, ημερολόγια, μηνύματα κλπ. Ένα από τα αγαπημένα μου εργαλεία είναι το Basecamp.

Τα ηλεκτρονικά εργαλεία διαχείρισης έργων είναι χρήσιμα όταν πρέπει να συνεργαστείτε με μια μεγαλύτερη ομάδα σε ένα web project. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο για την παράδοση των τελικών τοποθεσιών όσο και για τη συνεργασία ενώ το χτίζετε. Και μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα παραδοτέα καθώς και να σημειώνετε τι συμβαίνει στο έργο.

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

Έχω χρησιμοποιήσει το Basecamp και το βρίσκω πολύ χρήσιμο για την παράδοση αρχείων σε πελάτες και στη συνέχεια να ενημερώνομαι σε αυτά τα αρχεία και να βλέπω τις σημειώσεις εν σειρά. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθήσετε ένα μεγάλο έργο.

Εγγράψτε ποια μέθοδος αποστολής θα χρησιμοποιήσετε

Το μόνο άλλο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αποφασίζετε πώς να παραδώσετε οριστικά έγγραφα στους πελάτες είναι να βεβαιωθείτε ότι η απόφαση αυτή τεκμηριώνεται και συμφωνείται στη σύμβαση. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα τρέξετε σε παρενοχλήσεις κάτω από το δρόμο όταν σχεδιάζετε να δημοσιεύσετε ένα αρχείο στο Dropbox και ο πελάτης σας θέλει να φορτώσετε ολόκληρο τον ιστότοπο στον εξυπηρετητή τους για αυτούς.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 12/09/16