Τι χρειάζεστε για να αναπαράγετε πολυμέσα σε ένα Media Player δικτύου ή Streamer

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ό, τι χρειάζεστε για να αναπαράγετε αποθηκευμένο περιεχόμενο ή περιεχόμενο σε ροή ψηφιακών μέσων

Έχετε αποφασίσει ότι έχετε κουραστεί να γεμίζετε τους φίλους και την οικογένειά σας γύρω από τον υπολογιστή σας για να δείτε φωτογραφίες ή να παρακολουθήσετε ένα βίντεο. Θέλετε να δείτε τις ταινίες που έχετε κατεβάσει ή κάνετε streaming από το διαδίκτυο στην τηλεόραση μεγάλης οθόνης σας. Θέλετε να ακούσετε τη μουσική σας μακριά από το γραφείο σας, στα ηχεία πλήρους φάσματος στο σαλόνι σας.

Μετά από όλα, αυτό είναι οικιακή ψυχαγωγία, δεν λειτουργεί. Τα αρχεία ψηφιακών πολυμέσων σας πρέπει να είναι ελεύθερα και να απολαμβάνουν την τηλεόραση και το ποιοτικό μουσικό σας σύστημα.

Ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα μέσο αναπαραγωγής πολυμέσων ή μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων (κουτί, ραβδί, έξυπνη τηλεόραση, περισσότεροι δίσκοι Blu-ray Disc) που μπορούν να ανακτήσουν τα μέσα από το διαδίκτυο, τον υπολογιστή σας ή άλλες συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο. , μουσική και φωτογραφίες στο σπίτι σας.

Αλλά χρειάζεστε κάτι περισσότερο από μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου ή μια συμβατή συσκευή ροής πολυμέσων για να λειτουργήσει.

Χρειάζεστε έναν δρομολογητή

Για να ξεκινήσετε, χρειάζεστε ένα δρομολογητή που συνδέεται με τους υπολογιστές και τις συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων που θέλετε να συμπεριλάβετε στο δίκτυό σας. Ένας δρομολογητής είναι μια συσκευή που δημιουργεί μια διαδρομή για όλους τους υπολογιστές και τις συσκευές δικτύου σας για να μιλήσετε μεταξύ τους. Οι συνδέσεις μπορούν να είναι ενσύρματες (Ethernet), ασύρματο ( WiFi ) ή και τα δύο.

Ενώ οι βασικοί δρομολογητές μπορεί να κοστίζουν λιγότερο από $ 50, κατά τη δημιουργία ενός οικιακού δικτύου για να μοιραστείτε τα πολυμέσα σας, θα χρειαστείτε ένα δρομολογητή που μπορεί να χειριστεί βίντεο υψηλής ευκρίνειας . Επιλέξτε έναν δρομολογητή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας .

Χρειάζεστε ένα μόντεμ

Αν θέλετε να κατεβάσετε ή να μεταδώσετε περιεχόμενο από το διαδίκτυο, θα χρειαστείτε επίσης ένα μόντεμ. Όταν συνδέεστε με την υπηρεσία διαδικτύου, ο πάροχος υπηρεσιών Internet σας εγκαθιστά συνήθως το μόντεμ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ενώ μερικά μόντεμ είναι επίσης δρομολογητές, δεν είναι τα ίδια. Θα γνωρίζετε αν ο δρομολογητής σας διαθέτει ενσωματωμένο μόντεμ εάν έχει περισσότερες από μία ή δύο συνδέσεις Ethernet στο πίσω μέρος ή / και διαθέτει ενσωματωμένο WiFi.

Ωστόσο, ένα μόντεμ μπορεί να μην είναι απαραίτητο εάν δεν χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά έχετε πρόσβαση μόνο στα μέσα που είναι αποθηκευμένα στους άλλους υπολογιστές σας, στους διακομιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο ή σε άλλες συσκευές μέσα στο σπίτι σας.

Σύνδεση του Media Player δικτύου, του Streamer και των συσκευών αποθήκευσης σε δρομολογητή

Συνδέστε τους υπολογιστές και τις συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων στον δρομολογητή είτε με καλώδια ethernet είτε ασύρματα μέσω WiFi. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν ενσωματωμένο WiFi. Για επιτραπέζιους υπολογιστές και συσκευές NAS, τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ethernet καλώδια, αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός περιλαμβάνει επίσης WiFi.

Οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων έχουν συνήθως ενσωματωμένο WiFi και οι περισσότερες παρέχουν και συνδέσεις ethernet. Εάν η δική σας δεν περιλαμβάνει WiFi και θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα ασύρματο "dongle", το οποίο είναι μια συσκευή που ταιριάζει στην είσοδο USB του media player σας. Μόλις συνδεθείτε, πρέπει να ανοίξετε τη ρύθμιση ασύρματης σύνδεσης της συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων για να επιλέξετε το δίκτυό σας. Θα χρειαστεί να γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασής σας εάν έχετε ρυθμίσει έναν από τους ασύρματο δρομολογητές σας .

Εάν συνδέετε συσκευές ή υπολογιστές μέσω WiFi, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο. Μερικές φορές, όταν έχει ρυθμιστεί ένας δρομολογητής, οι άνθρωποι επιλέγουν ένα δίκτυο για δική τους χρήση και άλλο για τους επισκέπτες ή τις επιχειρήσεις. Για να μπορούν οι συσκευές να βλέπουν ο ένας τον άλλον και να επικοινωνούν, όλοι πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο όνομα με το δίκτυο. Τα διαθέσιμα δίκτυα θα εμφανιστούν σε μια λίστα επιλογών, τόσο σε υπολογιστές όσο και κατά τη ρύθμιση μιας ασύρματης σύνδεσης σε μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου ή μια ταινία πολυμέσων.

Απενεργοποιήστε τις διαταραχές διαμόρφωσης χρησιμοποιώντας μια ενσύρματη σύνδεση

Ο ευκολότερος και πιο αξιόπιστος τρόπος σύνδεσης είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο ethernet για να συνδέσετε τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου ή μια ταινία πολυμέσων στο δρομολογητή. Αν έχετε ένα νεώτερο σπίτι με καλωδιακή θύρα ethernet σε ολόκληρο το σπίτι, απλά συνδέστε το καλώδιο ethernet στη συσκευή ή στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, συνδέστε το άλλο άκρο στην πρίζα του τοίχου ethernet.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε ενσωματωμένη καλωδίωση Ethernet στο σπίτι σας, είναι αμφίβολο ότι θα θέλατε να προσθέσετε καλώδια που τρέχουν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Αντ 'αυτού, εξετάστε έναν προσαρμογέα Ethernet powerline . Συνδέοντας έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας σε οποιαδήποτε πρίζα τοίχου, στέλνει δεδομένα μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού σας σαν να ήταν καλώδια ethernet.

Περιεχόμενο

Αφού έχετε ρυθμίσει το δίκτυό σας, χρειάζεστε περιεχόμενο-φωτογραφίες ή / και μουσική και ταινίες για να το εκμεταλλευτείτε. Το περιεχόμενο μπορεί να προέρχεται από πολλές πηγές:

Αποθήκευση του κατεβασμένου περιεχομένου

Αν επιλέξετε να κατεβάσετε περιεχόμενο από το διαδίκτυο ή θέλετε να μεταφέρετε ή να αποθηκεύσετε το δικό σας περιεχόμενο, χρειάζεστε ένα μέρος για να το αποθηκεύσετε. Οι καλύτερες επιλογές για την αποθήκευση περιεχομένου είναι ένα PC, Laptop ή NAS (Network Attached Storage Device). Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας και ως συσκευή αποθήκευσης - αρκεί να έχετε αρκετό χώρο.

Πρόσβαση στο αποθηκευμένο περιεχόμενο σας

Μόλις αποθηκευτεί ή μεταφερθεί περιεχόμενο αποθηκεύεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλεγμένη συσκευή αποθήκευσης ως διακομιστή πολυμέσων που έχει πρόσβαση η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δικτύου ή η συμβατή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων. Οι συσκευές αποθήκευσης πρέπει να είναι συμβατές με DLNA ή UPnP, οι οποίες μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω με τις επιλογές λογισμικού τρίτων κατασκευαστών .

Η κατώτατη γραμμή

Με μια συσκευή αναπαραγωγής μέσων δικτύου ή μια ταινία πολυμέσων συμβατή με το δίκτυο (η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ειδικό κιβώτιο ή ραβδί, έξυπνη τηλεόραση ή συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray), μπορείτε να μεταφέρετε περιεχόμενο απευθείας από το διαδίκτυο ή / και να κάνετε αναπαραγωγή ακίνητων εικόνων, μουσικής και βίντεο έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας, σε διακομιστές πολυμέσων, σε smartphone ή σε άλλες συμβατές συσκευές, με την προϋπόθεση ότι όλες οι συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο και ότι το media player ή το streamer δικτύου μπορούν να διαβάσουν τα αρχεία ψηφιακών μέσων που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και να παίξετε.

Χρησιμοποιώντας μια συσκευή αναπαραγωγής μέσων δικτύου, μπορείτε να επεκτείνετε την πρόσβαση στην πρόσβαση στο περιεχόμενο για την εμπειρία οικιακού κινηματογράφου και οικιακής ψυχαγωγίας.

Αποποίηση: Το βασικό περιεχόμενο που περιέχεται στο παραπάνω άρθρο γράφτηκε αρχικά από τον Barb Gonzalez, ο πρώην συνεργάτης του Home Theatre. Τα δύο άρθρα συνδυάστηκαν, αναδιαμορφώθηκαν, επεξεργάστηκαν και ενημερώθηκαν από τον Robert Silva.