Εγγραφή DVD και Ταχύτητα εγγραφής δίσκων - Σημαντικά γεγονότα

Ποια είναι η ταχύτητα γραφής δίσκου σε εγγραφή DVD

Το εμπορικό DVD και το εγγεγραμμένο DVD έχουν κάποιες κοινότητες, αλλά υπάρχουν διαφορές. Μια σημαντική διαφορά είναι το πώς τα DVD έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθούν για την εγγραφή στο σπίτι.

Για την εγγραφή στο σπίτι DVD, τα κενά DVD έρχονται σε διάφορες μορφές και σε μονές και διπλές στρώσεις.

Ένας τυποποιημένος δίσκος DVD με δυνατότητα εγγραφής σε μονή στρώση έχει χώρο αποθήκευσης 4,7 GB και κατέχει έως 2 ώρες (120 λεπτά) βίντεο σε ποιότητα DVD. Όλα τα DVD εμπορικών ταινιών κατέχουν περίπου 5 GB ανά στρώμα - με κάθε στρώμα να κρατά περίπου 133 λεπτά. Τα DVD μπορούν να έχουν ένα ή δύο στρώματα σε κάθε πλευρά. Ωστόσο, τα περισσότερα DVD χρησιμοποιούν μόνο μία πλευρά με ένα ή δύο στρώματα. Εάν αγοράσετε ένα DVD ταινίας που έχει ταινία διάρκειας 2 ωρών, συν μια επιπλέον ώρα επιπλέον χαρακτηριστικών, αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος έχει περισσότερα από ένα στρώματα.

Όλοι οι τύποι συσκευών αναπαραγωγής DVD και εγγραφών μπορούν να αναπαράγουν εμπορικούς δίσκους με περισσότερα από ένα στρώματα. Ωστόσο, ορισμένοι παλαιότεροι παίκτες (πριν από το 1999) ενδέχεται να μην είναι σε θέση σε όλες τις περιπτώσεις. Επίσης, υπάρχουν συσκευές εγγραφής DVD που μπορούν να εγγραφούν σε δίσκους διπλής στρώσης που μπορούν να εγγραφούν. Ωστόσο, για αυτό το άρθρο, θα αναφερθώ κατά κύριο λόγο σε μονοστρωματικούς δίσκους, δεδομένου ότι αυτές χρησιμοποιούνται συνηθέστερα.

Λειτουργίες εγγραφής DVD

Σε αντίθεση με τα VCR, οι συσκευές εγγραφής DVD δεν έχουν ταχύτητες εγγραφής. Ένας δίσκος DVD που εγγράφεται περιστρέφεται με έναν προκαθορισμένο τρόπο είτε σε σταθερή στατική ταχύτητα περιστροφής είτε σε ρυθμό συνεχούς επιτάχυνσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής (ανάλογα με τη μορφή δίσκου).

Αντί να αλλάζετε ταχύτητες, όταν θέλετε να εγγράψετε ένα πρόγραμμα για περισσότερο από 2 ώρες, η συσκευή εγγραφής DVD πρέπει να συμπιέσει το βίντεο σε υψηλότερη αναλογία για να χωρέσει περισσότερος χρόνος στο δίσκο.

Με τη συμπίεση του βίντεο, μπορείτε να τοποθετήσετε περισσότερο χρόνο εγγραφής (4, 6 ή 8 ώρες) στον ίδιο δίσκο 4,7 GB. Η διαδικασία καταγραφής μεγαλύτερων χρόνων σε ένα DVD αναφέρεται ως καταστάσεις εγγραφής . Συνήθως, οι συσκευές εγγραφής DVD διαθέτουν λειτουργίες εγγραφής 1, 2, 4 και 6 ωρών, αλλά μερικές διαθέτουν επίσης λειτουργίες 1,5, 3, 8 και ακόμη και 10 ωρών.

Η δυνατότητα εγγραφής έως και 10 ωρών σε ένα DVD ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά οι εγγραφές που γίνονται σε μεγαλύτερο μήκος λειτουργίας θα έχουν χαμηλότερη ποιότητα λόγω της αυξημένης συμπίεσης. Η αυξημένη συμπίεση επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα του βίντεο αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την αναπαραγωγή σε ορισμένους δίσκους DVD καθώς ο δίσκος είναι πιο δύσκολο να διαβαστεί προκαλώντας παραλείψεις και παγίδες.

Πώς να γράφετε δίσκους συντελεστές ταχύτητας σε εγγραφή DVD

Όταν αγοράζετε ένα κενό εγγράψιμο DVD, στην ετικέτα δεν αναφέρεται μόνο στο μέγεθος του δίσκου και στη διάρκεια της εγγραφής βάσης (συνήθως 120 λεπτά), αλλά αναφέρεται επίσης στην ταχύτητα εγγραφής. Η ετικέτα του δίσκου μπορεί να υποδεικνύει μια ικανότητα 2x, 4x, 8x ή υψηλότερη ταχύτητα γραφής.

Τι σημαίνει ο όρος "Ταχύτητα εγγραφής" είναι το πόσο γρήγορα μπορείτε να γράψετε βίντεο ή άλλους τύπους δεδομένων υπολογιστή στο δίσκο DVD από σκληρό δίσκο ή άλλο δίσκο. Αυτό δεν είναι το ίδιο με τη ζωντανή εγγραφή σε πραγματικό χρόνο.

Στην περίπτωση ενός υπολογιστή ή MAC, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αντιγράψετε ένα αρχείο βίντεο ή δεδομένων που έχετε καταγράψει στο σκληρό σας δίσκο σε ένα συγκεκριμένο δίσκο DVD ή από ένα δίσκο σε άλλο που έχετε τοποθετήσει στο δίσκο DVD- συγγραφέα , με υψηλό ρυθμό ταχύτητας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αντιγράψετε ένα βίντεο διάρκειας 2 ωρών που έχετε εγγράψει στη μονάδα σκληρού δίσκου σε ένα DVD σε 15 λεπτά εάν ο συγγραφέας DVD και ο δίσκος DVD υποστηρίζουν ταχύτητα εγγραφής 8x. Με τον ίδιο τρόπο, εάν διαθέτετε συσκευή εγγραφής DVD που διαθέτει επίσης σκληρό δίσκο, θα μπορείτε να αντιγράφετε το ίδιο βίντεο διάρκειας 2 ωρών σε δίσκο DVD με την ίδια ταχύτητα 8 φορές, υπό την προϋπόθεση ότι το DVD εγγραφής και ο δίσκος το υποστηρίζουν.

Με άλλα λόγια, τόσο το DVD recorder όσο και ο δίσκος DVD πρέπει να υποστηρίζουν συγκεκριμένες ταχύτητες εγγραφής δίσκων. Ακριβώς επειδή ένας δίσκος μπορεί να υποστηρίξει μια ταχύτητα εγγραφής 8x δεν σημαίνει ότι η συσκευή εγγραφής DVD μπορεί επίσης να γράψει στον δίσκο με αυτή την ταχύτητα. Για λεπτομέρειες, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης του DVD recorder.

Η ταχύτητα εγγραφής DVD είναι ανάλογη με τις λειτουργίες αντιγραφής υψηλής ταχύτητας στα περισσότερα καταστρώματα κασετών ήχου, κασέτας ή κασετόφωνο CD ή δίσκους CD διπλής κατεύθυνσης που επιτρέπουν στο χρήστη να αντιγράψει από ταινία ή / και CD σε άλλη κασέτα και / ή CD σε ταχύτητα 2 φορές ή 4 φορές υψηλότερη από την κανονική. Αυτό ισχύει και για την παραγωγή αντιγράφων των CD σε υπολογιστή, τόσο πιο γρήγορη είναι η ταχύτητα εγγραφής της μονάδας δίσκου και του δίσκου, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αντιγράψετε από το ένα δίσκο στο επόμενο. Αυτό επίσης συνήθως αναφέρεται ως ταινία ή δισκογραφική ταχύτητα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ικανότητα σύνταξης γραφής ποικίλλει από προϊόν σε προϊόν (εάν προσφέρεται αυτή η δυνατότητα) - σημειώστε λοιπόν όλες τις προδιαγραφές του δίσκου DVD και των εγγράψιμων δίσκων στο εγχειρίδιο χρήστη ή στην ετικέτα συσκευασίας δίσκων - το ίδιο ισχύει και για τα CD ήχου.

Η κατώτατη γραμμή

Οι συσκευές εγγραφής DVD δεν έχουν ταχύτητες εγγραφής, όπως ένα βίντεο, αλλά λειτουργίες εγγραφής. Οι λειτουργίες εγγραφής DVD μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την εγγραφή με ενσωματωμένο δέκτη ή εξωτερικές πηγές, όπως ένα βίντεο ή μια βιντεοκάμερα. Οι λειτουργίες εγγραφής DVD επιτρέπουν στο χρήστη να βάλει περισσότερο χρόνο βίντεο σε δίσκο DVD, αυξάνοντας την ποσότητα συμπίεσης στο σήμα βίντεο, χωρίς να αλλάζει την ταχύτητα περιστροφής του δίσκου.

Το μειονέκτημα για τη διάθεση περισσότερου χρόνου βίντεο σε δίσκο DVD είναι απώλεια ποιότητας στο εγγεγραμμένο βίντεο και πιθανή μείωση της συμβατότητας αναπαραγωγής σε άλλα DVD players.

Η ταχύτητα γραφής δίσκου, από την άλλη πλευρά, δεν έχει σχέση με το χρόνο που μπορείτε να τοποθετήσετε σε ένα δίσκο DVD, αλλά αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορείτε να αντιγράψετε από έναν σκληρό δίσκο υπολογιστή ή DVD recorder ή από άλλο δίσκο σε ένα εγγράψιμο δίσκο DVD. Οι ταχύτητες εγγραφής δίσκων χρησιμοποιούνται όταν κάνετε αντίγραφα βίντεο ή δεδομένων από εσωτερικές προεγκατεστημένες πηγές, που βρίσκονται σε υπολογιστή, σκληρό δίσκο DVD Recorder ή άλλο δίσκο.

Οι Τρόποι εγγραφής DVD καθορίζουν τον χρόνο που βάζετε σε DVD, η ταχύτητα εγγραφής δίσκου είναι τόσο γρήγορη ώστε να μπορείτε να αντιγράψετε ήδη εγγεγραμμένα βίντεο ή δεδομένα από ένα DVD ή έναν σκληρό δίσκο σε άλλο DVD.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με εγγραφές DVD και εγγραφή DVD; Λάβετε τις απαντήσεις στις συχνές ερωτήσεις DVD Recorder μας