Πώς συγκρίνεται η ποιότητα εγγραφής DVD με ένα DVD player;

Ερώτηση: Πώς συγκρίνεται η ποιότητα βίντεο με συσκευή εγγραφής DVD με συσκευή αναπαραγωγής βίντεο ή DVD;

Απάντηση: Οι συσκευές εγγραφής DVD μπορούν να εγγράψουν βίντεο σε ανάλυση που κυμαίνεται από ποιότητα DVD σε ποιότητα VHS, ανάλογα με τη λειτουργία εγγραφής που χρησιμοποιείται, κάπως ανάλογη με τις διαφορετικές ταχύτητες εγγραφής σε ένα VCR, ωστόσο ο τρόπος λειτουργίας καταγραφής DVD είναι διαφορετικός.

Ενώ η εγγραφή βίντεο χρησιμοποιεί πραγματικά διαφορετικές ταχύτητες ταινίας, η διαδικασία εγγραφής DVD διατηρεί τις ίδιες ταχύτητες δίσκου, αλλά η ποσότητα συμπίεσης που χρησιμοποιείται από τις επιλεγμένες καταστάσεις καταγραφής καθορίζει το χρόνο που μπορεί να χωρέσει σε δίσκο DVD. Η χρήση της συμπίεσης καθορίζει επίσης την τελική ποιότητα βίντεο. Περισσότερη συμπίεση οδηγεί σε μεγαλύτερο χρόνο εγγραφής σε ένα δίσκο, αλλά σε χαμηλότερο αποτέλεσμα ποιότητας βίντεο.

Παρόλο που υπάρχει κάποια παραλλαγή από τον κατασκευαστή στον κατασκευαστή, οι συσκευές εγγραφής DVD μπορούν τυπικά να εγγράφονται σε λειτουργία μιας ώρας, δύο ωρών, τεσσάρων ωρών και έξι ωρών. Η λειτουργία μίας ώρας θα είναι πολύ κοντά, αν όχι το ίδιο, με την ποιότητα DVD, ενώ οι τέσσερις και οι έξι ώρες θα είναι περισσότερο σαν VHS SP και EP αντίστοιχα.

Ένας παράγοντας για να λάβουμε τελικά υπόψη μας είναι ότι, ακόμη και σε λειτουργία μίας ώρας, η ποιότητα του πηγαίου υλικού καθορίζει την ποιότητα της εγγραφής. Αν αντιγράφετε ένα παλιό βίντεο στο σπίτι που καταγράφηκε στο VHS-EP χρησιμοποιώντας τη λειτουργία καταγραφής DVD μιας ώρας, δεν θα έχετε ποιότητα DVD. δεν μπορείτε να κάνετε κάτι κακή εμφάνιση καλύτερα. Ωστόσο, δεν θα είναι χειρότερο όταν χρησιμοποιείτε την ταχύτητα μιας ώρας. Με τον ίδιο τρόπο, αν πάρετε βιντεοκάμερα βιντεοκάμερας miniDV που έχει εγγραφεί σε 500 γραμμές ανάλυσης και θα την αντιγράψετε στο DVD recorder χρησιμοποιώντας την κατάσταση εγγραφής 4 ή 6 ωρών, θα πάρετε μόνο την ποιότητα τύπου VHS. Ο βασικός κανόνας είναι να χρησιμοποιείτε πάντα το καλύτερο υλικό πηγής και τη δυνατή λειτουργία εγγραφής καλύτερης ποιότητας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις λειτουργίες εγγραφής DVD, δείτε το άρθρο αναφοράς μου: Η διαφορά μεταξύ των τρόπων εγγραφής DVD και της ταχύτητας εγγραφής δίσκων