Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό Διαδικτύου

Γίνε Online Broadcaster

Η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κάνει ό, τι κάποτε περιοριζόταν σε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων. Τώρα μπορείτε να γίνετε ένας ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, ένας DJ και ένας διευθυντής προγράμματος ταυτόχρονα.

Η προσέγγιση που ακολουθείτε για τη δημιουργία ραδιοφωνικού δικτύου διαδικτύου εξαρτάται από τους στόχους σας, την καμπύλη μάθησης που είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε και τον προϋπολογισμό σας. Αν είστε αληθινά εμπνευσμένοι για να ξεκινήσετε έναν ραδιοφωνικό σταθμό με βάση το διαδίκτυο που λειτουργεί με σκοπό τη δημιουργία εσόδων, η διαδρομή σας θα είναι διαφορετική από εκείνη για κάποιον που θέλει απλά να μοιραστεί αγαπημένη μουσική ή απόψεις με φίλους ή ομοϊδεάτες.

Πολλές εξαιρετικές επιλογές για τους αρχάριους απαιτούν πολύ λίγες τεχνικές γνώσεις. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε ή να συγκεντρώσετε αρχεία MP3, να τα ανεβάσετε και να επιλέξετε μερικές επιλογές, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα παγκόσμιο κοινό.

Live365.com: Προσιτό και εύκολο στη χρήση

Το Live 365 ήταν ένας από τους πρώτους παρόχους ανεξάρτητων διαδικτυακών ραδιοφωνικών ροών μέσω διαδικτύου. Το Live365 λειτουργεί ως πομπός σας: Η τεχνολογία τους επιτρέπει χιλιάδες ήχου ροές να χρησιμοποιούν τους διακομιστές τους για απλή μετάδοση στο Διαδίκτυο. Ξεκινώντας είναι εύκολο και έτσι ακούτε. Το Live365 προσφέρει πολλές πληρωμένες επιλογές. Από τον Αύγουστο του 2017 είναι:

Όλα προσφέρουν έναν απεριόριστο αριθμό ακροατών, απεριόριστο εύρος ζώνης, άδεια χρήσης μουσικής από την Αμερική, δυνατότητα δημιουργίας εσόδων και λίγα άλλα χαρακτηριστικά.

Radionomy: Δωρεάν και εύκολο στη χρήση

Η κύρια διεπαφή που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί της Radionomy είναι ο "Διαχειριστής Ραδιοφώνου". Αυτός ο πίνακας ελέγχου που βασίζεται στον ιστό θέτει όλους τους ελέγχους σε ένα μέρος για να εκτελέσετε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό στο διαδίκτυο. Επιλέγετε το όνομα του σταθμού σας, τη μουσική και τους κανόνες περιστροφής μουσικής. Απλά μεταφορτώστε τα μέσα σας και εντός 24 ωρών, γίνεται streaming.

DIY: Ελεύθερο αλλά κάτω στα ζιζάνια

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε τα τέλη ή χρησιμοποιήσετε ένα τρίτο μέρος για να φιλοξενήσετε τη ραδιοφωνική σας ροή στο διαδίκτυο - και είστε ένα είδος πρόσωπο που κάνετε - μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό στο διαδίκτυο. Αυτή η ρύθμιση χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας ως ειδικό διακομιστή για να κάνει τη δουλειά. Ορισμένες από τις επιλογές του λογισμικού για τη ρύθμιση του ραδιοσταθμού σας με τον τρόπο αυτό περιλαμβάνουν:

Εξοδα

Τα έξοδα ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με το μέγεθος της εκπομπής σας και τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε για να την στείλετε στον κόσμο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα τρίτο μέρος για να φιλοξενήσει τη μετάδοσή σας ή να περάσετε μερικές χιλιάδες δολάρια για να αγοράσετε έναν υπολογιστή για να λειτουργήσει ως διακομιστής.

Άλλα δυνητικά έξοδα που μπορεί να υποστείτε περιλαμβάνουν:

Όποια κατεύθυνση ακολουθείτε, θυμηθείτε: οι πρώτες προτεραιότητές σας θα πρέπει να είναι να ευχαριστείτε τους ακροατές σας και να απολαύσετε τη νέα πλατφόρμα σας.