Φορητός υπολογιστής VIZIO CN15-A5 15,6 ιντσών

Η κατώτατη γραμμή

14 Δεκεμβρίου 2012 - Ο σχεδιασμός του φορητού υπολογιστή VIZIO θα συγκριθεί άμεσα από πολλούς με το Apple MacBook Pro 15 με Retina καθώς μοιράζονται παρόμοια σχέδια αλουμινίου που είναι πολύ λεπτά και ελαφριά. Για κάτω από $ 1200, έρχεται με μια οθόνη υψηλής ανάλυσης που προσφέρει κάποια σταθερή απόδοση. Ως επί το πλείστον, το VIZIO κάνει πολύ καλή δουλειά με το φορητό υπολογιστή τους, αλλά είναι παγιδευμένο από ένα πληκτρολόγιο και trackpad design που είναι απλά τρομερό για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει αυτό για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Notebook VIZIO CN15-A5 15,6 ιντσών

Το Notebook της VIZIO λαμβάνει πολλές από τις ίδιες αποφάσεις σχεδιασμού που η Apple χρησιμοποίησε με το MacBook Pro 15 με την Retina. Διαθέτει ένα πλαίσιο από αλουμίνιο με προφίλ κάτω από μια ίντσα πάχους που διατρέχει όλο το φάσμα του σώματος. Φαίνεται λεπτότερο από αυτό χάρη στις λοξές ακμές στο μπροστινό μέρος και στις πλευρές. Το ένα μειονέκτημα σε αυτό και όχι ένα τετράγωνο offed όπως το Apple MacBook Pro είναι ότι υπάρχει λιγότερος χώρος για τις περιφερειακές θύρες. Διαθέτει μόνο δύο θύρες USB, μια υποδοχή HDMI αλλά τουλάχιστον διαθέτει μια υποδοχή κάρτας SD την οποία δεν διαθέτει το Thin + Light.

Η τροφοδοσία του Notebook VIZIO είναι ο τυπικός επεξεργαστής quad core Intel Core i7-3610QM. Αυτό δεν είναι το γρηγορότερο τετραπύρηνο επεξεργαστή κινητής τηλεφωνίας, αλλά παρέχει στο σύστημα περισσότερη ισχύ από την πλειοψηφία των χρηστών. Σε συνδυασμό με τη μνήμη DDR3 8GB και είναι σε θέση να χειριστεί ακόμη και απαιτητικές εργασίες όπως επεξεργασία επιτραπέζιων βίντεο. Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα είναι ότι το σύστημα είναι σφραγισμένο έτσι ώστε η μνήμη δεν μπορεί να αναβαθμιστεί μετά την αγορά.

Για την αποθήκευση στο Notebook VIZIO, χρησιμοποιείται μια υβριδική επιλογή αποθήκευσης που συνδυάζει ένα μεγάλο σκληρό δίσκο terabyte με μονάδα σκληρού δίσκου 32GB για κρυφή μνήμη. Αυτή η προσωρινή αποθήκευση βοηθά στην αντιστάθμιση των προβλημάτων απόδοσης ενός βραδύτερου σκληρού δίσκου 5400rpm για πράγματα όπως εκκίνηση του συστήματος ή εκκίνηση προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται συχνά. Ο φορητός υπολογιστής μπορεί να κάνει κρύα εκκίνηση στα Windows 8 σε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα, γεγονός που αποτελεί βελτίωση σε σχέση με τους τυπικούς σκληρούς δίσκους, αλλά είναι μικρότερο από αυτό που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια μονάδα SSD. Αν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, το σύστημα διαθέτει δύο θύρες USB 3.0 για χρήση με μονάδες εξωτερικής αποθήκευσης υψηλής ταχύτητας. Όπως το MacBook Pro 15 της Apple με Retina, το VIZIO έχει επιλέξει να μην συμπεριλάβει μια οπτική μονάδα δίσκου, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε μια εξωτερική μονάδα δίσκου εάν θέλετε να παρακολουθήσετε ταινίες ή να φορτώσετε λογισμικό από τη μορφή φυσικών μέσων.

Η οθόνη και τα γραφικά είναι η μεγάλη κλήρωση για το Notebook VIZIO. Η οθόνη 15,6 ιντσών διαθέτει μια ωραία ανάλυση 1920x1080 που επιτρέπει μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Τώρα, αυτό το ψήφισμα δεν είναι όλο αυτό ασυνήθιστο σε αυτό το μέγεθος του φορητού υπολογιστή, αλλά είναι ένα πολύ δυνατό χαρακτηριστικό για κάτι που κοστίζει στα $ 1200. Η οθόνη προσφέρει μερικούς γρήγορους χρόνους απόκρισης χάρη στον πίνακα τεχνολογίας TN, αλλά στερείται του χρώματος και των γωνιών προβολής των πάνελ IPS υψηλότερης τιμής. Εξακολουθεί να πέφτει πολύ λιγότερο από ό, τι μπορεί να επιτύχει η οθόνη MacBook Pro 15 με οθόνη Retina, αλλά είναι ασφαλώς πάνω από το μέσο όρο. Τα γραφικά οδηγούνται από τον επεξεργαστή γραφικών NVIDIA GeForce GT 640M LE. Αυτός είναι ένας αξιοπρεπής επεξεργαστής γραφικών που προσπαθεί να ισορροπήσει τη δύναμη και τη θερμότητα. Προσφέρει τρισδιάστατη απόδοση για τυχερά παιχνίδια τυχερών παιχνιδιών PC, αλλά όχι στην πλήρη ανάλυση του πίνακα ή με υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας. Προσφέρει επίσης μια ευρύτερη γκάμα επιτάχυνσης για μη-3D εφαρμογές όπως το Photoshop από τις ενσωματωμένες επιλογές γραφικών.

Το σχέδιο του πληκτρολογίου και του τραπεζιού στο Notebook VIZIO είναι ουσιαστικά το ίδιο με το Thin + List. Αυτό είναι απογοητευτικό καθώς υπάρχει άφθονος χώρος στα αριστερά και στα δεξιά του καταστρώματος πληκτρολογίου για να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο συνολικό πληκτρολόγιο. Χρησιμοποιεί τον ίδιο παραδοσιακό σχεδιασμό που έχει ελάχιστο χώρο μεταξύ των πλήκτρων και έχει μια πολύ επίπεδη συνολική επιφάνεια. Το αποτέλεσμα είναι ένα πληκτρολόγιο που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για τους δακτυλογράφοι αφής να χρησιμοποιήσουν λόγω του περιορισμένου χώρου και της ευκολίας με την οποία κάποιος μπορεί να πιέσει το λάθος κλειδί. Το trackpad επωφελείται από μια ευρύτερη επιφάνεια από αυτή του Thin + Light που ευτυχώς επιτρέπει πιο ακριβείς χειρονομίες multitouch, αλλά εξακολουθεί να έχει προβλήματα ακρίβειας.

Όπως και με το μικρότερο Thin + Light ultrabook, το VIZIO δεν δημοσιεύει τη χωρητικότητα της μπαταρίας του και, αντίθετα, καταγράφει επτά ώρες πιθανής διάρκειας λειτουργίας. Κατά τη δοκιμή αναπαραγωγής ψηφιακού βίντεο, ο φορητός υπολογιστής ήταν σε θέση να τρέξει μόνο για τέσσερα και τρία τέταρτα ώρες πριν από την είσοδο σε κατάσταση αναμονής. Αυτό είναι αρκετά καλό για έναν φορητό υπολογιστή με επιδόσεις, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ μικρότερη από την απαίτησή τους ή τις επτά ώρες λειτουργίας του MacBook Pro 15 της Apple με Retina Display που μπορούν να επιτύχουν στην ίδια δοκιμή.

Από την άποψη του ανταγωνισμού, υπάρχουν πολλά στο ίδιο εύρος τιμών που είναι μεγαλύτερα και φυσικά το Apple MacBook Pro 15 με Retina που κοστίζει πολύ περισσότερο. Για όσους ανησυχούν για το μέγεθος, το Acer Aspire V5-571 προσφέρει ένα πιο συμπαγές σχέδιο, το οποίο είναι επίσης λιγότερο δαπανηρό, αλλά θυσιάζει την απόδοση λόγω των εξαιρετικά εσωτερικών βιβλίων. Το HP Envy dv6 προσφέρει ένα φορητό υπολογιστή που είναι μεγαλύτερος, αλλά έρχεται με μια μονάδα δίσκου Blu-ray και υψηλότερης απόδοσης γραφικά 3D με το ακριβότερο μέγεθος. Το Lenovo IdeaPad Y580 προσφέρει επίσης μια μονάδα δίσκου Blu-ray και ακόμα πιο γρήγορα γραφικά 3D, αλλά είναι πολύ πιο βαρύ και μεγαλύτερο εκτός από το ότι είναι πιο δυνατό. Τέλος, η σειρά 5 της Samsung είναι λίγο πιο βαρύ και είναι πολύ πιο προσιτή, αλλά θυσιάζει την οθόνη για να μειώσει το κόστος. Όλα αυτά έχουν πολύ ανώτερα πληκτρολόγια και trackpads.