Πρώτη ματιά: Magic Trackpad 2

Νέα επαναφορτιζόμενη μπαταρία, μεγαλύτερη επιφάνεια παρακολούθησης και δυνατότητες αφής

Το Magic Trackpad 2 της Apple είναι σημαντικά διαφορετικό από το αρχικό Magic Trackpad . Φαίνεται διαφορετικό και αισθάνεται διαφορετικό, αν και μπορεί να έρθει κοντά να μιμηθεί την αίσθηση του πρωτότυπου, αν αυτό προτιμάτε.

Ο λόγος για την αλλαγή και η ικανότητα να μιμείται το πρωτότυπο είναι η ενσωμάτωση του Force Touch και του απτικού κινητήρα που μπορεί να προσομοιώσει την αίσθηση του μηχανικού κλικ. Αλλά το Magic Trackpad 2 περιλαμβάνει και άλλα νέα χαρακτηριστικά.

Magic Trackpad 2: Νέα εμφάνιση, νέα μπαταρία

Αν υπάρχει ένα ενοποιητικό θέμα για τα νέα περιφερειακά Magic που κυκλοφόρησε η Apple τον Οκτώβριο του 2015 ( Magic Mouse 2 , Magic Trackpad 2 και Magic Keyboard), είναι η αφαίρεση των μπαταριών AA που τροφοδοτούν τα περιφερειακά και η προσθήκη ενός εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου για την τροφοδοσία ισχύος στις συσκευές.

Στην περίπτωση του Magic Trackpad 2, η νέα εσωτερική μπαταρία επέτρεψε στην Apple να επανασχεδιάσει το αρχικό trackpad και να εξαλείψει το χτύπημα της μπαταρίας που χρησιμοποιούσε για να φιλοξενήσει τις μπαταρίες AA. Αυτό επιτρέπει στην επιφάνεια παρακολούθησης στο Magic Trackpad 2 να εκτείνεται από την κάτω άκρη στην κορυφή, όπου κατά το παρελθόν σταμάτησε από την κορυφή, λόγω του διαμερίσματος της μπαταρίας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας ορθογωνικός παράγοντας μορφοποίησης, σε αντίθεση με το τετράγωνο βλέμμα του αρχικού Magic Trackpad. Ο νέος τύπος μορφής προσομοιάζει επίσης με μεγαλύτερη ακρίβεια το σχήμα μιας τυπικής οθόνης συνδεδεμένης με Mac, επιτρέποντας πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στην παρακολούθηση της κίνησης των δακτύλων και τη χαρτογράφηση του στο δρομέα οθόνης.

Το άλλο πλεονέκτημα της αφαίρεσης του παλιού χώρου μπαταριών είναι ότι το Magic Trackpad 2 έχει τώρα ένα χαμηλότερο προφίλ, το οποίο ταιριάζει με αυτό του νέου Magic Keyboard. Αυτό σας επιτρέπει να τοποθετήσετε το πληκτρολόγιο και το trackpad το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς καμία αλλαγή ύψους ή γωνίας.

Φόρτιση μπαταρίας

Το νέο Magic Trackpad 2 μπορεί να είναι ασύρματη συσκευή Bluetooth, αλλά είναι εξοπλισμένο με θύρα Lightning και καλώδιο Lightning to USB, το οποίο χρησιμοποιείται για την αρχική εγκατάσταση και φόρτιση.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου πρέπει να διαρκεί περίπου ένα μήνα μεταξύ των χρεώσεων και σε αντίθεση με το Magic Mouse 2, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Magic Trackpad 2 κατά τη φόρτιση της μπαταρίας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε τις δυνατότητες Bluetooth και απλά να χρησιμοποιήσετε το νέο trackpad ως μια ενσύρματη συσκευή, αν και δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε.

Ο χρόνος φόρτισης κυμαίνεται από δύο λεπτά για γρήγορη φόρτιση που θα επιτρέψει περίπου 9 ώρες χρήσης, έως δύο ώρες για να φορτιστεί πλήρως η μπαταρία για ένα μήνα χρήσης.

Σύνδεση μέσω Bluetooth

Το καλώδιο Lightning to USB χρησιμοποιείται για να συνδέσετε το Trackpad με το Mac σας για αρχική ρύθμιση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ρύθμισης, αν το Magic Trackpad 2 δεν έχει ακόμη αντιστοιχιστεί με το Mac, η διαδικασία εγκατάστασης θα πραγματοποιήσει την αντιστοίχιση για εσάς, εξαλείφοντας το πρόβλημα του ζευγαρώματος "over-the-air" όταν βρίσκεστε σε περιβάλλον πλούσιο σε Bluetooth , όπως ένα γραφείο.

Force Touch

Το Magic Trackpad 2 ενσωματώνει το Force Touch, προσφέροντας δυνατότητες Force Touch σε όλους τους Mac . Το trackpad έχει τέσσερις αισθητήρες δύναμης που μπορούν να ανιχνεύσουν την πίεση με την οποία πιέζετε στην επιφάνεια. Αυτό επιτρέπει στο Magic Trackpad 2 να ανιχνεύει βρύσες και βαθιά κλικ. Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχει μηχανικός διακόπτης για την ανίχνευση κλικ, η ίδια δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στην επιφάνεια για να καταχωρηθεί ένα κλικ, σε αντίθεση με το αρχικό Magic Trackpad, όπου χρειάζεστε να πιέζετε λίγο πιο δύσκολο στην κορυφή από το κάτω μέρος καταχωρίστε ένα κλικ.

Με το μηχανικό διακόπτη φύγει, η Apple χρησιμοποιεί μια απτική μηχανή για να προσομοιώσει την αίσθηση και τον ήχο του κλικ. Ο απτικός κινητήρας είναι ρυθμιζόμενος, ώστε να μπορείτε να ρυθμίσετε το Magic Touchpad 2 για να νιώσετε μόνο την αρχική του έκδοση, να το ρυθμίσετε για ελαφρύ άγγιγμα ή οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Χειρονομίες

Το Magic Trackpad δεν έχει νέες χειρονομίες, παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν όλοι οι παλαιότεροι. Από τη φωτεινή πλευρά, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περίπλοκες νέες χειρονομίες για μάθηση. από την κάτω πλευρά, φαίνεται ότι η Apple δεν χρησιμοποιεί το Magic Trackpad στις πλήρεις δυνατότητές της. Η εικασία μου είναι ότι θα δούμε νέα υποστήριξη χειρονομίας στο δρόμο, με μία από τις ενημερώσεις του El Capitan να φέρνει νέες δυνατότητες trackpad.

Τελικές σκέψεις

Το Magic Trackpad 2 είναι μια ωραία ενημέρωση, με αξιόλογα νέα χαρακτηριστικά που όποιος προτιμά ένα trackpad σε ένα ποντίκι θα βρει ελκυστική. Η ερώτηση σχετικά με το μυαλό των περισσότερων χρηστών είναι πιθανώς, είναι τα νέα χαρακτηριστικά αρκετά για να δικαιολογηθεί μια αναβάθμιση από το παλαιότερο Magic Trackpad;

Νομίζω ότι αν είστε χρήστης trackpad, θα σας αρέσουν οι αλλαγές. Μεγαλύτερη επιφάνεια, πολύ όμορφη επιφάνεια και οι δυνατότητες Force Touch κάνουν το νέο Magic Trackpad 2 πολύ ελκυστικό. Και μην ξεχνάμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την αντικατάσταση των μπαταριών πια.