Πώς να καθορίσει OS X ασύρματα προβλήματα

Αποκτήστε ένα πληκτρολόγιο Bluetooth, ποντίκι ή άλλη περιφερειακή εργασία πάλι

Είναι πιθανό να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον ένα ασύρματο περιφερειακό Bluetooth με το Mac σας. Έχω ένα μαγικό ποντίκι και ένα Magic Trackpad σε συνδυασμό με τον υπολογιστή Mac μου. πολλοί άλλοι έχουν επίσης ασύρματα πληκτρολόγια, ηχεία, τηλέφωνα ή άλλες συσκευές συνδεδεμένες μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth.

Μετά από όλα, το Bluetooth είναι απλά βολικό, τόσο για συσκευές που είναι πάντα συνδεδεμένες στο Mac σας, όσο και για συσκευές που χρησιμοποιείτε μόνο περιστασιακά. Αλλά εάν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνω είναι οποιαδήποτε ένδειξη, η σύνδεση Bluetooth μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τραβήξτε τα μαλλιά σας όταν τα πράγματα σταματούν να λειτουργούν όπως αναμένεται.

Ζητήματα σύνδεσης Bluetooth

Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχω ακούσει συμβαίνουν όταν μια συσκευή Bluetooth που έχει αντιστοιχιστεί με ένα Mac απλά σταματά να λειτουργεί. Μπορεί να αναφέρεται ως συνδεδεμένο ή ίσως να μην εμφανίζεται καθόλου στη λίστα των συσκευών Bluetooth. με κάθε τρόπο, η συσκευή δεν φαίνεται πλέον να λειτουργεί.

Πολλοί από εσάς προσπαθήσατε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή Bluetooth και στη συνέχεια να την ενεργοποιήσετε και παρόλο που μπορεί να φαίνεται λίγο ανόητη, αυτό είναι ένα πολύ καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Αλλά πρέπει να κάνετε ένα επιπλέον βήμα και προσπαθήστε να απενεργοποιήσετε το σύστημα Bluetooth του Mac και στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε ξανά.

Απενεργοποιήστε το και ενεργοποιήστε το ξανά

  1. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος και επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Bluetooth.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Turn Bluetooth Off.
  3. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί. θα έχει αλλάξει το κείμενό του για να διαβάσει Ενεργοποίηση Bluetooth.
  4. Παρεμπιπτόντως, για ευκολότερη πρόσβαση στο σύστημα Bluetooth της Mac, τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο με την ένδειξη Εμφάνιση Bluetooth στη γραμμή μενού .
  5. Συνεχίστε και δείτε εάν η συσκευή Bluetooth σας αναγνωρίζεται και λειτουργεί.

Τόσο για την εύκολη λύση, αλλά δεν πειράζει να το δοκιμάσετε πριν προχωρήσετε.

Επανασύνδεση συσκευών Bluetooth

Οι περισσότεροι από εσάς προσπαθήσατε να επισκευάσετε το Mac σας με τη συσκευή ή προσπαθήσατε να αποσυνδέσετε το Mac από τη συσκευή. Και στις δύο περιπτώσεις, τίποτα δεν αλλάζει και τα δύο απλά δεν θα συνεργαστούν.

Μερικοί από εσάς αναφέρατε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αναβαθμίσετε το OS X ή όταν αλλάξατε μπαταρίες στο περιφερειακό. Και για μερικούς από εσάς, συνέβη ακριβώς, χωρίς προφανή λόγο.

Μια πιθανή λύση στα προβλήματα Bluetooth

Ορισμένα πράγματα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα Bluetooth, αλλά αυτό που πρόκειται να απευθυνθώ εδώ είναι συγκεκριμένο για δύο κοινά προβλήματα συνδεσιμότητας που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες:

Και στις δύο περιπτώσεις, η αιτία είναι πιθανό να είναι καταστροφή της λίστας προτιμήσεων που χρησιμοποιείται από το Mac σας για την αποθήκευση συσκευών Bluetooth και την τρέχουσα κατάσταση αυτών των συσκευών (συνδεδεμένη, μη συνδεδεμένη, με επιτυχία ζευγαρωμένη, μη αντιστοιχισμένη κλπ.). Η διαφθορά αποτρέπει το Mac να ενημερώνει τα δεδομένα του αρχείου ή να διαβάζει σωστά τα δεδομένα από το αρχείο, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν στα προβλήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Ευτυχώς, η λύση είναι εύκολη: διαγράψτε τη λίστα κακών προτιμήσεων. Αλλά πριν ξεκινήσετε να ταιριάζετε με αρχεία προτιμήσεων, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας .

Πώς να αφαιρέσετε τη λίστα προτιμήσεων Bluetooth των Mac σας

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και μεταβείτε στο / YourStartupDrive / Library / Preferences.
  2. Για τους περισσότερους εσείς, αυτό θα είναι / Macintosh HD / Library / Preferences. Εάν αλλάξατε το όνομα της μονάδας εκκίνησης, τότε το πρώτο μέρος του παραπάνω μονοπατιού θα είναι αυτό το όνομα. για παράδειγμα, Casey / Library / Preferences.
  3. Ίσως παρατηρήσετε ότι ο φάκελος της Βιβλιοθήκης είναι μέρος της διαδρομής. μπορεί επίσης να έχετε ακούσει ότι ο φάκελος της Βιβλιοθήκης είναι κρυφό . Αυτό ισχύει για το φάκελο Βιβλιοθήκη χρήστη, αλλά ο φάκελος της βιβλιοθήκης της ριζικής μονάδας δεν έχει κρυφτεί ποτέ, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν χωρίς να κάνετε καμιά ειδική ξενοιασιά.
  4. Αφού έχετε ανοίξει το φάκελο / YourStartupDrive / Library / Preferences στο Finder, μεταβείτε στις λίστες μέχρι να βρείτε το αρχείο com.apple.Bluetooth.plist. Αυτή είναι η λίστα προτίμησής σας Bluetooth και το αρχείο που πιθανώς προκάλεσε προβλήματα με τα περιφερειακά Bluetooth σας.
  5. Επιλέξτε το αρχείο com.apple.Bluetooth.plist και σύρετέ το στην επιφάνεια εργασίας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα αντίγραφο του υπάρχοντος αρχείου στην επιφάνεια εργασίας σας. το κάνουμε αυτό για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου που πρόκειται να διαγράψουμε.
  1. Στο παράθυρο Finder που είναι ανοιχτό στο φάκελο / YourStartupDrive / Library / Preferences, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο com.apple.Bluetooth.plist και επιλέξτε Μετακίνηση σε Κάδο από το αναδυόμενο μενού.
  2. Θα σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή για να μετακινήσετε το αρχείο στον κάδο απορριμμάτων. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο OK.
  3. Κλείστε όλες τις εφαρμογές που έχετε ανοίξει.
  4. Κάντε επανεκκίνηση του Mac.

Συνδέστε τις συσκευές Bluetooth με το Mac σας

  1. Μόλις ξαναρχίσει ο Mac σας, θα δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο προτιμήσεων Bluetooth. Επειδή πρόκειται για ένα νέο αρχείο προτιμήσεων, θα πρέπει να αντιστοιχίσετε ξανά τα περιφερειακά Bluetooth με το Mac. Κατά πάσα πιθανότητα, ο βοηθός Bluetooth θα ξεκινήσει μόνος του και θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία. Εάν δεν το κάνετε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία με το χέρι κάνοντας τα εξής:
  2. Βεβαιωθείτε ότι το περιφερειακό Bluetooth έχει εγκατεστημένες νέες μπαταρίες και ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη.
  3. Εκκινήστε τις Προτιμήσεις συστήματος είτε επιλέγοντας Προτιμήσεις συστήματος από το μενού της Apple είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Dock.
  4. Επιλέξτε το παράθυρο προτιμήσεων Bluetooth.
  5. Οι συσκευές Bluetooth σας θα πρέπει να αναφέρονται, με το κουμπί Ζεύγος δίπλα σε κάθε μη συζευγμένη συσκευή. Κάντε κλικ στο κουμπί Ζεύγος για να συσχετίσετε μια συσκευή με το Mac.
  6. Επαναλάβετε τη διαδικασία αντιστοίχισης για κάθε συσκευή Bluetooth που πρέπει να συσχετιστεί με το Mac σας.

Τι γίνεται με την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του αρχείου com.apple.Bluetooth.plist;

Χρησιμοποιήστε το Mac για μερικές ημέρες (ή περισσότερο). Μόλις είστε βέβαιοι ότι το πρόβλημα Bluetooth έχει επιλυθεί, μπορείτε να διαγράψετε το αντίγραφο ασφαλείας του com.apple.Bluetooth.plist από την επιφάνεια εργασίας σας.

Εάν τα προβλήματα συνεχίσουν, μπορείτε να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας του com.apple.Bluetooth.plist απλά αντιγράφοντάς το από την επιφάνεια εργασίας στο φάκελο / YourStartupDrive / Library / Preferences.

Επαναφέρετε το σύστημα Bluetooth της Mac

Αυτή η τελευταία πρόταση είναι μια προσπάθεια τελευταίας χαράς για να ξαναπαίξει το σύστημα Bluetooth. Δεν προτείνω να χρησιμοποιείτε αυτή την επιλογή εκτός αν έχετε δοκιμάσει πρώτα όλες τις άλλες επιλογές. Ο λόγος για τον δισταγμό είναι επειδή θα προκαλέσει στον υπολογιστή Mac σας να ξεχάσει όλες τις συσκευές Bluetooth που έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ, αναγκάζοντάς σας να ρυθμίσετε εκ νέου τον καθένα.

Πρόκειται για μια διαδικασία δύο σταδίων που χρησιμοποιεί μια ελαφρώς κρυφή λειτουργία του παραθύρου προτιμήσεων Bluetooth του Mac.

Πρώτον, πρέπει να ενεργοποιήσετε το στοιχείο του μενού Bluetooth. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Turn It Off Off and Back On, παραπάνω.

Τώρα με το διαθέσιμο μενού Bluetooth, θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία επαναφοράς, καταργώντας πρώτα όλες τις συσκευές από τον πίνακα Mac της γνωστές συσκευές Bluetooth.

  1. Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Shift και Option και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο μενού Bluetooth.
  2. Μόλις εμφανιστεί το μενού, μπορείτε να απελευθερώσετε τα πλήκτρα Shift και Option.
  3. Το αναπτυσσόμενο μενού θα είναι διαφορετικό, εμφανίζοντας τώρα μερικά κρυμμένα αντικείμενα.
  4. Επιλέξτε Debug, Κατάργηση όλων των συσκευών.
  5. Τώρα που ο πίνακας συσκευών Bluetooth έχει διαγραφεί, μπορούμε να επαναφέρουμε το σύστημα Bluetooth.
  6. Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Shift και Option ξανά και κάντε κλικ στο μενού Bluetooth.
  7. Επιλέξτε Debug, Επαναφέρετε τη μονάδα Bluetooth.

Το σύστημα Bluetooth του υπολογιστή σας Mac έχει τώρα επαναφερθεί σε κατάσταση παρόμοια με την πρώτη ημέρα που τροφοδοτήσατε στο Mac. Και όπως αυτή την πρώτη μέρα, ήρθε η ώρα να επισκευάσετε όλες τις συσκευές Bluetooth με το Mac σας.