Χρησιμοποιώντας το Finder στο Mac σας

Κάντε την καλύτερη χρήση του Finder

Το Finder είναι η καρδιά του Mac σας. Παρέχει πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους, εμφανίζει παράθυρα και γενικά ελέγχει τον τρόπο αλληλεπίδρασης με το Mac.

Αν μεταβαίνετε στο Mac από τα Windows , θα διαπιστώσετε ότι το Finder είναι παρόμοιο με το Windows Explorer, έναν τρόπο περιήγησης στο σύστημα αρχείων. Το Mac Finder είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόγραμμα περιήγησης αρχείων. Είναι ένας οδικός χάρτης στο σύστημα αρχείων του Mac. Λαμβάνοντας μερικά λεπτά για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης και προσαρμογής του Finder είναι ο χρόνος που ξοδεύετε καλά.

Κάντε την όψη της όψης του Side Finder

Εκτός από αρχεία και φάκελο, οι εφαρμογές μπορούν να προστεθούν στην πλευρική γραμμή του Finder. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η Sidebar Finder, η οποία είναι το παράθυρο στην αριστερή πλευρά του κάθε παραθύρου του Finder, παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε κοινές τοποθεσίες, αλλά είναι ικανή για πολύ περισσότερα.

Η πλαϊνή μπάρα προσφέρει συντομεύσεις σε περιοχές του Mac που πιθανώς χρησιμοποιείτε περισσότερο. Είναι ένα τέτοιο χρήσιμο εργαλείο που δεν μπορώ να φανταστώ ποτέ να στρέφω την πλευρική μπάρα, κάτι που από την πλευρά μου είναι μια επιλογή.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να διαμορφώνετε την πλευρική γραμμή του Finder. Περισσότερο "

Χρησιμοποιώντας Ετικέτες Finder στο OS X

Η περιοχή ετικέτας της πλευρικής εργαλειοθήκης του Finder σάς επιτρέπει να βρείτε γρήγορα τα αρχεία που έχετε επισημάνει. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι μακροχρόνιοι χρήστες των ετικετών Finder ίσως αποθαρρυνθούν λίγο από την εξαφάνισή τους με την εισαγωγή του OS X Mavericks , αλλά οι αντικαταστάσεις τους, οι ετικέτες Finder, είναι πολύ πιο ευέλικτες και θα πρέπει να αποδειχθούν μια μεγάλη προσθήκη στη διαχείριση αρχείων και φακέλων στο Finder .

Οι ετικέτες Finder σάς επιτρέπουν να οργανώνετε παρόμοια αρχεία εφαρμόζοντας μια ετικέτα. Αφού επισημανθεί με ετικέτα, μπορείτε να προβάλετε γρήγορα και να εργαστείτε με όλα τα αρχεία που χρησιμοποιούν την ίδια ετικέτα. Περισσότερο "

Χρησιμοποιώντας Καρτέλες Finder στο OS X

Οι καρτέλες Finder είναι μια ωραία προσθήκη στο Mac OS και μπορείτε να επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε ή όχι. από σένα εξαρτάται. Αλλά αν αποφασίσετε να τους δοκιμάσετε, εδώ είναι μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι καρτέλες Finder, οι οποίες ξεκίνησαν με το OS X Mavericks, μοιάζουν πολύ με τις καρτέλες που βλέπετε στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένου του Safari. Ο σκοπός τους είναι να ελαχιστοποιήσουν την ακαταστασία της οθόνης συλλέγοντας αυτό που εμφανίζεται σε ξεχωριστά παράθυρα σε ένα μόνο παράθυρο Finder με πολλές καρτέλες. Κάθε καρτέλα λειτουργεί ως ένα ξεχωριστό παράθυρο Finder, αλλά χωρίς την ακαταστασία να έχετε πολλά παράθυρα ανοικτά και διάσπαρτα στην επιφάνεια εργασίας σας. Περισσότερο "

Ρυθμίστε τους φακέλους που φορτώνονται με άνοιξη

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι φάκελοι που είναι φορτωμένοι με άνοιξη διευκολύνουν τη μεταφορά και απόθεση αρχείων, ανοίγοντας αυτόματα ένα φάκελο όταν ο κέρσορας βρίσκεται πάνω από αυτό. Αυτό κάνει την μεταφορά των αρχείων σε μια νέα θέση μέσα στους ένθετους φακέλους ένα αεράκι.

Μάθετε πώς να ρυθμίζετε τις παραμέτρους των φακέλων σας ώστε να ανοίγουν ανοιχτά όταν τους θέλετε. Περισσότερο "

Χρησιμοποιώντας τη γραμμή εργαλείων Finder Path

Το Finder μπορεί να σας βοηθήσει με την εμφάνιση της διαδρομής στα αρχεία σας. Ο Donovan Reese / Getty Images

Η γραμμή εργαλείων Finder Path είναι ένα μικρό παράθυρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός παραθύρου Finder. Εμφανίζει την τρέχουσα διαδρομή προς το αρχείο ή το φάκελο που εμφανίζεται στο παράθυρο Finder.

Δυστυχώς, αυτή η έξυπνη λειτουργία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Μάθετε πώς να ενεργοποιείτε τη γραμμή εργαλείων Finder Path. Περισσότερο "

Προσαρμόστε τη γραμμή εργαλείων Finder

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η εργαλειοθήκη Finder, μια συλλογή κουμπιών που βρίσκεται στην κορυφή κάθε παραθύρου του Finder, είναι εύκολο να προσαρμοστεί. Εκτός από τα κουμπιά Back, View και Action που υπάρχουν ήδη στο Toolbar, μπορείτε να προσθέσετε λειτουργίες όπως Eject, Burn και Delete. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πώς η γραμμή εργαλείων να φαίνεται γενικά επιλέγοντας ανάμεσα στην εμφάνιση εικονιδίων, κειμένου ή εικονιδίων και κειμένου.

Μάθετε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε γρήγορα τη γραμμή εργαλείων Finder. Περισσότερο "

Χρησιμοποιώντας τις προβολές του Finder

Τα κουμπιά προβολής του Finder βρίσκονται στη γραμμή εργαλείων. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι προβολές του Finder προσφέρουν τέσσερις διαφορετικούς τρόπους ανίχνευσης των αρχείων και των φακέλων που είναι αποθηκευμένα στο Mac σας. Οι περισσότεροι νέοι χρήστες Mac τείνουν να συνεργάζονται μόνο με μία από τις τέσσερις προβολές του Finder: Εικονίδιο, Λίστα, Στήλη ή Ροή Εξωφύλλου . Η εργασία σε μια προβολή Finder μπορεί να μην φαίνεται σαν μια κακή ιδέα. Μετά από όλα, θα γίνετε πολύ έμπειρος στα μέσα και τα άκρα της χρήσης αυτής της άποψης. Ωστόσο, είναι πιθανότατα πολύ πιο παραγωγικό μακροπρόθεσμα να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την κάθε προβολή Finder, καθώς και τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες κάθε προβολής. Περισσότερο "

Ορισμός προβολών του Finder για φακέλους και υποφακέλους

Το Automator μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ορίσετε τις προτιμήσεις του Finder στους υπο-φακέλους. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το Finder για να ορίσετε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προβολής του Finder, όπως:

Πώς να ορίσετε μια προεπιλογή σε επίπεδο συστήματος για την οποία το Finder View θα χρησιμοποιηθεί όταν ανοίγει ένα παράθυρο φακέλου.

Πώς να ρυθμίσετε μια προτίμηση προβολής του Finder για έναν συγκεκριμένο φάκελο, ώστε να ανοίγει πάντα στην προτιμώμενη προβολή σας, ακόμα και αν είναι διαφορετική από την προεπιλεγμένη σε επίπεδο συστήματος.

Θα μάθουμε επίσης πώς να αυτοματοποιήσουμε τη διαδικασία ορισμού της προβολής Finder στους υποφακέλους. Χωρίς αυτό το μικρό τέχνασμα, θα πρέπει να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο την προτίμηση προβολής για κάθε φάκελο μέσα σε ένα φάκελο.

Τέλος, θα δημιουργήσουμε μερικές προσθήκες για το Finder, έτσι ώστε να μπορείτε να ορίσετε πιο εύκολα τις προβολές στο μέλλον. Περισσότερο "

Βρείτε τα αρχεία γρηγορότερα με τη χρήση ειδικών αναζητήσεων λέξεων-κλειδιών

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η παρακολούθηση όλων των εγγράφων στο Mac σας μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Η ανάμνηση των ονομάτων αρχείων ή των περιεχομένων των αρχείων είναι ακόμη πιο δύσκολη. Και αν δεν έχετε αποκτήσει πρόσβαση στο έγγραφο είναι πρόσφατα, ίσως να μην θυμάστε πού αποθηκεύσατε ένα συγκεκριμένο κομμάτι πολύτιμων δεδομένων.

Ευτυχώς, η Apple παρέχει Spotlight, ένα αρκετά γρήγορο σύστημα αναζήτησης για το Mac. Το Spotlight μπορεί να αναζητήσει ονόματα αρχείων, καθώς και τα περιεχόμενα των αρχείων. Μπορεί επίσης να αναζητήσει λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με ένα αρχείο. Πώς δημιουργείτε λέξεις-κλειδιά για αρχεία; Χαίρομαι που ρωτήσατε. Περισσότερο "

Επαναφορά έξυπνων αναζητήσεων στην πλευρική γραμμή Finders

Οι έξυπνοι φάκελοι και οι αποθηκευμένες αναζητήσεις μπορούν ακόμα να συμπληρώσουν την πλευρική γραμμή του Finder. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Με την πάροδο του χρόνου, η Apple έχει βελτιώσει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του Finder. Φαίνεται ότι με κάθε νέα έκδοση του OS X, ο Finder κερδίζει μερικά νέα χαρακτηριστικά, αλλά και χάνει λίγα.

Ένα τέτοιο χαμένο χαρακτηριστικό είναι οι Έξυπνες αναζητήσεις που βρίσκονταν στην πλευρική γραμμή του Finder. Με ένα κλικ, θα μπορούσατε να δείτε το αρχείο στο οποίο εργαστήκατε χθες, την προηγούμενη εβδομάδα, να εμφανίσετε όλες τις εικόνες, όλες τις ταινίες κλπ.

Οι έξυπνες αναζητήσεις ήταν πολύ βολικές και μπορούν να αποκατασταθούν στο Mac Finder χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό.

Μεγέθυνση σε μια εικόνα προεπισκόπησης του εύρους

Μεγέθυνση σε μια προεπισκόπηση εικόνας για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες. Οθόνη shot ευγενική προσφορά της Coyote Moon, Inc. Εικόνα από το θάνατο για την αποθήκη φωτογραφιών

Όταν έχετε ορίσει την προβολή Finder στην εμφάνιση στήλης, η τελευταία στήλη σε ένα παράθυρο Finder εμφανίζει μια προεπισκόπηση ενός επιλεγμένου αρχείου. Όταν το αρχείο αυτό είναι ένα αρχείο εικόνας, θα δείτε μια μικρογραφία της εικόνας.

Είναι ωραίο να βλέπετε γρήγορα τι φαίνεται μια εικόνα, αλλά αν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες στην εικόνα, θα πρέπει να ανοίξετε το αρχείο σε μια εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας. Ή μήπως;

Μια μοναδική λειτουργία εύρεσης που συχνά παραβλέπεται είναι η δυνατότητα μεγέθυνσης, σμίκρυνσης και περιστροφής γύρω από μια εικόνα όταν εμφανίζεται στη στήλη .