Οδηγός για δυνατότητες δικτύωσης Tablet

Πώς να αξιολογήσετε ποιο tablet θα αγοράσει με βάση τα ασύρματα χαρακτηριστικά

Τα tablet είναι εξαιρετικές συσκευές πολυμέσων, αλλά μεγάλο μέρος της χρήσης τους θα απαιτήσει κάποια μορφή σύνδεσης στο δίκτυο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για λειτουργίες όπως περιήγηση στον ιστό, έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ροή ήχου και βίντεο. Ως αποτέλεσμα, η συνδεσιμότητα δικτύου ενσωματώνεται σε κάθε tablet που διατίθεται στην αγορά. Υπάρχουν ακόμα μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ των δισκίων όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του δικτύου τους και αυτός ο οδηγός ελπίζει να αποσαφηνίσει ορισμένες από τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές.

Τι είναι το Wi-Fi;

Το Wi-Fi είναι η πιο πανταχού παρούσα μορφή τεχνολογίας ασύρματης δικτύωσης. Πολύ κάθε κινητή συσκευή έρχεται τώρα με κάποια μορφή Wi-Fi ενσωματωμένη στη συσκευή. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα δισκία που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για την τοπική δικτύωση, ώστε μόνος του να μην σας συνδέει στο διαδίκτυο. Αντ 'αυτού, επιτρέπει τη σύνδεση σε οικιακό ασύρματο δίκτυο που μοιράζεται μια ευρυζωνική σύνδεση δικτύου ή ένα δημόσιο hotspot με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δεδομένου ότι τα δημόσια σημεία ενδιαφέροντος είναι πολύ κοινά σε πολλές τοποθεσίες, όπως καφετέριες, βιβλιοθήκες και αεροδρόμια, είναι γενικά αρκετά εύκολο να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Τώρα το Wi-Fi αποτελείται από πολλαπλά πρότυπα που είναι αρκετά συμβατά μεταξύ τους. Οι περισσότερες συσκευές στέλνονται τώρα με Wi-Fi 802.11n, η οποία είναι μία από τις πιο ευέλικτες τεχνολογίες. Το μειονέκτημα είναι ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ή και τα δύο ασύρματα φάσμα ανάλογα με το υλικό που είναι εγκατεστημένο σε ένα tablet. Όλες οι εκδόσεις θα υποστηρίξουν το ασύρματο φάσμα 2.4GHz, το οποίο είναι πλήρως συμβατό με τα παλαιότερα δίκτυα 802.11b και 802.11g. Καλύτερες υλοποιήσεις θα περιλαμβάνουν επίσης το φάσμα 5GHz, το οποίο είναι επίσης συμβατό με τα δίκτυα 802.11a για την ευρύτερη δυνατή κάλυψη. Τυπικά οι συσκευές που υποστηρίζουν και τα δύο φάσματα θα παρατίθενται με το 802.11a / g / n, ενώ οι συσκευές μόνο 2.4GHz θα είναι 802.11b / g / n. Ένας άλλος τρόπος για να περιγράψουμε μια συσκευή και για τα δύο ονομάζεται διπλή ή διπλή κεραία.

Μιλώντας για τις κεραίες, μια άλλη τεχνολογία που μπορεί να βρεθεί σε μερικά δισκία ονομάζεται MIMO . Αυτό που κάνει αυτό ουσιαστικά επιτρέπει σε μια συσκευή δισκέτας να χρησιμοποιεί πολλαπλές κεραίες για να παρέχει ουσιαστικά αυξημένο εύρος ζώνης δεδομένων, μεταδίδοντας μέσω πολλαπλών καναλιών στο πρότυπο Wi-Fi. Εκτός από το αυξημένο εύρος ζώνης, αυτό μπορεί επίσης να βελτιώσει την αξιοπιστία και το εύρος ενός tablet σε δίκτυα Wi-Fi.

Πρόσφατα έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν ορισμένα νέα προϊόντα δικτύωσης Wi-Fi 5G. Αυτά βασίζονται στα πρότυπα 802.11ac . Αυτά τα προϊόντα ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να επιτύχουν ποσοστά μεταφοράς μέχρι 1,3Gbps που είναι τρεις φορές το μέγιστο που 802.11n και παρόμοια με εκείνη του gigabit ethernet. Όπως και το πρότυπο 802.11a, χρησιμοποιεί τη συχνότητα 5GHz, αλλά είναι διπλής ζώνης που σημαίνει ότι υποστηρίζει επίσης 802.11n στη συχνότητα 2.4GHz. Ενώ αυτό είναι διαθέσιμο σε προϊόντα router, δεν εφαρμόζεται ευρέως σε πολλά δισκία, κυρίως λόγω του υψηλού κόστους προσθήκης των πρόσθετων κεραιών.

Ακολουθεί ανάλυση των διαφόρων προτύπων Wi-Fi μαζί με τα χαρακτηριστικά τους:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα πρότυπα Wi-Fi, ανατρέξτε στο Internet & Networking Basics.

3G / 4G ασύρματο (κυψελοειδές)

Οποιοδήποτε tablet που προσφέρει ασύρματη σύνδεση 3G ή 4G έχει επιπλέον κόστος για αυτό. Οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα στο υλικό της συσκευής για να καλύψουν τους επιπλέον πομποδέκτες. Συνήθως αυτό προσθέτει περίπου εκατό δολάρια στο κόστος της ταμπλέτας, αλλά μερικοί δεν είναι τόσο υψηλοί σε πτώση των τιμών πια. Τώρα που διαθέτετε το υλικό, πρέπει να εγγραφείτε για ένα σχέδιο ασύρματων υπηρεσιών με έναν φορέα στον οποίο είναι συμβατό το tablet για να το χρησιμοποιήσετε σε ένα δίκτυο 3G ή 4G. Είναι δυνατόν να μειώσετε το κόστος του υλικού μέσω των προσφορών έκπτωσης όταν εγγραφείτε με έναν μεταφορέα για εκτεταμένες συμβάσεις διάρκειας δύο ετών. Αυτό είναι γνωστό ως επιδοτήσεις υλικού. Για να διαπιστώσετε εάν αυτό είναι σωστό για εσάς, ανατρέξτε στις Συνήθεις Ερωτήσεις των Υποστηριζόμενων Υπολογιστών .

Τα περισσότερα σχέδια δεδομένων με ασύρματους φορείς συνδέονται με ένα ανώτατο όριο δεδομένων το οποίο περιορίζει τα δεδομένα που μπορείτε να μεταφορτώσετε μέσω αυτής της σύνδεσης σε ένα συγκεκριμένο μήνα. Για παράδειγμα, ένας μεταφορέας μπορεί να έχει μια επιλογή πολύ χαμηλού κόστους, αλλά το καλύπτει σε μόλις 1GB δεδομένων, το οποίο είναι πολύ χαμηλό για ορισμένες χρήσεις, όπως η ροή δεδομένων. Απλά προειδοποιήστε ότι οι μεταφορείς μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα μόλις φτάσετε στο όριο. Κάποιοι μπορεί στην πραγματικότητα να σταματήσουν να επιτρέπουν τη λήψη δεδομένων ή άλλοι μπορεί να το γκάζι, έτσι ώστε τα πράγματα όπως η ροή να μην λειτουργούν. Μερικοί, αντίθετα, σας επιτρέπουν να συνεχίσετε τη λήψη και στη συνέχεια να χρεώνετε υπερβολικές χρεώσεις. Ορισμένα απεριόριστα σχέδια δεδομένων εξακολουθούν να έχουν ανώτατα όρια σε αυτά που επιτρέπουν τη λήψη μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό δεδομένων στις πλήρεις ταχύτητες του δικτύου αλλά στη συνέχεια μειώνουν τις ταχύτητες του δικτύου σας για οποιαδήποτε δεδομένα πέρα ​​από το ανώτατο όριο. Αυτό αναφέρεται ως στραγγαλισμός δεδομένων. Αυτό μπορεί να κάνει τη σύγκριση των σχεδίων δεδομένων πολύ δύσκολη, καθώς δεν είναι εύκολο να εντοπίσετε πόσα δεδομένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν να έχετε τη συσκευή.

Η τεχνολογία 4G ήταν κάπως περίπλοκη επειδή κυκλοφόρησε με διαφορετικούς τρόπους από πολλούς μεταφορείς. Τώρα έχουν όλα τα τυποποιημένα σε LTE που προσφέρει ταχύτητες περίπου 5 έως 14 Mbps. Όπως και με την τεχνολογία 3G, τα tablet είναι συνήθως κλειδωμένα σε συγκεκριμένο φορέα με βάση την εσωτερική κάρτα SIM. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι θα διερευνήσετε ποιο φορέα θα χρησιμοποιήσετε πριν αγοράσετε ένα tablet με δυνατότητες LTE. Φροντίστε επίσης να επαληθεύσετε ότι η κάλυψη LTE υποστηρίζεται όπου θα χρησιμοποιείτε το tablet πριν δαπανήσετε τα χρήματα για το χαρακτηριστικό, καθώς η κάλυψη ενώ καλό εξακολουθεί να μην είναι τόσο μακριά όσο το 3G.

Το 3G είναι προηγούμενα πρότυπα δεδομένων για κυψελοειδή δεδομένα, αλλά δεν είναι τόσο συνηθισμένο στις περισσότερες νεότερες συσκευές. Είναι λίγο πιο περίπλοκο από το 4G, επειδή βασίζεται σε μια ποικιλία διαφορετικών τεχνολογιών, αλλά ουσιαστικά βράζει είτε για να είναι συμβατό με δίκτυα GSM είτε CDMA. Αυτά τρέχουν σε διαφορετικές τεχνολογίες συχνότητας και σήματος, ώστε να μην είναι συμβατές με μια συσκευή. Τα δίκτυα GSM διαχειρίζονται τα AT & T και T-Mobile, ενώ τα δίκτυα CDMA διαχειρίζονται οι εταιρείες Sprint και Verizon εντός των ΗΠΑ. Οι ταχύτητες είναι περίπου ίδιες στα 1 έως 2Mbps, αλλά η αξιοπιστία μπορεί να είναι καλύτερη με ένα δίκτυο σε σχέση με ένα άλλο σε μια περιοχή. Ως αποτέλεσμα, ελέγξτε τους χάρτες κάλυψης και τις αναφορές. Συνήθως, ένα tablet συμβατό με 3G θα κλειδωθεί σε έναν πάροχο υπηρεσιών εξαιτίας συμβάσεων αποκλειστικότητας εντός των ΗΠΑ που επιτρέπουν το υλικό να κλειδώνεται σε συγκεκριμένο πάροχο. Ως αποτέλεσμα, καταλάβετε ποιο δίκτυο θέλετε να χρησιμοποιήσετε πριν επιλέξετε το tablet σας. Οι λειτουργίες 3G καθίστανται λιγότερο συνηθισμένες υπέρ της νέας ασύρματης τεχνολογίας 4G.

Bluetooth και Tethering

Η τεχνολογία Bluetooth είναι πρωτίστως μέσο για τη σύνδεση ασύρματων περιφερειακών συσκευών σε κινητές συσκευές που συχνά αναφέρονται ως δίκτυο προσωπικής περιοχής (PAN). Αυτό περιλαμβάνει στοιχεία όπως πληκτρολόγια ή ακουστικά. Η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τοπική δικτύωση για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ συσκευών. Μια λειτουργία που οι άνθρωποι μπορεί να εξετάσει τη χρήση αν και είναι tethering.

Το Tethering είναι μια μέθοδος σύνδεσης μιας κινητής συσκευής, όπως ενός φορητού υπολογιστή ή tablet, με ένα κινητό τηλέφωνο, για κοινή χρήση της ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης. Αυτό μπορεί θεωρητικά να γίνει με οποιαδήποτε συσκευή που διαθέτει ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση και Bluetooth με άλλη συσκευή Bluetooth. Έτσι, ένα tablet με δυνατότητα 3G / 4G θα μπορούσε να το μοιραστεί με ένα laptop ή 3G / 4G κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε να μοιραστεί μια σύνδεση με ένα tablet. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ασύρματοι μεταφορείς μπόρεσαν να αναγκάσουν τις εταιρείες υλικού και λογισμικού να αποκλείσουν αυτά τα χαρακτηριστικά μέσα στα δίκτυα των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι πραγματικά μια πολύ λειτουργική μέθοδος για τον μέσο χρήστη, αλλά είναι δυνατή για όσους επιθυμούν να ξεκλειδώσουν τις συσκευές τους ή να πληρώσουν τους μεταφορείς για το προνόμιο να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια λειτουργία, επικοινωνήστε με τον ασύρματο μεταφορέα και τον κατασκευαστή της συσκευής για να βεβαιωθείτε ότι είναι δυνατή πριν αγοράσετε οποιοδήποτε υλικό. Ορισμένοι μεταφορείς έχουν αρχίσει να το προσφέρουν, αλλά με πρόσθετες αμοιβές. Επιπλέον, το χαρακτηριστικό θα μπορούσε πάντα να καταργηθεί από τους μεταφορείς σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ασύρματες Σταθμοί Βάσης / Κινητά Hotspots / MiFi

Οι ασύρματοι σταθμοί βάσης ή τα κινητά hotspot είναι μια νέα μορφή τεχνολογίας που επιτρέπει σε ένα άτομο να συνδέσει έναν ασύρματο δρομολογητή σε ένα ασύρματο δίκτυο υψηλής ταχύτητας, όπως δίκτυα 3G ή 4G, και να επιτρέψει σε άλλες συσκευές που διαθέτουν συμβατικό Wi-Fi να μοιράζονται αυτήν την ευρυζωνική σύνδεση. Η πρώτη τέτοια συσκευή ονομάστηκε MiFi που παράγεται από τα δίκτυα Novatel. Παρόλο που αυτές οι λύσεις δεν είναι τόσο φορητές όσο έχουν ενσωματωθεί η ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση στο ίδιο το tablet, είναι χρήσιμες επειδή επιτρέπουν τη χρήση της σύνδεσης με μεγαλύτερο αριθμό συσκευών και παρέχει στους χρήστες την ευελιξία να αγοράζουν λιγότερο ακριβό υλικό. Οι συσκευές MiFi θα εξακολουθούν να είναι κλειδωμένες σε φορέα και να απαιτούν σύμβαση δεδομένων, ακριβώς όπως να έχουν την ασύρματη επαφή για μια υπηρεσία 3G / 4G ειδικά για tablet.

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένα από τα νέα δισκία με τεχνολογία 4G ενσωματωμένα σε αυτά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν σε ένα hotspot για άλλες συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi. Αυτό είναι ένα πολύ ελκυστικό χαρακτηριστικό για εκείνους που έχουν ένα tablet και ένα φορητό υπολογιστή που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και τα δύο σε ένα ενιαίο συμβόλαιο δεδομένων. Όπως πάντα, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το συμβόλαιο tablet και δεδομένων επιτρέπει αυτή τη λειτουργία.

Σχετικά με τον υπολογισμό πεδίου

Το NFC ή ο πλησίον υπολογισμός πεδίου είναι ένα σχετικά νέο σύστημα δικτύωσης μικρής εμβέλειας. Η πιο συνηθισμένη χρήση της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή είναι ένα σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου , όπως το Πορτοφόλι Google και η Apple Pay . Θεωρητικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από απλά πληρωμή αλλά και για συγχρονισμό σε Η / Υ ή άλλα δισκία. Λίγες ταμπλέτες αρχίζουν τώρα να διαθέτουν αυτήν την τεχνολογία.