Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu Linux

Αυτός ο οδηγός δείχνει πώς να εγκαταστήσετε το Xubuntu Linux χρησιμοποιώντας οδηγίες βήμα προς βήμα.

Γιατί θα θέλατε να εγκαταστήσετε το Xubuntu; Ακολουθούν τρεις λόγοι:

  1. Έχετε έναν υπολογιστή που εκτελεί Windows XP και δεν υποστηρίζεται
  2. Έχετε έναν υπολογιστή που τρέχει πολύ αργά και θέλετε ένα ελαφρύ αλλά σύγχρονο λειτουργικό σύστημα
  3. Θέλετε να είστε σε θέση να προσαρμόσετε την εμπειρία υπολογιστών σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε το Xubuntu και να δημιουργήσετε ένα bootable USB drive .

Αφού ολοκληρώσετε αυτήν την εκκίνηση σε μια ζωντανή έκδοση του Xubuntu και κάντε κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης του Xubuntu.

01 από 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - Επιλέξτε τη γλώσσα εγκατάστασης

Διάλεξε γλώσσα.

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε τη γλώσσα σας.

Κάντε κλικ στη γλώσσα στο αριστερό παράθυρο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια"

02 του 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - Επιλέξτε ασύρματη σύνδεση

Ρυθμίστε την ασύρματη σύνδεση σας.

Το δεύτερο βήμα απαιτεί να επιλέξετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Αυτό δεν είναι ένα απαραίτητο βήμα και υπάρχουν λόγοι για τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε να μην ρυθμίσετε τη σύνδεσή σας στο Internet σε αυτό το στάδιο.

Αν έχετε κακή σύνδεση στο Internet , είναι καλή ιδέα να μην επιλέξετε ένα ασύρματο δίκτυο, επειδή ο εγκαταστάτης θα προσπαθήσει να κάνει λήψη ενημερώσεων στο πλαίσιο της εγκατάστασης. Συνεπώς, η εγκατάστασή σας θα διαρκέσει πολύ για να ολοκληρωθεί.

Εάν έχετε μια πολύ καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, επιλέξτε το ασύρματο δίκτυό σας και πληκτρολογήστε το κλειδί ασφαλείας.

03 του 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - να είστε προετοιμασμένοι

Προετοιμασία για την εγκατάσταση του Xubuntu.

Θα δείτε τώρα μια λίστα ελέγχου που δείχνει πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε για την εγκατάσταση του Xubuntu:

Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι ο χώρος στο δίσκο.

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο βήμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε το Xubuntu χωρίς να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ενημερώσεις μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Απαιτείται να συνδεθείτε μόνο σε μια πηγή τροφοδοσίας εάν είναι πιθανό να εξαντληθεί η ισχύς της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Σημειώστε ότι εάν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, υπάρχει ένα πλαίσιο ελέγχου για να απενεργοποιήσετε την επιλογή λήψης ενημερώσεων κατά την εγκατάσταση.

Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου που σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε λογισμικό τρίτων για να μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία MP3 και να παρακολουθείτε βίντεο Flash. Αυτό είναι ένα βήμα που μπορεί να ολοκληρωθεί και μετά την εγκατάσταση.

04 του 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης.

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε τον τύπο εγκατάστασης. Οι διαθέσιμες επιλογές θα εξαρτηθούν από αυτό που έχει ήδη εγκατασταθεί στον υπολογιστή.

Στην περίπτωσή μου εγκατέστησα το Xubuntu σε ένα netbook πάνω από το Ubuntu MATE και έτσι είχα επιλογές για να επανεγκαταστήσω το Ubuntu, να διαγράψω και να επανεγκαταστήσω, να εγκαταστήσω το Xubuntu μαζί με το Ubuntu ή κάτι άλλο.

Εάν έχετε Windows στον υπολογιστή σας, θα έχετε επιλογές για να το εγκαταστήσετε παράλληλα, να αντικαταστήσετε τα Windows με το Xubuntu ή κάτι άλλο.

Αυτός ο οδηγός δείχνει τον τρόπο εγκατάστασης του Xubuntu σε έναν υπολογιστή και όχι τον τρόπο διπλής εκκίνησης. Αυτός είναι εντελώς διαφορετικός οδηγός συνολικά.

Επιλέξτε την επιλογή αντικατάστασης του λειτουργικού σας συστήματος με το Xubuntu και κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια"

Σημείωση: Αυτό θα προκαλέσει σίγαση του δίσκου σας και θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας προτού συνεχίσετε

05 του 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - Επιλέξτε το δίσκο για να εγκαταστήσετε το

Διαγράψτε το δίσκο και εγκαταστήστε το Xubuntu.

Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου στην οποία θέλετε να εγκαταστήσετε το Xubuntu σε.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση τώρα".

Θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση που σας ενημερώνει ότι η μονάδα θα σκουπιστεί και θα εμφανιστεί μια λίστα με κατατμήσεις που θα δημιουργηθούν.

Σημείωση: Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να αλλάξετε γνώμη. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί Συνέχεια, ο δίσκος θα σκουπιστεί και θα εγκατασταθεί το Xubuntu

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια" για να εγκαταστήσετε το Xubuntu

06 του 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - Επιλέξτε την τοποθεσία σας

Επιλέξτε την τοποθεσία σας.

Τώρα πρέπει να επιλέξετε την τοποθεσία σας κάνοντας κλικ στον χάρτη. Αυτή η ρύθμιση θέτει τη ζώνη ώρας σας έτσι ώστε το ρολόι σας να ρυθμιστεί στη σωστή ώρα.

Μετά την επιλογή της σωστής τοποθεσίας, κάντε κλικ στην επιλογή "Συνέχεια".

07 του 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - Επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου σας

Επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου σας.

Επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου.

Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε τη γλώσσα του πληκτρολογίου σας στο αριστερό παράθυρο και στη συνέχεια επιλέξτε την ακριβή διάταξη στο δεξί παράθυρο, όπως διάλεκτο, αριθμός πλήκτρων κ.λπ.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ανίχνευση διάταξης πληκτρολογίου" για να επιλέξετε αυτόματα την καλύτερη διάταξη πληκτρολογίου.

Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί σωστά η διάταξη πληκτρολογίου, εισαγάγετε κείμενο στο "Πληκτρολογήστε εδώ για να δοκιμάσετε το πληκτρολόγιό σας". Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα πλήκτρα και τα σύμβολα λειτουργίας όπως τα σύμβολα λίρας και δολαρίου.

Μην ανησυχείτε αν δεν το κάνετε αυτό κατά την εγκατάσταση. Μπορείτε να ρυθμίσετε ξανά τη διάταξη πληκτρολογίου στις ρυθμίσεις συστήματος του Xubuntu μετά την εγκατάσταση.

08 από 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - Προσθήκη χρήστη

Προσθέστε έναν χρήστη.

Για να χρησιμοποιήσετε το Xubuntu, θα χρειαστεί να έχετε τουλάχιστον έναν χρήστη εγκατεστημένο και έτσι ο εγκαταστάτης σας απαιτεί να δημιουργήσετε έναν προεπιλεγμένο χρήστη.

Πληκτρολογήστε το όνομά σας και ένα όνομα για να διακρίνετε τον υπολογιστή στις δύο πρώτες θέσεις.

Επιλέξτε ένα όνομα χρήστη και ορίστε έναν κωδικό πρόσβασης για τον χρήστη. Θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τον κωδικό σωστά.

Αν θέλετε το Xubuntu να συνδεθεί αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε το πλαίσιο με την ένδειξη "Σύνδεση αυτόματα". Προσωπικά δεν θα το συνιστούσα ποτέ να το κάνετε αυτό.

Η καλύτερη επιλογή είναι να ελέγξετε το κουμπί "Απαιτείται ο κωδικός πρόσβασής μου για να συνδεθείτε" και αν θέλετε να είστε απολύτως ασφαλείς, ελέγξτε την επιλογή "Κρυπτογράφηση του αρχικού μου φακέλου".

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια" για να προχωρήσετε.

09 του 09

Οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του Xubuntu - Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση

Περιμένετε να εγκαταστήσετε το Xubuntu.

Τα αρχεία θα αντιγραφούν τώρα στον υπολογιστή σας και θα εγκατασταθεί το Xubuntu.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα δείτε μια σύντομη παρουσίαση. Μπορείτε να πάτε και να κάνετε καφέ σε αυτό το σημείο και να χαλαρώσετε.

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που δηλώνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να δοκιμάζετε το Xubuntu ή να κάνετε επανεκκίνηση για να ξεκινήσετε τη χρήση του νεοσυσταθέντος Xubuntu.

Όταν είστε έτοιμοι, επανεκκινήστε και αφαιρέστε τη μονάδα USB.

Σημείωση: Για να εγκαταστήσετε το Xubuntu σε ένα μηχάνημα που βασίζεται σε UEFI απαιτούνται κάποια επιπλέον βήματα που δεν περιλαμβάνονται εδώ. Αυτές οι οδηγίες θα προστεθούν ως ξεχωριστός οδηγός