Πώς να εγκαταστήσετε το Ubuntu Linux στα Windows 10 σε 24 βήματα

Ναι, μπορείτε να το κάνετε αυτό - απλά πάρτε το χρόνο σας

Εισαγωγή

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Ubuntu Linux στα Windows 10 με τέτοιο τρόπο ώστε να μην βλάψει τα Windows. (Μπορείτε να βρείτε απεγκαταστήσετε τις οδηγίες του Ubuntu εδώ .)

Το προβάδισμα για να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό είναι ότι το Ubuntu Linux θα τρέχει μόνο όταν το λέτε και δεν απαιτεί ιδιαίτερη διαμέριση των δίσκων σας.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του Ubuntu είναι να κατεβάσετε ένα κομμάτι λογισμικού που ονομάζεται Virtualbox από την Oracle, το οποίο σας επιτρέπει να εκτελείτε άλλα λειτουργικά συστήματα ως εικονικούς υπολογιστές πάνω από το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα που στην περίπτωσή σας είναι τα Windows 10.

Τι θα χρειαστείτε

Για να εγκαταστήσετε το Ubuntu Linux στα Windows 10 θα χρειαστεί να κάνετε λήψη των παρακάτω εφαρμογών:

Τα βήματα που απαιτούνται για την εκτέλεση του Ubuntu Linux στα Windows 10

  1. Κατεβάστε Oracle Virtualbox
  2. Κατεβάστε το Ubuntu
  3. Κατεβάστε τις προσθήκες Guest Virtualbox
  4. Εγκαταστήστε το Virtualbox
  5. Δημιουργήστε μια εικονική μηχανή Ubuntu
  6. Εγκαταστήστε το Ubuntu
  7. Εγκαταστήστε τις προσθήκες Virtualbox Guest

Τι συμβαίνει με τους χρήστες Windows 7 και Windows 8

Ακολουθούν μερικοί εναλλακτικοί οδηγοί για χρήστες Windows 7 και Windows 8

Κατεβάστε Oracle Virtualbox

Πού να κατεβάσετε το Virtualbox του Oracle.

Για να κάνετε λήψη του Virtualbox, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.virtualbox.org και κάντε κλικ στο μεγάλο κουμπί λήψης στο κέντρο της οθόνης.

Επιλέξτε 32-Bit ή 64-Bit

Ο υπολογιστής μου είναι 32-bit ή 64-bit.

Για να μάθετε πότε εκτελείτε ένα σύστημα 32 ή 64 bit, κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης των Windows και αναζητήστε πληροφορίες για PC.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Σχετικά με τον υπολογιστή σας".

Η οθόνη που εμφανίζεται σας δείχνει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας, όπως η ποσότητα μνήμης RAM, ο επεξεργαστής και το τρέχον λειτουργικό σύστημα.

Το πιο σημαντικό μέρος όμως είναι ο τύπος συστήματος που, όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα, δείχνει ότι το σύστημά μου είναι 64-bit. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική μπορείτε να υπολογίσετε ποιο τύπο συστήματος είναι ο υπολογιστής σας.

Εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός για να διαπιστώσετε αν χρησιμοποιείτε 32-bit ή 64-bit .

Κατεβάστε το Ubuntu

Πού να κατεβάσετε το Ubuntu Linux.

Για να κάνετε λήψη του Ubuntu, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.ubuntu.com/download/desktop.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του Ubuntu διαθέσιμες:

  1. Ubuntu 14.04.3 LTS
  2. Ubuntu 15.04 (σύντομα θα είναι το Ubuntu 15.10)

Το Ubuntu 14.04 είναι για άτομα που δεν θέλουν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα κάθε 6 μήνες. Η περίοδος υποστήριξης διαρκεί αρκετά χρόνια και ως εκ τούτου είναι στην πραγματικότητα μια περίπτωση εγκατάστασης και συνέχισης της ζωής σας.

Το Ubuntu 15.04, 15.10 και αργότερα είναι οι πιο πρόσφατες κυκλοφορίες και έχουν πιο ενημερωμένες εξελίξεις οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες στις 14.04. Το μειονέκτημα είναι ότι η περίοδος υποστήριξης είναι πολύ μικρότερη σε μόλις 9 μήνες. Η διαδικασία αναβάθμισης δεν είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά προφανώς απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από την εγκατάσταση του 14.04 και την αποχώρησή του.

Υπάρχει ένας μεγάλος σύνδεσμος λήψης δίπλα στις δύο εκδόσεις και εξαρτάται από εσάς αν θέλετε να εγκαταστήσετε 14.04 ή 15.04 και μετέπειτα. Η διαδικασία εγκατάστασης δεν αλλάζει.

Αυτός ο οδηγός δείχνει τις διαφορές μεταξύ των εκδόσεων του Ubuntu.

Κατεβάστε τις προσθήκες Guest Virtualbox

Πού να κατεβάσετε τις προσθήκες Guestbox Virtualbox.

Οι προσθήκες φιλοξενούμενων καθιστούν δυνατή την εκτέλεση της εικονικής μηχανής Ubuntu σε λειτουργία πλήρους οθόνης σε κατάλληλη ανάλυση.

Για να κάνετε λήψη των προσθέτων Virtualbox, επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://download.virtualbox.org/virtualbox/.

Υπάρχουν πολλοί σύνδεσμοι σε αυτή τη σελίδα. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που αντιστοιχεί στην έκδοση του Virtualbox που έχετε κατεβάσει προηγουμένως.

Όταν ανοίξει η επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο σύνδεσμο για το VBoxGuestAdditions.iso (Θα υπάρχει αριθμός έκδοσης ως μέρος της σύνδεσης δηλαδή VBoxGuestAdditions_5_0_6.iso).

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο και αφήστε το αρχείο να κατεβάσει.

Πώς να εγκαταστήσετε το VirtualBox

Πώς να εγκαταστήσετε το Virtualbox.

Πατήστε το κουμπί εκκίνησης και αναζητήστε "Λήψεις". Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο φάκελο "Downloads".

Όταν ανοίξει ο φάκελος λήψεων, κάντε κλικ στο αρχείο εφαρμογής Virtualbox που κατεβάσατε νωρίτερα.

Θα ξεκινήσει ο οδηγός εγκατάστασης Virtualbox. Κάντε κλικ στο "Επόμενο" για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Πού να εγκαταστήσετε Virtualbox

Επιλέξτε πού να εγκαταστήσετε το virtualbox.

Η επόμενη οθόνη σας επιτρέπει να επιλέξετε τις επιλογές εγκατάστασης Virtualbox.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην επιλέξετε τις προεπιλογές εκτός αν θέλετε να επιλέξετε διαφορετική τοποθεσία εγκατάστασης, οπότε κάντε κλικ στο "Browse" και περιηγηθείτε στο σημείο όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το Virtualbox.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.

Ακολουθεί ένα βίντεο που υπογραμμίζει τις προηγμένες ρυθμίσεις του Virtualbox.

Δημιουργία εικονιδίων επιφάνειας εργασίας VirtualBox

Δημιουργία εικονιδίων επιφάνειας εργασίας Virtualbox.

Τώρα έχετε την επιλογή να δημιουργήσετε συντομεύσεις είτε στην επιφάνεια εργασίας είτε στη γραμμή γρήγορης εκκίνησης και αν θα καταχωρήσετε συσχετίσεις αρχείων όπως τα αρχεία VDI στο Virtualbox.

Εξαρτάται από το εάν θέλετε να δημιουργήσετε συντομεύσεις. Τα Windows 10 είναι πραγματικά εύκολο να πλοηγηθείτε με το ισχυρό κουμπί αναζήτησης, ώστε να αποφασίσετε να μην κάνετε τον κόπο να δημιουργήσετε κάποια από τις συντομεύσεις.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.

Εδώ είναι μια περιγραφή όλων των τύπων σκληρών δίσκων.

Το Virtualbox προειδοποιεί για την επαναφορά της σύνδεσης δικτύου

Προειδοποίηση διασύνδεσης δικτύου Virtualbox.

Θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση που δηλώνει ότι η σύνδεσή σας στο δίκτυο θα επαναφερθεί προσωρινά. Εάν αυτό είναι πρόβλημα για εσάς αμέσως, τότε κάντε κλικ στο "Όχι" και επιστρέψτε στον οδηγό σε μεταγενέστερο στάδιο διαφορετικά κάντε κλικ στο "Ναι".

Εγκαταστήστε το VirtualBox

Εγκαταστήστε το VirtualBox.

Είστε τελικά στο σημείο της εγκατάστασης του Virtualbox. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εγκατάσταση".

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα ασφαλείας με το ερώτημα αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να εγκαταστήσετε το Virtualbox και κατά το ήμισυ της εγκατάστασης θα ερωτηθείτε αν θέλετε να εγκαταστήσετε το λογισμικό της συσκευής Oracle Universal Serial Bus. Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση".

Δημιουργήστε μια εικονική μηχανή του Ubuntu

Δημιουργήστε μια εικονική μηχανή του Ubuntu.

Μπορείτε να ξεκινήσετε το Virtualbox απλά επιλέγοντας το "Start Oracle VM Virtualbox after installation" και πατώντας "Finish" ή για μελλοντική αναφορά κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης και αναζητήστε virtualbox.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Νέο" στη γραμμή εργασιών.

Επιλέξτε τον τύπο της εικονικής μηχανής

Ονομάστε την εικονική μηχανή σας.

Δώστε στο μηχάνημά σας ένα όνομα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να πάτε για το όνομα διανομής του Linux (π.χ. Ubuntu) και τον αριθμό έκδοσης (14.04, 15.04, 15.10 κλπ).

Επιλέξτε "Linux" ως τύπο και "Ubuntu" ως έκδοση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή έκδοση με βάση το αν έχετε μηχάνημα 32 ή 64 bit.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.

Πόση μνήμη δίνετε στην εικονική μηχανή σας

Ορισμός μεγέθους μνήμης εικονικού μηχανήματος.

Τώρα πρέπει να επιλέξετε πόση μνήμη του υπολογιστή σας θα εκχωρήσετε στην εικονική μηχανή.

Δεν μπορείτε να αντιστοιχίσετε όλη τη μνήμη του υπολογιστή σας στο εικονικό μηχάνημα, καθώς πρέπει να αφήσετε αρκετά για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Windows καθώς και για οποιαδήποτε άλλα προγράμματα που εκτελείτε στα Windows.

Το ελάχιστο που πρέπει να σκεφτείτε να αναθέσετε στο Ubuntu είναι 2 gigabytes που είναι 2048 MB. Όσο περισσότερο μπορείτε να δώσετε το καλύτερο, αλλά μην πάτε στη θάλασσα. Όπως μπορείτε να δείτε, έχω 8 gigabytes μνήμης και έχω αναθέσει 4 gigabytes στην εικονική μηχανή του Ubuntu.

Σημειώστε ότι η ποσότητα της μνήμης που έχετε παραμερίσει χρησιμοποιείται μόνο όταν εκτελείται η εικονική μηχανή.

Σύρετε το ρυθμιστικό στο ποσό που θέλετε να αντιστοιχίσετε και κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο".

Δημιουργήστε έναν εικονικό σκληρό δίσκο

Δημιουργήστε έναν εικονικό σκληρό δίσκο.

Αφού εκχωρήσετε μνήμη στην εικονική μηχανή, πρέπει τώρα να αφαιρέσετε κάποιο χώρο στο σκληρό δίσκο. Επιλέξτε την επιλογή "Δημιουργία εικονικού σκληρού δίσκου τώρα" και κάντε κλικ στην επιλογή "Δημιουργία".

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τύποι σκληρών δίσκων από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε. Επιλέξτε "VDI" και κάντε κλικ στο "Επόμενο".

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε τον εικονικό σκληρό δίσκο:

  1. Δυναμικά κατανεμημένα
  2. Σταθερό μέγεθος

Εάν επιλέξετε δυναμικά, θα χρησιμοποιηθεί μόνο ο χώρος όπως απαιτείται. Έτσι, εάν ορίσετε 20 gigabytes στην άκρη για τον εικονικό σκληρό δίσκο και μόνο 6 απαιτείται, τότε μόνο 6 θα χρησιμοποιηθούν. Καθώς εγκαθιστάτε περισσότερες εφαρμογές, ο πρόσθετος χώρος θα διατεθεί όπως είναι απαραίτητο.

Αυτό είναι πιο αποδοτικό όσον αφορά τη χρήση του χώρου στο δίσκο, αλλά δεν είναι τόσο καλό για απόδοση, επειδή πρέπει να περιμένετε να διατεθεί χώρος για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Η επιλογή σταθερού μεγέθους κατανέμει όλο το χώρο που ζητάτε αμέσως. Αυτό είναι λιγότερο αποτελεσματικό όσον αφορά τη χρήση του χώρου στο δίσκο, επειδή ίσως έχετε αφήσει μέρος στην επιφάνεια που ποτέ δεν χρησιμοποιείτε στην πραγματικότητα αλλά είναι καλύτερο για απόδοση. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς ο υπολογιστής σας έχει γενικά περισσότερο χώρο στο δίσκο από τη μνήμη και την ισχύ CPU.

Επιλέξτε την επιλογή που προτιμάτε και κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο".

Ορίστε το μέγεθος του εικονικού σκληρού σας δίσκου

Ορισμός μεγέθους του εικονικού σκληρού δίσκου.

Τέλος βρίσκεστε στο στάδιο καθορισμού του χώρου που θέλετε να δώσετε στο Ubuntu. Το ελάχιστο είναι περίπου 10 gigabytes, αλλά όσο περισσότερο μπορείτε να το απολαύσετε καλύτερα. Δεν χρειάζεται όμως να ξεπεράσετε το σκάφος. Εάν απλά εγκαταστήσετε το Ubuntu σε μια εικονική μηχανή για να το δοκιμάσετε, πηγαίνετε για μικρότερο ποσό.

Όταν είστε έτοιμοι κάντε κλικ στο "Δημιουργία" για να συνεχίσετε.

Εγκαταστήστε το Ubuntu στην εικονική μηχανή σας

Επιλέξτε το ISO Ubuntu.

Η εικονική μηχανή έχει δημιουργηθεί τώρα αλλά είναι σαν ένας υπολογιστής που δεν διαθέτει ακόμα λειτουργικό σύστημα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε το Ubuntu. Κάντε κλικ στο εικονίδιο εκκίνησης στη γραμμή εργαλείων.

Αυτό είναι το σημείο όπου πρέπει να επιλέξετε το αρχείο ISO του Ubuntu που κατεβάσατε νωρίτερα. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του φακέλου δίπλα στο αναπτυσσόμενο μενού "Υποδοχή μονάδας δίσκου".

Πλοηγηθείτε στο φάκελο λήψης και κάντε κλικ στην εικόνα του δίσκου Ubuntu και έπειτα στο "Άνοιγμα".

Ξεκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Ubuntu

Εγκαταστήστε το Ubuntu.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Έναρξη".

Το Ubuntu πρέπει να φορτωθεί στο μικρό παράθυρο και θα έχετε την επιλογή να δοκιμάσετε το Ubuntu ή να εγκαταστήσετε το Ubuntu.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση του Ubuntu".

Ελέγξτε ότι η εικονική μηχανή σας πληροί τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις

Προϋποθέσεις Ubuntu.

Θα εμφανιστεί μια λίστα προαπαιτήσεων. Βασικά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημά σας έχει αρκετή ισχύ (δηλαδή συνδέστε το εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή), έχει πάνω από 6,6 gigabytes χώρου στο δίσκο και είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα λήψης ενημερώσεων κατά την εγκατάσταση και την εγκατάσταση λογισμικού τρίτου μέρους.

Εάν έχετε καλή σύνδεση στο Internet, ελέγξτε την επιλογή λήψεων ενημερώσεων για να το απενεργοποιήσετε και αφήστε τις ενημερώσεις να εγκατασταθούν σε μεταγενέστερο στάδιο μετά την εγκατάσταση.

Σας συνιστώ να ελέγξετε την επιλογή του λογισμικού εγκατάστασης τρίτου μέρους, καθώς θα σας επιτρέψει να αναπαράγετε ήχο MP3 και να παρακολουθήσετε βίντεο Flash.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης του Ubuntu.

Το επόμενο βήμα σάς επιτρέπει να αποφασίσετε πώς να εγκαταστήσετε το Ubuntu. Καθώς χρησιμοποιείτε ένα εικονικό μηχάνημα, επιλέξτε την επιλογή "Διαγραφή δίσκου και εγκατάσταση του Ubuntu".

Μην ανησυχείς. Αυτό δε θα σβήσει τον φυσικό σας σκληρό δίσκο. Θα εγκαταστήσει μόνο το Ubuntu στον εικονικό σκληρό δίσκο που δημιουργήθηκε νωρίτερα.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση τώρα".

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας δείχνει τις αλλαγές που θα γίνουν στο δίσκο σας. Και πάλι αυτό είναι μόνο ο εικονικός σκληρός σας δίσκος και έτσι είναι ασφαλές να κάνετε κλικ στο "Συνέχεια".

Επιλέξτε την τοποθεσία σας

Επιλέξτε την τοποθεσία σας.

Θα πρέπει τώρα να επιλέξετε πού ζείτε. Μπορείτε είτε να επιλέξετε τη θέση στον χάρτη είτε να την πληκτρολογήσετε στο διαθέσιμο πλαίσιο.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου σας

Επιλογή επιλογής πληκτρολογίου Ubuntu.

Το προτελευταίο βήμα είναι να επιλέξετε τη διάταξη πληκτρολογίου σας.

Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι έχει ήδη επιλεγεί η σωστή διάταξη, αλλά δεν προσπαθείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή "Ανίχνευση διάταξης πληκτρολογίου".

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, κάντε κλικ στη γλώσσα του πληκτρολογίου σας στον αριστερό πίνακα και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη φυσική διάταξη στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Δημιουργία χρήστη

Δημιουργία χρήστη.

Το τελευταίο βήμα είναι η δημιουργία ενός χρήστη.

Εισαγάγετε το όνομά σας στο παρεχόμενο πλαίσιο και δώστε στο όνομα της εικονικής μηχανής σας.

Τώρα επιλέξτε ένα όνομα χρήστη και εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε με αυτόν το χρήστη. (επαναλάβετε τον κωδικό πρόσβασης όπως απαιτείται).

Οι άλλες επιλογές είναι να συνδεθείτε αυτόματα ή να απαιτήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κρυπτογραφήσετε τον αρχικό φάκελο.

Εδώ είναι ένας οδηγός που συζητά αν είναι καλή ιδέα να κρυπτογραφήσετε έναν αρχικό φάκελο .

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια εικονική μηχανή, μπορείτε επίσης να πάτε για την επιλογή "Σύνδεση αυτόματα", αλλά συνήθως συνιστώ πάντα να επιλέγετε την επιλογή "Απαιτείται ο κωδικός πρόσβασής μου για να συνδεθείτε".

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Το Ubuntu θα εγκατασταθεί τώρα.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε κλείσιμο.

Έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε την κατάσταση του μηχανήματος, να στείλετε το σήμα τερματισμού ή να απενεργοποιήσετε το μηχάνημα. Επιλέξτε τροφοδοσία από το μηχάνημα και κάντε κλικ στο OK.

Εγκατάσταση προσθήκες Guest

Προσθέστε μια μονάδα οπτικού δίσκου στο Virtualbox.

Το επόμενο βήμα είναι να εγκαταστήσετε τις προσθήκες του επισκέπτη.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμίσεων στη γραμμή εργαλείων του VirtualBox

Κάντε κλικ στην επιλογή αποθήκευσης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο IDE και επιλέξτε τον μικρό κύκλο με ένα σύμβολο συμβόλου συν, το οποίο προσθέτει μια νέα μονάδα οπτικού δίσκου.

Θα εμφανιστεί μια επιλογή που σας ζητά να επιλέξετε ποιο δίσκο θα εισαχθεί στη μονάδα οπτικού δίσκου. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογή δίσκου".

Μεταβείτε στο φάκελο λήψεων και κάντε κλικ στην εικόνα δίσκου "VBoxGuestAdditions" και επιλέξτε "Άνοιγμα".

Κάντε κλικ στο κουμπί "OK" για να κλείσετε το παράθυρο ρυθμίσεων.

Όταν επιστρέψετε στην κύρια οθόνη, κάντε κλικ στο κουμπί εκκίνησης στη γραμμή εργαλείων.

Ανοίξτε το CD των προσθηκών Guest VirtualBox στο Ubuntu

Ανοίξτε το Φάκελος CD για τις προσθήκες Guest Virtualbox.

Το Ubuntu θα εκκινηθεί για πρώτη φορά αλλά δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πλήρη οθόνη μέχρι να εγκατασταθούν σωστά οι προσθήκες του επισκέπτη.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του CD στο κάτω μέρος του πλαισίου εκκίνησης στα αριστερά και βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρχεία για τις προσθήκες του Guest VirtualBox.

Κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο όπου βρίσκεται η λίστα των αρχείων και επιλέξτε ανοικτή στο τερματικό.

Εγκαταστήστε τις προσθήκες Virtualbox Guest

Εγκαταστήστε τις προσθήκες Virtualbox Guest.

Πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στο παράθυρο του τερματικού:

sudo sh ./VBoxLinuxAdditions.run

Τέλος, πρέπει να επανεκκινήσετε την εικονική μηχανή.

Κάντε κλικ στο σύμβολο μικρού οδόντα στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε τερματισμός.

Θα σας δοθεί η επιλογή για επανεκκίνηση ή τερματισμό λειτουργίας. Επιλέξτε "Επανεκκίνηση".

Όταν επανέλθει το εικονικό μηχάνημα, επιλέξτε το μενού "Προβολή" και επιλέξτε "Λειτουργία πλήρους οθόνης".

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που σας ενημερώνει ότι μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ πλήρους οθόνης και παραθύρου κρατώντας πατημένο το δεξί πλήκτρο CTRL και F.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Διακόπτης" για να συνεχίσετε.

Τελείωσες! Καλή δουλειά. Ακολουθούν ορισμένοι οδηγοί που πρέπει να ακολουθήσετε για να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε το Ubuntu:

Δοκιμάστε διαφορετικές εκδόσεις του Ubuntu

Θα μπορούσατε ακόμη να δοκιμάσετε μια διαφορετική έκδοση του Linux.

Μπορείτε να μάθετε για μια ποικιλία προγραμμάτων λογισμικού εικονικών μηχανών.

Τελικά υπάρχουν μερικοί περισσότεροι οδηγοί εγκατάστασης:

Περίληψη

Συγχαρητήρια! Τώρα θα πρέπει να εγκαταστήσατε με επιτυχία το Ubuntu ως εικονική μηχανή στα Windows 10.