Εργασία με τη μορφή PUB του Microsoft Publisher

Η μορφή εγγενών αρχείων για έγγραφα διαμόρφωσης σελίδας που δημιουργήθηκαν στο Microsoft Publisher, μια εφαρμογή λογισμικού για την έκδοση desktop, είναι PUB . Από προεπιλογή, όταν αποθηκεύετε μια δημοσίευση (έγγραφα ενός ή πολλαπλών σελίδων) στον Microsoft Publisher, δημιουργεί ένα αρχείο με την επέκταση .pub. Τα αρχεία με την επέκταση αρχείου .pub είναι αρχεία έτοιμα για εκτύπωση που περιέχουν κείμενο, γραφικά και πληροφορίες μορφοποίησης.

Η μορφή αρχείου PUB είναι μια ιδιότυπη μορφή αρχείου από τη Microsoft. Τα αρχεία PUB μπορούν να ανοίξουν και να επεξεργαστούν μόνο στον Microsoft Publisher. Παρόλο που ο Publisher περιλαμβάνεται σε ορισμένες από τις οικογένειες προγραμμάτων του Microsoft Office, άλλες εφαρμογές, όπως το Word, δεν μπορούν να ανοίξουν αρχεία PUB και τα αρχεία PUB που δημιουργήθηκαν σε νεότερες εκδόσεις του Publisher ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμα σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού, προγράμματα.

Ο Microsoft Publisher διατίθεται ως αυτόνομο πρόγραμμα για τον υπολογιστή, ως μέρος μιας σουίτας του Microsoft Office και ως μέρος συνδρομής του Microsoft Office 365.

Προβολή και κοινή χρήση αρχείων PUB του Microsoft Publisher

Δεν υπάρχει διαθέσιμο αυτόνομο πρόγραμμα προβολής για αρχεία PUB, όπως για το Word, Excel και άλλες εφαρμογές του Office. Η δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του Microsoft Publisher μπορεί να ανοίξει αρχεία PUB για προβολή αλλά όχι για επεξεργασία - αυτά είναι μόνο για ανάγνωση. Εάν έχετε ένα αρχείο PUB και χρειάζεται μόνο να το δείτε, κάντε λήψη της δωρεάν δοκιμής του λογισμικού Publisher για να το χρησιμοποιήσετε ως θεατής. Οι χρήστες παλαιότερων εκδόσεων του Microsoft Publisher ενδέχεται να μην μπορούν να ανοίξουν αρχεία PUB από νεότερες εκδόσεις εκτός αν το αρχείο αποθηκεύεται για πρώτη φορά σε συμβατή παλαιότερη μορφή. Οι νεότερες εκδόσεις του Publisher πρέπει να είναι σε θέση να ανοίγουν αρχεία PUB που έχουν δημιουργηθεί σε παλαιότερες εκδόσεις του λογισμικού Publisher.

Μια επιλογή για την προβολή των αρχείων του Publisher όταν δεν έχετε πλήρη έκδοση ή δοκιμαστική έκδοση του Microsoft Publisher είναι να ζητήσετε να αποθηκευτεί ή να εξαχθεί το αρχείο σε άλλη μορφή όπως το PDF ή το PostScript από κάποιον που διαθέτει Microsoft Publisher. Μάθετε πώς να ανοίγετε αρχεία εκδότη ακόμα και αν δεν διαθέτετε τον Microsoft Publisher .

Εκτύπωση αρχείων PUB

Επειδή πρόκειται για ένα αρχείο έτοιμο για εκτύπωση, ένα αρχείο PUB μπορεί να εκτυπωθεί σε οποιονδήποτε επιτραπέζιο εκτυπωτή όταν εκτυπωθεί μέσα από τον Microsoft Publisher. Παρόλο που ορισμένες εμπορικές υπηρεσίες εκτύπωσης δέχονται φυσικά αρχεία PUB για εκτύπωση, η μορφή δεν είναι τόσο ευρέως αποδεκτή από άλλα προγράμματα διάταξης σελίδας. Η δημιουργία αρχείων PDF των εγγράφων εκδότη είναι ο καλύτερος τρόπος να τα παραδώσετε σε εμπορικούς εκτυπωτές. Συμβουλευτείτε την υπηρεσία εκτύπωσης για να είστε βέβαιοι.

Άλλες επεκτάσεις .Pub

Η επέκταση .pub χρησιμοποιήθηκε επίσης για δύο πολύ πρώιμα προγράμματα λογισμικού έκδοσης desktop. Είναι απίθανο να τα συναντήσετε.