Ποιο χρώμα είναι το Chartreuse;

Αυτή η κίτρινο-πράσινη απόχρωση δίνει μια αίσθηση ανάπτυξης στον σχεδιασμό

Η χάρτινη γραφική απεικόνιση είναι στα μισά του δρόμου μεταξύ κίτρινου και πράσινου . Ορισμένες αποχρώσεις του χαρτογράφου έχουν περιγραφεί ως πράσινο μήλο, πράσινο ασβέστη, πράσινο ελαφρύ χόρτο, ανοιχτό πράσινο με μια κίτρινη και ωχροκίτρινη απόχρωση.

Το Chartreuse είναι ένα μείγμα από ζεστά και δροσερά χρώματα . Οι πιο πράσινες αποχρώσεις του chartreuse έχουν μια φρέσκια, ανοιξιάτικη αίσθηση και μπορεί να είναι ρετρό. Η πιο κίτρινη χαρτογράφηση είναι ένα ζωντανό χρώμα, αλλά η ζεστασιά της αμαυρώνεται από τα πράσινα κομμάτια.

Το Chartreuse είναι καθησυχαστικό και αναζωογονητικό. Όπως και τα περισσότερα χόρτα, είναι ξεκούραστο και ως λαμπρό ανοιχτό πράσινο, η χαρτογράφηση αντιπροσωπεύει νέα ζωή και ανάπτυξη.

Ιστορία του Chartreuse

Το Chartreuse είναι το όνομα και το χρώμα ενός λικέρ που έκαναν οι Καρθούσιοι μοναχοί από το 1600. Το όνομα προέρχεται από τα βουνά Chartreuse, όπου βρίσκεται το μοναστήρι Grande Chartreuse, στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές ποικιλίες λικέρ Chartreuse: κίτρινο και πράσινο. Και τα δύο είναι κατασκευασμένα από βότανα και φυτά τα οποία είναι γεμάτα αλκοόλ.

Χρήση του Chartreuse στα αρχεία σχεδιασμού

Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο σχεδιασμού που θα μεταβείτε σε μια εμπορική εταιρεία εκτύπωσης, χρησιμοποιήστε συνθέσεις CMYK για χαρτογράφηση στο λογισμικό διαμόρφωσης σελίδας ή επιλέξτε ένα spot spot Pantone. Για προβολή σε οθόνη υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τιμές RGB . Χρησιμοποιήστε ονομασίες Hex όταν εργάζεστε με HTML, CSS και SVG. Οι χρωματικές αποχρώσεις επιτυγχάνονται καλύτερα με τα ακόλουθα:

Επιλέγοντας χρώματα Pantone πιο κοντά στο Chartreuse

Όταν εργάζεστε με τυπωμένα κομμάτια, μερικές φορές μια χαρτογράφημα στερεών χρωμάτων, αντί για ένα μείγμα CMYK, είναι μια πιο οικονομική επιλογή. Το Σύστημα αντιστοίχισης Pantone είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο σύστημα spot χρωμάτων. Εδώ είναι τα χρώματα Pantone που προτάθηκαν ως τα καλύτερα match to chartreuse χρώμα.

Σημείωση: Επειδή το μάτι μπορεί να δει περισσότερα χρώματα σε μια οθόνη από ό, τι μπορεί να αναμιχθεί με μελάνια CMYK, μερικές αποχρώσεις δεν αναπαράγονται ακριβώς στην εκτύπωση.