Πώς να αποκλείσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν συγκεκριμένο τομέα

Βήματα για το Outlook, το Windows Mail, το Windows Live Mail και το Outlook Express

Τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft καθιστούν πολύ εύκολο το μπλοκάρισμα μηνυμάτων από μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , αλλά αν ψάχνετε για μια ευρύτερη προσέγγιση, μπορείτε ακόμη και να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα από όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχονται από έναν συγκεκριμένο τομέα.

Για παράδειγμα, εάν λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας από το xyz@spam.net , μπορείτε εύκολα να ορίσετε ένα μπλοκ για τη συγκεκριμένη διεύθυνση. Ωστόσο, αν συνεχίσετε να λαμβάνετε μηνύματα από άλλους όπως abc@spam.net, spammer@spam.com και noreply@spam.net , θα ήταν πιο έξυπνο να αποκλείσετε όλα τα μηνύματα που προέρχονται από τον τομέα, το "spam.net" στο αυτή η υπόθεση.

Σημείωση: Θα ήταν συνετό να μην ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό για τομείς όπως το Gmail.com και το Outlook.com, μεταξύ άλλων επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις διευθύνσεις. Εάν ορίσετε ένα μπλοκ για αυτούς τους τομείς, πιθανότατα θα σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την πλειοψηφία των επαφών σας.

Πώς να αποκλείσετε έναν τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις email junk στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η διαδικασία είναι μικρή διαφορά με κάθε πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
    1. Outlook: Από το μενού Home ribbon, επιλέξτε την επιλογή Junk (από την ενότητα Delete ) και μετά τις επιλογές ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
    2. Windows Mail: Μεταβείτε στο μενού Εργαλεία> Επιλογές ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ....
    3. Windows Live Mail: Μεταβείτε στο μενού Εργαλεία> Επιλογές ασφαλείας ....
    4. Outlook Express: Μεταβείτε στα Εργαλεία> Κανόνες μηνυμάτων> Λίστα αποκλεισμένων αποστολέων ... και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 3.
    5. Συμβουλή: Εάν δεν εμφανίζεται το μενού "Εργαλεία", κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt .
  2. Ανοίξτε την καρτέλα Αποκλεισμένοι αποστολείς .
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Προσθήκη ....
  4. Καταχωρίστε το όνομα τομέα για να μπλοκάρει. Μπορείτε να το πληκτρολογήσετε με το @ like @ spam.net ή χωρίς αυτό, όπως το spam.net .
    1. Σημείωση: Εάν το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε υποστηρίζει αυτό, θα υπάρχει επίσης ένα κουμπί Εισαγωγή από αρχείο ... επίσης ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εισαγάγετε ένα αρχείο TXT γεμάτο από τομείς που πρέπει να μπλοκάρει. Εάν έχετε περισσότερες από μια χούφτα να εισέλθουν, αυτή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή.
    2. Συμβουλή: Μην εισάγετε πολλούς τομείς στο ίδιο πλαίσιο κειμένου. Για να προσθέσετε περισσότερα από ένα, αποθηκεύστε αυτό που μόλις καταχωρίσατε και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ξανά το κουμπί Προσθήκη ....

Συμβουλές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αποκλεισμό των τομέων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε ορισμένους από τους παλαιότερους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft, η δέσμευση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν ολόκληρο τομέα ενδέχεται να λειτουργεί μόνο με λογαριασμούς POP.

Για παράδειγμα, εάν καταχωρίσατε το "spam.net" ως τομέα αποκλεισμού, όλα τα μηνύματα από "fred@spam.net", "tina@spam.net" κ.λπ. θα διαγραφούν αυτόματα όπως θα περιμένατε, αλλά μόνο εάν ο λογαριασμός που χρησιμοποιείτε για τη λήψη αυτών των μηνυμάτων, έχει πρόσβαση σε έναν διακομιστή POP. Όταν χρησιμοποιείτε διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου IMAP, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενδέχεται να μην μεταφερθούν αυτόματα στο φάκελο " Κάδος απορριμμάτων ".

Σημείωση: Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ο αποκλεισμός τομέων θα λειτουργήσει για το λογαριασμό σας, προχωρήστε και ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Μπορείτε επίσης να καταργήσετε έναν τομέα από τη λίστα των αποκλεισμένων αποστολέων αν θέλετε να αντιστρέψετε όσα έχετε κάνει. Είναι ακόμα ευκολότερο από την προσθήκη του τομέα: επιλέξτε αυτό που έχετε ήδη προσθέσει και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κουμπί Κατάργηση για να ξεκινήσετε πάλι να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτόν τον τομέα.