Λόγοι για την αναβάθμιση στα Windows 10

Γιατί η μετάβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft αποτελεί καλή ιδέα

Το έχω. Δεν σας αρέσει η επιθετική ώθηση της Microsoft για να προχωρήσετε σε αναβάθμιση στα Windows 10. Οι τακτικές της εταιρείας είναι αμφισβητήσιμες, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα Windows 10 είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα.

Αν δεν είστε τόσο απογοητευμένοι από την αναβάθμιση της Microsoft που δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε, πρέπει πραγματικά να αναβαθμίσετε. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να αναβαθμίσετε σύντομα, επειδή ο χρόνος τελειώνει για να μετακινηθείτε στα Windows 10 δωρεάν.

Η Microsoft δήλωσε ότι η δωρεάν αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη μόνο για το πρώτο έτος. Τα Windows 10 έγιναν στις 29 Ιουλίου 2015, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μείνει μόνο τρεις μήνες για αναβάθμιση. Η Microsoft μπορεί να αλλάξει γνώμη και να αποφασίσει να προσφέρει μια δωρεάν αναβάθμιση επ 'αόριστον, αλλά σε αυτή τη γραφή, η προσφορά έφθασε ακόμα να λήξει στα τέλη Ιουνίου.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για την αναβάθμιση.

Δεν υπάρχουν διπλά UI

Τα Windows 8 ήταν ένα φοβερό κλονίδι ενός λειτουργικού συστήματος που προσπάθησε να παντρευτεί δύο διαφορετικές διεπαφές χρήστη μαζί. Η επιφάνεια εργασίας ήταν πολύ καλή. Μόλις όμως χτυπάτε στην οθόνη "Έναρξη" και εφαρμογές πλήρους οθόνης των Windows Store, το λειτουργικό σύστημα χάνει την έκκλησή του.

Τα Windows 10, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν την οθόνη "Έναρξη των Windows 8". Επαναφέρει το μενού "Έναρξη" και οι σύγχρονες εφαρμογές UI μπορούν να εμφανιστούν σε κατάσταση παραθύρου - καθιστώντας τους πιο ολοκληρωμένες σε όλο το λειτουργικό σύστημα.

Άλλες λανθασμένες αποφάσεις διεπαφής είναι επίσης έξω κατά τη μετάβαση από τα Windows 8 στα Windows 10. Η μπάρα Charms που βγαίνει από τη δεξιά πλευρά της οθόνης στα Windows 8, για παράδειγμα, δεν είναι πίσω από το άσχημο κεφάλι στα Windows 10.

Cortana

Έχω τραγουδήσει τους επαίνους της Cortana πριν, αλλά είναι ένα τόσο χρήσιμο χαρακτηριστικό. Όταν ενεργοποιείτε τις λειτουργίες που ενεργοποιεί η φωνή της Cortana, γίνεται ένας εύχρηστος τρόπος για να δημιουργήσετε υπενθυμίσεις, να στείλετε μηνύματα κειμένου (με συμβατό smartphone), να λάβετε ενημερώσεις για νέα και καιρικές συνθήκες και να στείλετε γρήγορα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημαίνει ότι ορισμένες από τις πληροφορίες σας θα αποθηκευτούν στους διακομιστές της Microsoft, αλλά έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε αυτές τις πληροφορίες μεταβαίνοντας στην Cortana> Notebook> Settings> Διαχειριστείτε αυτό που η Cortana ξέρει για μένα στο σύννεφο .

Windows Store Apps

Όπως ανέφερα νωρίτερα, οι εφαρμογές των Windows Store μπορούν τώρα να εμφανιστούν σε παράθυρο αντί για πλήρη οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε ένα κανονικό πρόγραμμα επιφάνειας εργασίας. Αυτό είναι πρακτικό, αφού η Microsoft προσφέρει μια σειρά από χρήσιμες εφαρμογές των Windows Store που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε, όπως δωρεάν ανάγνωσης PDF με γυμνά κόκαλα, εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ημερολογίου και Groove Music.

Οι χρήστες των Windows 7 δεν θα μείνουν έκπληκτοι από τις εφαρμογές των Windows Store σε κατάσταση λειτουργίας με παράθυρα, αφού δεν έχουν βιώσει ποτέ εφαρμογές πλήρους οθόνης. Τα ζωντανά πλακάκια, ωστόσο, είναι μια άλλη χρήσιμη νέα προσθήκη.

Το νέο μενού "Έναρξη" στα Windows 10 διαθέτει Live Tiles: δυνατότητα εμφάνισης πληροφοριών που περιέχονται σε μια εφαρμογή. Μια εφαρμογή για τα Windows Store, για παράδειγμα, μπορεί να εμφανίσει τις τοπικές προβλέψεις ή μια εφαρμογή στο απόθεμα μπορεί να δείξει τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες εταιρείες κάνουν τη Wall Street. Το τέχνασμα με τα Live Tiles είναι να επιλέξετε εφαρμογές που θα εμφανίζουν πληροφορίες πραγματικά χρήσιμες για εσάς.

Πολλαπλοί επιτραπέζιοι υπολογιστές

Οι πολλαπλοί επιτραπέζιοι υπολογιστές είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει από καιρό βασιστεί σε άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως το Linux και το OS X. Τώρα είναι τελικά στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft με τα Windows 10. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένας τρόπος ενεργοποίησης πολλών επιτραπέζιων υπολογιστών σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, δεν έχει σχεδόν το βερνίκι που κάνει η έκδοση των Windows 10.

Με πολλούς επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα προγράμματα σε διαφορετικούς τομείς εργασίας για καλύτερη οργάνωση. Ελέγξτε την προηγούμενη ματιά μας σε πολλούς υπολογιστές σε Windows 10 για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείτε να επιστρέψετε

Η αναβάθμιση στα Windows 10 είναι αρκετά εύκολη και για τις πρώτες 30 ημέρες υποβαθμίζεται και πάλι στο προηγούμενο λειτουργικό σας σύστημα. Εάν δοκιμάσετε τα Windows 10 για λίγο και αποφασίσετε ότι δεν είναι για σας αντίστροφη πορεία είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> Ρυθμίσεις> Ενημέρωση και ασφάλεια> Ανάκτηση . Εκεί θα πρέπει να δείτε μια επιλογή που λέει "Επιστροφή στα Windows 7" ή "Επιστροφή στα Windows 8.1".

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λειτουργία λειτουργεί μόνο εάν πραγματοποιήσατε τη διαδικασία αναβάθμισης και όχι μια καθαρή εγκατάσταση και λειτουργεί μόνο για τις πρώτες 30 ημέρες. Μετά από αυτό, όποιος ψάχνει να υποβαθμίσει θα πρέπει να χρησιμοποιήσει δίσκους συστήματος και να περάσει από μια παραδοσιακή διαδικασία επανεγκατάστασης που σκουπίζει το σύστημά σας και τα προσωπικά σας αρχεία.

Αυτοί είναι μόνο πέντε λόγοι για να μετακινηθείτε στα Windows 10, αλλά υπάρχουν και άλλοι. Το σύστημα ειδοποιήσεων του Κέντρου δράσης στα Windows 10 είναι ένας φανταστικός τρόπος για την παροχή των πληροφοριών από τα προγράμματα. Το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης Edge είναι πολλά υποσχόμενο, και τα χαρακτηριστικά όπως το Wi-Fi Sense μπορεί να είναι πολύ βολικό.

Αλλά τα Windows 10 δεν είναι για όλους. Μια άλλη φορά, θα μιλήσουμε για το ποιος δεν θα πρέπει να κινηθεί στα Windows 10.