Ορισμένες καθημερινές χρήσεις για την Cortana στα Windows 10

Πώς να θέσετε την Cortana να εργάζεται για σας καθημερινά

Είμαι πάντα οπαδός των προσωπικών ψηφιακών βοηθών όπως το Google Now και το Siri , αλλά δεν έγιναν πραγματικά μέρος της παραγωγικής μου εργάσιμης μέρας, έως ότου η Microsoft κτίσει την Cortana στα Windows 10. Τώρα έχω έναν αυτοματοποιημένο βοηθό που είναι πάντα μαζί μου σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιώ.

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει την Cortana ακόμα σε υπολογιστή Windows 10, θα πρέπει πραγματικά να το κάνετε. Ακόμα κι αν δεν έχετε μικρόφωνο για να χρησιμοποιήσετε την εντολή "Hey Cortana", μπορείτε να πληκτρολογήσετε αιτήματα στο πλαίσιο αναζήτησης της Cortana στη γραμμή εργασιών.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Cortana στα Windows 10 κάθε μέρα.

& # 34; Γεια σου Cortana, υπενθυμίζω μου να ... & # 34;

Για μένα, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της Cortana είναι η δυνατότητα να ορίσετε υπενθυμίσεις. Ας πούμε ότι πρέπει να αγοράσετε γάλα μετά την εργασία. Αντί να φτάσετε στο τηλέφωνό σας, απλώς χρησιμοποιήστε την Cortana στον υπολογιστή σας για να ορίσετε μια υπενθύμιση.

Η Cortana θα σας ρωτήσει αν θέλετε να ορίσετε την υπενθύμιση βάσει ενός χρόνου ή ενός τόπου, όπως όταν βγαίνετε από το γραφείο. Επιλέξτε την υπενθύμιση βάσει τοποθεσίας και στο σπίτι σας θα λάβετε ειδοποίηση στο smartphone σας για να παραλάβετε γάλα - αρκεί να έχετε τηλέφωνο με Windows ή την εφαρμογή Cortana για Android ή iOS .

Το τελευταίο χαρακτηριστικό υπενθυμίσεων, ωστόσο, λειτουργεί μόνο σε κινητά και υπολογιστές Windows 10 αυτήν τη στιγμή. Κατόπιν αιτήματος, η Cortana μπορεί να αναβοσβήνει μια υπενθύμιση όταν επικοινωνείτε έπειτα με κάποιον. Φανταστείτε ότι ήθελε να μιλήσετε με τον ξάδερφο Joe σας για να πάτε στη Φλόριντα το καλοκαίρι. Απλά πείτε: "Γεια σου Cortana, την επόμενη φορά που μιλάω με Joe μου θυμίζουν να αναφέρω τη Φλώριδα."

Στη συνέχεια, η Cortana θα πραγματοποιήσει αναζήτηση στις επαφές σας για τον Joe και θα θέσει υπενθύμιση. Μια εβδομάδα αργότερα, όταν ο Joe καλεί ή στέλνει ένα κείμενο, η Cortana θα εμφανίσει την υπενθύμιση.

Αναπάντητες ειδοποιήσεις κλήσεων και SMS στον υπολογιστή σας

Η Cortana στον υπολογιστή σας μπορεί να σας ειδοποιήσει όποτε χάνετε μια κλήση στο τηλέφωνό σας. Για άλλη μια φορά, θα χρειαστείτε την εφαρμογή Cortana σε τηλέφωνο Windows ή Android - αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στο iOS. Για να το ρυθμίσετε, κάντε κλικ στην Cortana στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια κάντε κλικ στο εικονίδιο του σημειωματάριου στην αριστερή πλευρά.

Τώρα επιλέξτε Ρυθμίσεις και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επικεφαλίδα "Ανακοινώσεις αναπάντητων κλήσεων". Μετακινήστε το ρυθμιστικό στο Ενεργό και είστε έτοιμοι να πάτε.

Το combo τηλεφώνου-PC της Cortana μπορεί επίσης να στείλει μηνύματα SMS από τον υπολογιστή σας μέσω του τηλεφώνου σας. Ξεκινήστε λέγοντας "Γεια σας Cortana, στείλτε ένα κείμενο."

Ανοίξτε μια εφαρμογή

Όταν βρίσκεστε στη μέση μιας συγκεντρωμένης εργασίας, είναι συχνά πιο γρήγορο να αφήσετε την Cortana να ανοίξει προγράμματα παρά να το κάνετε μόνοι σας. Αυτό μπορεί να είναι κάτι τόσο επιπόλαιμο όσο η εκκίνηση μιας εφαρμογής μουσικής όπως το Spotify για πιο παραγωγικές χρήσεις όπως το άνοιγμα του Outlook.

Αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Όταν χρειάζεται να πυροδοτήσετε ένα γρήγορο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Cortana μπορεί να το κάνει μόνο για εσάς, πληκτρολογώντας ή λέγοντας "στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου". Δεν θα συμβούλευα τη χρήση αυτής της δυνατότητας για μακρά μηνύματα, αλλά είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό για την επιβεβαίωση μιας ώρας συνάντησης ή για μια γρήγορη ερώτηση. Αν αυτό το γρήγορο μήνυμα γίνει πιο ενεργό, η Cortana έχει την επιλογή να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή Mail.

Ενημερώσεις ειδήσεων

Η Cortana μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βρείτε τα τελευταία νέα για έναν πολιτικό, μια αγαπημένη αθλητική ομάδα, μια συγκεκριμένη εταιρεία ή πολλά άλλα θέματα.

Δοκιμάστε κάτι σαν το "Γεια σας Cortana, ποιο είναι το τελευταίο για τους New Jet Jets." Η Cortana θα παρουσιάσει μια σειρά από πρόσφατες ιστορίες για την ομάδα ποδοσφαίρου και θα διαβάσει ακόμη και τον πρώτο τίτλο σε εσάς. Αυτό το χαρακτηριστικό λειτουργεί για τα περισσότερα θέματα, αλλά μερικές φορές η Cortana θα σας απομακρύνει σε μια αναζήτηση στον ιστό στο πρόγραμμα περιήγησης αντί να παρουσιάσει τις κορυφαίες ειδήσεις.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάθε μέρα όταν βρίσκεστε στο γραφείο σας, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για την Cortana για υπολογιστές. Ελέγξτε τις δυνατότητες του ψηφιακού προσωπικού βοηθού της Microsoft κάνοντας κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης Cortana ή στο εικονίδιο της γραμμής εργασιών. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο ερωτηματικού στην αριστερή πλευρά του πίνακα που εμφανίζεται για να πάρετε μια χρήσιμη λίστα πιθανών εντολών της Cortana.