Πώς να χρησιμοποιήσετε το iTunes σε Linux

Για τους ιδιοκτήτες του iPhone και του iPod, το iTunes είναι ο πρωταρχικός τρόπος για να συγχρονίζετε μουσική, ταινίες και άλλα δεδομένα από τους υπολογιστές τους στις κινητές συσκευές τους. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αγοράσετε μουσική ή ροή δεκάδων εκατομμυρίων τραγουδιών με την Apple Music . Και αυτό είναι εξαιρετικό για τους χρήστες του Mac OS και των Windows, που και οι δύο έχουν εκδόσεις του iTunes. Αλλά τι γίνεται με το Linux; Υπάρχει iTunes για Linux;

Η απλούστερη απάντηση είναι όχι. Η Apple δεν κάνει μια έκδοση του iTunes που μπορεί να τρέχει εγγενώς στο Linux. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να εκτελέσετε το iTunes στο Linux. Απλώς σημαίνει ότι είναι λίγο πιο δύσκολο.

iTunes στο Linux Επιλογή 1: WINE

Το καλύτερο στοίχημά σας για την εκτέλεση του iTunes σε Linux είναι το WINE , ένα πρόγραμμα που προσθέτει ένα επίπεδο συμβατότητας που σας επιτρέπει να εκτελείτε προγράμματα των Windows σε Linux. Εδώ πρέπει να κάνετε:

  1. Εγκαταστήστε το WINE. Το WINE είναι μια δωρεάν λήψη διαθέσιμη εδώ.
  2. Μόλις εγκατασταθεί το WINE, ελέγξτε εάν η έκδοση του Linux σας χρειάζεται κάποια πρόσθετα που είναι εγκατεστημένα για να υποστηρίξετε το iTunes ή τα αρχεία του. Ένα κοινό εργαλείο που χρησιμοποιείται σε αυτήν την κατάσταση είναι το PlayOnLinux.
  3. Με το περιβάλλον σας ρυθμισμένο σωστά, στη συνέχεια θα ξεκινήσετε την εγκατάσταση του iTunes. Για να το κάνετε αυτό, κατεβάστε μια έκδοση 32-bit των Windows του iTunes από την Apple και εγκαταστήστε το . Θα εγκατασταθεί με τον ίδιο τρόπο όπως εάν την εγκαταστήσατε στα Windows.
  4. Εάν η αρχική εγκατάσταση δεν λειτουργεί σωστά, δοκιμάστε μια παλαιότερη έκδοση του iTunes. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του γεγονότος, φυσικά, είναι ότι οι προηγούμενες εκδόσεις μπορεί να μην έχουν τις τελευταίες δυνατότητες ή να υποστηρίζουν συγχρονισμό με τις τελευταίες συσκευές iOS.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, μόλις ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να εκτελείτε το iTunes σε Linux.

Αυτή η θέση στο AskUbuntu.com έχει πιο εκτεταμένες οδηγίες σχετικά με την εκτέλεση του iTunes στο WINE.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η προσέγγιση θα λειτουργήσει σε ορισμένες διανομές Linux, αλλά όχι όλες. Έχω δει τους περισσότερους ανθρώπους να λένε ότι είχαν επιτυχία στο Ubuntu, αλλά οι διαφορές μεταξύ διανομών σημαίνουν ότι τα αποτελέσματά σας μπορεί να διαφέρουν.

iTunes στο Linux Επιλογή 2: VirtualBox

Ο δεύτερος τρόπος για να αποκτήσετε το iTunes για το Linux είναι ένα κομμάτι εξαπάτησης, αλλά θα πρέπει να λειτουργήσει επίσης.

Αυτή η προσέγγιση απαιτεί να εγκαταστήσετε το VirtualBox στο μηχάνημά σας Linux. Το VirtualBox είναι ένα δωρεάν εργαλείο virtualization που μιμείται το φυσικό υλικό ενός υπολογιστή και σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε λειτουργικά συστήματα και προγράμματα σε αυτό. Σας επιτρέπει να εκτελέσετε, για παράδειγμα, Windows από το εσωτερικό του Mac OS ή, στην περίπτωση αυτή, να τρέχετε τα Windows από το εσωτερικό του Linux.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια έκδοση των Windows στο VirtualBox (ενδέχεται να απαιτείται δίσκος εγκατάστασης των Windows). Εάν το έχετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κατεβάστε τη σωστή έκδοση του VirtualBox για τη διανομή του Linux
  2. Εγκαταστήστε το VirtualBox στο Linux
  3. Εκκινήστε το VirtualBox και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για τη δημιουργία ενός εικονικού υπολογιστή με Windows. Αυτό μπορεί να απαιτεί το δίσκο εγκατάστασης των Windows
  4. Με τα Windows εγκατεστημένα, ξεκινήστε το προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού των Windows και κάντε λήψη του iTunes από την Apple
  5. Εγκαταστήστε το iTunes στα Windows και θα πρέπει να είστε καλά.

Έτσι, ενώ αυτό δεν τρέχει πραγματικά το iTunes στο Linux, σας δίνει πρόσβαση στο iTunes και τα χαρακτηριστικά του από έναν υπολογιστή Linux.

Και αυτό, ή η εκτέλεση WINE, είναι ίσως το καλύτερο που θα πάρετε μέχρι να κυκλοφορήσει η Apple μια έκδοση του iTunes για Linux.

Η Apple θα κυκλοφορήσει iTunes για Linux;

Αυτό οδηγεί στην ερώτηση: Θα κυκλοφορήσει ποτέ η Apple μια έκδοση του iTunes για Linux; Ποτέ μην πείτε ποτέ, και φυσικά δεν δουλεύω στην Apple, έτσι δεν μπορώ να πω σίγουρα, αλλά θα ήμουν αρκετά έκπληκτος αν η Apple έκανε ποτέ αυτό.

Σε γενικές γραμμές, η Apple δεν κυκλοφορεί εκδόσεις των προγραμμάτων της ναυαρχίδας για το Linux (όχι όλα αυτά υπάρχουν ακόμη και στα Windows). Δεδομένου του σχετικά μικρού αριθμού χρηστών του Linux και του κόστους που θα χρειαζόταν για τη θύρα και την υποστήριξη προγραμμάτων στο Linux, αμφιβάλλω ότι θα δούμε ποτέ το iMovie ή το Photos ή το iTunes για Linux.