Προσαρμόστε την επιφάνεια εργασίας του διαφωτισμού - Μέρος 5 - Εστίαση στο παράθυρο

Προσαρμόστε την επιφάνεια εργασίας του διαφωτισμού - Μέρος 5 - Εστίαση στο παράθυρο

Παράθυρο εστίασης

Σε αυτό το κεφάλαιο του οδηγού που δείχνει πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας του Διαφωτισμού, θα σας δείξω πώς να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις Focus Window.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις, κάντε αριστερό κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε "System -> Panel Settings" από το μενού.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Windows" στην κορυφή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Windows Focus.

Η καρτέλα Focus Window σάς επιτρέπει να καθορίσετε πότε εστιάζετε σε ένα παράθυρο και συνεπώς να το χρησιμοποιήσετε.

Ποιο είναι το επίκεντρο; Φανταστείτε ότι έχετε δύο εφαρμογές ανοιχτές σε μια οθόνη, το ένα είναι επεξεργαστής κειμένου και το ένα είναι μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Εάν καμία από τις εφαρμογές δεν έχει την εστίαση και αρχίσετε να πληκτρολογείτε, τότε τίποτα δεν θα συμβεί (εκτός εάν χρησιμοποιείτε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που έχει συντομεύσεις πληκτρολογίου).

Εάν η εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου έχει την εστίαση τότε όταν αρχίσετε να πληκτρολογείτε το κείμενο εμφανίζεται μέσα στο έγγραφο που επεξεργάζεστε. Εάν η εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει την εστίαση, τότε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για να επιλέξετε επιλογές μενού.

Μόνο μία εφαρμογή μπορεί να έχει την εστίαση σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο και αυτό ουσιαστικά θεωρείται ότι είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε επί του παρόντος.

Από προεπιλογή θα δείτε μια πολύ βασική οθόνη με μερικές διαθέσιμες επιλογές ως εξής:

Η άλλη επιλογή σε αυτήν την οθόνη σάς επιτρέπει να ανεβάζετε τα παράθυρα όταν το ποντίκι πάνω από αυτά.

Ίσως παρατηρήσετε ότι αυτή η οθόνη έχει ένα "προηγμένο κουμπί".

Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί για προχωρημένους, θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη με τις ακόλουθες καρτέλες.

Συγκεντρώνω

Αυτή η οθόνη χωρίζεται σε δύο ενότητες. Το πρώτο μέρος ασχολείται με τον τρόπο με τον οποίο κερδίζετε την εστίαση και έχετε τρεις επιλογές.

Η επιλογή κλικ βασίζεται σε κάνοντας κλικ σε ένα παράθυρο για να εστιάσετε. Η επιλογή δείκτη βασίζεται σε ότι επιλέγετε ένα παράθυρο μετακινώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω του. Το Sloppy βασικά επιλέγει τα παράθυρα που βασίζονται στην εγγύτητα.

Η πιο ακριβής είναι καθαρά κλικ.

Το δεύτερο μέρος της οθόνης σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον τρόπο εμφάνισης της εστίασης σε νέα παράθυρα. Οι επιλογές είναι οι εξής:

Η επιλογή χωρίς παράθυρο σημαίνει ότι το άνοιγμα ενός νέου παραθύρου δεν σας δίνει έμφαση σε αυτό. Η προεπιλεγμένη επιλογή είναι όλα τα παράθυρα και επομένως κάθε φορά που ανοίγετε ένα νέο παράθυρο εσείς εστιάζετε σε αυτό. Η μόνη επιλογή διαλόγου θα σας δώσει εστίαση μόνο όταν ανοίγετε ένα νέο παράθυρο διαλόγου (π.χ. αποθήκευση ως). Τέλος, οι μόνοι διάλογοι με έναν εστιασμένο γονέα θα σας δώσουν έμφαση σε ένα διάλογο αλλά μόνο αν χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή.

Τοποθέτηση σε στοίβα

Οι επιλογές στοίβαξης σας επιτρέπουν να καθορίσετε πότε τα παράθυρα ανεβαίνουν προς τα πάνω. Εάν έχετε 4 εφαρμογές ανοιχτές στην ίδια επιφάνεια εργασίας, τότε μπορείτε να επιλέξετε να αυξήσετε ένα στην κορυφή απλά τοποθετώντας το ποντίκι επάνω του. Για να το κάνετε αυτό, ελέγξτε το πλαίσιο "Σηκώστε τα παράθυρα πάνω στο ποντίκι."

Αν ελέγξετε την επιλογή παράθυρου αύξησης, μπορείτε να ορίσετε μια καθυστέρηση χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστικό ρυθμιστικού για να καθυστερήσετε τη μετάβαση σε μια νέα εφαρμογή. Αυτό σας εμποδίζει να αλλάζετε κατά λάθος σε διαφορετικές εφαρμογές συνεχώς.

Οι άλλες επιλογές σε αυτήν την οθόνη είναι:

Η πρώτη επιλογή είναι αυτονόητη. Όταν αρχίσετε να σύρετε ή να αλλάξετε το μέγεθος ενός παραθύρου, αυτόματα θα ανέβει στην κορυφή.

Η αύξηση όταν αλλάζει η εστίαση δεν ελέγχεται αυτόματα, αλλά πρέπει να είναι. Όταν χρησιμοποιείτε το alt και την καρτέλα για εναλλαγή εφαρμογών, αυτόματα θα φέρει το παράθυρο στην κορυφή.

Συμβουλές

Η καρτέλα Συμβουλές έχει 4 επιλογές:

Θα ήθελα να σας πω ποιες είναι αυτές οι επιλογές, αλλά υπάρχει έλλειψη τεκμηρίωσης σε αυτόν τον τομέα και η ομάδα υποστήριξης για τον Διαφωτισμό δεν μπόρεσε να μου δώσει μια απάντηση μέχρι στιγμής.

Εάν κάποιος μπορεί να με διαφωτίσει για το τι είναι αυτές οι ρυθμίσεις, παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθερος να επικοινωνήσετε μαζί μου χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους που παρέχονται.

Δείκτες

Η καρτέλα δείκτες έχει 2 κύριες επιλογές και αυτές οι επιλογές βασίζονται στη χρήση της μεθόδου εστίασης δείκτη στην καρτέλα εστίασης.

Οι δύο επιλογές είναι:

Υπάρχει επίσης ένα slider διαθέσιμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσετε την ταχύτητα του στημόνι δείκτη.

Τι είναι λοιπόν ο δείκτης που στρεβλώνει; Λοιπόν αν έχετε ανοιχτό παράθυρο σε ένα χώρο εργασίας και ένα άλλο παράθυρο είναι ανοιχτό σε ένα δεύτερο χώρο εργασίας και αλλάζετε επιφάνεια εργασίας, ο δείκτης θα μεταφερθεί αυτόματα στο ανοιχτό παράθυρο αν έχετε επιλέξει τη δεύτερη επιλογή.

Διάφορα

Η τελική καρτέλα έχει μια σειρά από πλαίσια ελέγχου που δεν ταιριάζουν σε καμία από τις άλλες καρτέλες:

Ας ασχοληθούμε με αυτούς ένα προς ένα. Η πρώτη επιλογή είναι και πάλι μια επιλογή μυστήριο χωρίς πραγματική τεκμηρίωση.

Η επιλογή "Κλικ αυξάνει το παράθυρο" φέρνει αυτόματα ένα παράθυρο που καλύπτεται στην κορυφή όταν κάνετε κλικ σε αυτό εάν το έχετε ελέγξει και, κατά συνέπεια, όταν το παράθυρο "εστίαση κλικ" επιλέξει το παράθυρο, θα αποκτήσει επίσης εστίαση.

Η επιλογή "Επανεκτόπιση τελευταίου παραθύρου στον διακόπτη επιφάνειας εργασίας" θα πρέπει να επαναφέρει την εστίαση στο τελευταίο παράθυρο που χρησιμοποιούσατε την τελευταία φορά που βρίσκεστε σε αυτήν την επιφάνεια εργασίας.

Τέλος, όταν χάσετε την εστίαση σε ένα παράθυρο, η εστίαση μεταφέρεται σε αυτό το παράθυρο αν έχετε επιλέξει το παράθυρο "Focus last focused focus on lost focus".

Περίληψη

Υπάρχουν πολύ περισσότερες ρυθμίσεις εστίασης παραθύρων από ό, τι θα περίμενε κανείς να είναι σε θέση να τσίμπημα και αυτό δείχνει ακριβώς την τεράστια δύναμη που έχετε με το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας του Διαφωτισμού.

Στο επόμενο μέρος, θα εξετάσουμε τη γεωμετρία των παραθύρων και τα μενού των παραθύρων.

Προηγουμένως

Εδώ είναι τα άλλα 4 μέρη που δείχνουν πώς να προσαρμόσετε τον Διαφωτισμό: