Δημιουργία ενός λεκτικού χάρτη

Κλειδί για την κατανόηση συμβόλων χαρτών για εκτύπωση και ιστό

Οι χάρτες και τα διαγράμματα χρησιμοποιούν σχηματοποιημένα σχήματα και σύμβολα, καθώς και κοινά χρώματα χαρτών για τον προσδιορισμό χαρακτηριστικών όπως τα βουνά, οι εθνικές οδούς και οι πόλεις. Ο θρύλος είναι ένα μικρό κιβώτιο ή ένα τραπέζι με τον χάρτη που εξηγεί τις έννοιες αυτών των συμβόλων. Ο θρύλος μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια κλίμακα χάρτη για βοήθεια στον καθορισμό αποστάσεων.

Σχεδιάζοντας ένα μύθο χάρτη

Εάν σχεδιάζετε έναν χάρτη και έναν μύθο, μπορείτε να βρείτε τα δικά σας σύμβολα και χρώματα ή μπορείτε να βασίζεστε σε τυπικά σύνολα εικονιδίων, ανάλογα με το σκοπό της απεικόνισής σας. Οι μύθοι συνήθως εμφανίζονται κοντά στο κάτω μέρος ενός χάρτη ή γύρω από τις εξωτερικές άκρες. Μπορούν να τοποθετηθούν εκτός ή εντός του χάρτη. Εάν τοποθετήσετε το μύθο στο χάρτη, το διαχωρίσετε με ένα ξεχωριστό πλαίσιο ή σύνορο και μην καλύψετε σημαντικά τμήματα του χάρτη.

Ενώ το στυλ μπορεί να ποικίλει, ένας τυπικός θρύλος έχει μια στήλη με το σύμβολο που ακολουθείται από μια στήλη που περιγράφει τι αντιπροσωπεύει αυτό το σύμβολο.

Δημιουργία του χάρτη

Πριν δημιουργήσετε το μύθο, χρειάζεστε τον χάρτη. Οι χάρτες είναι σύνθετα γραφικά. Η πρόκληση του σχεδιαστή είναι να καταστεί όσο το δυνατόν πιο απλή και ξεκάθαρη χωρίς να παραλείψει οποιαδήποτε σημαντική πληροφορία. Οι περισσότεροι χάρτες περιέχουν τους ίδιους τύπους στοιχείων, αλλά ένας σχεδιαστής ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οπτικά. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν:

Καθώς εργάζεστε στο λογισμικό γραφικών σας, χρησιμοποιήστε στρώματα για να διαχωρίσετε τους διαφορετικούς τύπους στοιχείων και να οργανώσετε τι μπορεί να καταλήξει να είναι ένα περίπλοκο αρχείο. Ολοκληρώστε το χάρτη προτού προετοιμάσετε το μύθο.

Σύμβολο και επιλογή χρώματος

Δεν χρειάζεται να επανεφεύρετε τον τροχό με το χάρτη και το μύθο σας. Ίσως είναι καλύτερο για τον αναγνώστη σας αν δεν το κάνετε. Οι αυτοκινητόδρομοι και οι δρόμοι συνήθως αντιπροσωπεύονται από γραμμές ποικίλου πλάτους, ανάλογα με το μέγεθος του δρόμου και συνοδεύονται από διακρατικές ετικέτες ή διαδρομές. Το νερό συνήθως υποδεικνύεται από το μπλε χρώμα. Οι διακεκομμένες γραμμές υποδεικνύουν τα όρια. Ένα αεροπλάνο δείχνει ένα αεροδρόμιο.

Εξετάστε τις γραμματοσειρές των συμβόλων σας. Μπορεί να έχετε ήδη ό, τι χρειάζεστε για τον χάρτη σας ή μπορείτε να κάνετε online αναζήτηση για μια γραμματοσειρά χάρτη ή ένα PDF που απεικονίζει τα διάφορα σύμβολα χάρτη. Η Microsoft κάνει μια γραμματοσειρά συμβόλων χάρτη. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου προσφέρει σύμβολα χάρτη που είναι δωρεάν και στον δημόσιο τομέα.

Να είστε συνεπείς στη χρήση συμβόλων και γραμματοσειρών σε όλο το χάρτη και το θρύλο - και απλοποιήστε, απλοποιήστε, απλοποιήστε. Ο στόχος είναι να καταστεί ο χάρτης και ο μύθος φιλικός προς τον αναγνώστη, χρήσιμος και ακριβής.