Το BlueStacks σας επιτρέπει να παίζετε εφαρμογές Android στα Windows

Έχω ένα μικρό Asus netbook, και ενώ είναι ένα εξαιρετικό netbook, ποτέ δεν ήταν πραγματικά η συσκευή που σκέφτηκα ότι θα ήταν. Η οθόνη είναι πολύ μικρή για να τρέξει σωστά τις περισσότερες εφαρμογές των Windows, οι ιστότοποι είναι συχνά αρκετά γεμάτοι και άσχημοι σε αυτήν και δεν εκτελούν εφαρμογές για κινητά. Δεν θέλω να εγκαταστήσω το Android, γιατί αυτό δεν τρέχει πραγματικά σε netbooks. Δεν θα ήταν φρόνιμο αν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για να τρέχω εφαρμογές Android, διατηρώντας παράλληλα τα Windows σε αυτό; Αποδεικνύεται ότι το BlueStacks είναι ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να κάνει ακριβώς αυτό.

Μίλησα με τον John Garguilo, αντιπρόεδρο της Marketing για το BlueStacks, για να μάθετε περισσότερα για αυτό το συναρπαστικό νέο προϊόν. Η beta κυκλοφόρησε επίσημα για δημόσια λήψη στις 11 Οκτωβρίου 2011. Είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε το προϊόν για τον εαυτό σας για να δείτε πώς λειτουργεί.

Το BlueStacks προσφέρει αυτό που αποκαλούν "πρόγραμμα αναπαραγωγής εφαρμογών" για τα Windows 7. Αυτό βασικά σημαίνει ότι διαθέτουν εικονική μηχανή συγχρονισμού σύννεφων που θα αναπαράγει εφαρμογές Android σε δόξα πλήρους οθόνης σε υπολογιστή Windows. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να παίζετε παιχνίδια με πλήρη οθόνη όπως το Fruit Ninja , να χρησιμοποιείτε αναγνώστες ειδήσεων όπως το Pulse και να επωφεληθείτε από ευκολότερης χρήσης κινητών διεπαφών για εφαρμογές όπως το Evernote . Θα μπορούσατε να αναπνεύσετε τη νέα ζωή σε ένα tablet της Windows 7, φορητό υπολογιστή ή netbook.

Υπάρχουν ορισμένες προειδοποιήσεις. Εξακολουθείτε να χρειάζεστε έναν αρκετά γρήγορο επεξεργαστή. Ο κ. Garguilo ανέφερε ότι ένας επεξεργαστής Atom πιθανότατα δεν ήταν επαρκής για τα γραφικά εντατικά παιχνίδια και πρότεινε κάτι περισσότερο κατά μήκος της γραμμής i5. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά Android τηλέφωνα είναι τώρα αθλητικοί διπλοί επεξεργαστές, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη νέα. Αν οι εφαρμογές χρειάζονται περισσότερη ισχύ για να τρέχουν στο Android, θα χρειαστούν περισσότερη ισχύ για να τρέξουν σε ένα πρόγραμμα εικονικοποίησης σε άλλη πλατφόρμα.

Εφαρμογές με λειτουργίες για κινητά

Ρώτησα τι συνέβη με τις λειτουργίες του κινητού, όπως τα παιχνίδια που χρησιμοποίησαν το χειροκίνητο επιταχυνσιόμετρο ή τις χειρονομίες πολλαπλής αφής. Με διαβεβαίωσε ότι οι περισσότερες εφαρμογές (εκτιμάται ότι είναι περίπου 85%) δεν χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες και οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι απρεπείς ως εφαρμογές των Windows. Αυτό φαίνεται να είναι ένα κομμάτι αποφυγής, αλλά έχει δίκιο. Οι περισσότερες εφαρμογές δεν χρησιμοποιούν πραγματικά πολλαπλές επαφές ή άλλες λειτουργίες, οπότε αν βρείτε το Angry Birds να είναι ελκυστικό στον Ιστό, δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Ωστόσο, περιμένω κάποια απροσδόκητα προβλήματα να εμφανιστούν καθώς η εφαρμογή μεταβαίνει σε ευρύτερη απελευθέρωση.

Τιμολόγηση

Το BlueStacks θα έχει ένα κλιμακωτό σύστημα τιμολόγησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δωρεάν έκδοση με έναν περιορισμένο αριθμό εφαρμογών ή την εφαρμογή premium (τιμολόγηση που θα αποφασιστεί) με τους πιο δημοφιλείς τίτλους. Αρχικά, το BlueStacks θα περιλαμβάνει δέκα δημοφιλείς εφαρμογές σε ένα χαρακτηρισμένο κανάλι και θα χρειαστεί να συγχρονίσετε οι ίδιοι άλλες εφαρμογές χρησιμοποιώντας ένα τμήμα του BlueStacks που ονομάζεται Cloud Connect. Ωστόσο, οι επιλογές σας ενδέχεται να περιοριστούν μόλις καταρτιστεί ένα μοντέλο τιμολόγησης, οπότε συγχρονίστε όσο μπορείτε.

Mac και άλλες πλατφόρμες

Δεν άκουσα υποσχέσεις για την παράδοση του BlueStacks στο Mac, αλλά άκουσα ότι δεν ήταν μια τεχνική δυσκολία, αν θα επέλεγαν να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Πάρτε από αυτό τι θα κάνετε. Είναι μάλλον σοφό να επικεντρωθούν στα Windows με την έκδοση beta και δεν είχαν απολύτως καμία δήλωση σχετικά με τα σχέδιά τους με τα Windows 8, τα οποία η Microsoft ελπίζει ότι θα αναπνεύσει νέα ζωή σε tablet με Windows χωρίς τις εφαρμογές Android .

Προγραμματιστές

Αν και αυτό δεν ήταν μια κατεύθυνση που πιέζονταν, το BlueStacks θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα κανονικό κομμάτι της εργαλειοθήκης κάθε προγραμματιστή Android. Ο εξομοιωτής Android που αναπτύχθηκε από την Google είναι αρκετά χάλια. Αυτό είναι κάτι που και η Google αναγνώρισε, οπότε αν η BlueStacks αποδειχθεί καλύτερος εξομοιωτής, η ομάδα BlueStacks πρέπει να περιμένει αγκαλιές και φιλιά από προγραμματιστές Android παντού.