Δορυφορική βάση Samsung DA-E750 - Ανασκόπηση

Ήχος του παρόντος με μια αφή του παρελθόντος

Το Samsung DA-E750 είναι ένα αυτόνομο σύστημα ήχου 2.1 καναλιών που ενσωματώνει ένα στάδιο προενίσχυσης σωλήνα κενού, υποστηριζόμενο από τεχνολογία ψηφιακής ενίσχυσης που παρέχει έξοδο ισχύος στα ηχεία και το υπογούφερ.

Το DA-E750 είναι συμβατό με συσκευές iOS (iPhone / iPod / iPad) και smartphones της Galaxy S. Επιπλέον, παρέχεται θύρα USB για αναπαραγωγή από μονάδες flash USB, σκληρούς δίσκους ή συμβατές συσκευές. Παρέχεται επίσης ασύρματη υποστήριξη για συσκευές Samsung AllShare , Apple Airplay και Bluetooth .

Για περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του Samsung DA-E750, συνεχίστε να διαβάζετε αυτήν την κριτική.

Επισκόπηση προϊόντος

Τα χαρακτηριστικά του Samsung DA-E750 περιλαμβάνουν:

1. Σύστημα ήχου 2.1 καναλιών που διαθέτει δύο κώνους μεσαίας συχνότητας / γούφερ 4 ιντσών από γυαλί, το καθένα συνδυασμένο με ένα ηχείο χαμηλού θόλου των 75 ιντσών. Περιλαμβάνεται επίσης ένα υπογούφερ 5,45 ιντσών χαμηλής πυροδότησης, το οποίο υποστηρίζεται επιπλέον από οπίσθια θύρα για περαιτέρω επέκταση απόκρισης χαμηλής συχνότητας.

2. Υβριδικός ενισχυτής που συνδυάζει δύο σωλήνες κενού Dual Triode 12AU7 (ECC82) στη βαθμίδα προενισχυτή με τεχνολογία ψηφιακού ενισχυτή για το στάδιο παραγωγής.

3. Η έξοδος ισχύος του ενισχυτή για το σύστημα είναι συνολικά 100 Watt (20 watt x 2 και 60 watt subwoofer).

4. Απόκριση Συχνότητας Συστήματος (ακουστικά): 60Hz έως 15kHz.

5. Ενσύρματο ( Ethernet / LAN ) και ασύρματο ( WiFi ) συμβατό με το δίκτυο.

6. Πιστοποίηση Samsung AllShare / DLNA . ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λήψη λογισμικού της Samsung ενδέχεται να απαιτηθεί για την πλήρη ενσωμάτωση του συνδεδεμένου στον υπολογιστή υπολογιστή σας με συσκευές Samsung AllShare, όπως το DA-E750.

7. Ενσωματωμένη βάση για iPod / iPhone / iPad και Galaxy-S2, Σημείωση και Player.

8. Apple Airplay , Bluetooth (ver 3.0 aptX HD Audio) και συμβατό με το Samsung SoundShare.

9. Μία είσοδος ήχου Stereo (3,5mm) για αναλογικές πηγές ήχου (όπως CD player, κασετόφωνο ή μη υποστηριζόμενες φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων).

10. Είσοδος USB για πρόσβαση σε μουσικό περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε μονάδες flash ή άλλες συμβατές συσκευές USB plug-and-play.

11. Παρέχεται ασύρματο τηλεχειριστήριο. Επιπλέον, το DA-E750 είναι επίσης συμβατό με το τηλεχειριστήριο iPod / iPhone / iPad μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και του AirPlay και του Samsung Galaxy μέσω μιας εφαρμογής που μπορεί να φορτωθεί.

12. Διαστάσεις (W / H / D) 17,7 x 5,8 x 9,5 ίντσες

13. Βάρος: 18,96 λίβρες

Εγκατάσταση και εγκατάσταση

Για να ξεκινήσετε με το Samsung DA-E750, προτείνω σίγουρα την ανάγνωση τόσο του Οδηγού Γρήγορης Εκκίνησης όσο και του Εγχειριδίου Χρήστη, προκειμένου να εξοικειωθείτε με όλες τις επιλογές σύνδεσης και χρήσης.

Από το κουτί μπορείτε να συνδέσετε μια συσκευή iPod / iPhone / iPad ή συμβατή συσκευή Samsung Galaxy ή να συνδέσετε μια μονάδα flash USB ή μια εξωτερική αναλογική πηγή μουσικής και να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο χωρίς πρόσθετες διαδικασίες εγκατάστασης. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε το Apple Airplay, το Wireless Bluetooth ή το SoundShare της Samsung, υπάρχουν επιπλέον βήματα. Για παράδειγμα, για να αποκτήσω πρόσβαση σε αρχεία μουσικής από το PC με δυνατότητα DLNA μου, έπρεπε επίσης να κατεβάσω το λογισμικό AllShare της Samsung.

Για να αντιμετωπίσετε τις πλήρεις δυνατότητες του DA-E750, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε είτε έναν ενσύρματο είτε ασύρματο δρομολογητή διαδικτύου στο πλαίσιο της εγκατάστασης. Παρόλο που παρέχονται και οι δύο δυνατότητες σύνδεσης ενσύρματου και ασύρματου δικτύου, η ενσύρματη σύνδεση είναι η ευκολότερη ρύθμιση και παρέχει την πιο σταθερή πρόσβαση σε σήματα. Η πρότασή μου, δοκιμάστε πρώτα την ασύρματη επιλογή, καθώς θα ήταν η πιο κατάλληλη για την τοποθέτηση μονάδων, εάν το σύστημα βρίσκεται σε κάποια απόσταση ή σε διαφορετικό χώρο από το δρομολογητή.

Για λεπτομερή πρόοδο, ανατρέξτε στο ασύρματο δίκτυο του DA-E750, Bluetooth και Airplay, το πλήρες Εγχειρίδιο Χρήστη είναι διαθέσιμο για δωρεάν download .

Εκτέλεση

Έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το DA-E750 για μεγάλο χρονικό διάστημα, μου άρεσε πραγματικά να το ακούω. Βρήκα την ποιότητα του ήχου να είναι πολύ καλή για το σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών.

Αυτό που σίγουρα θέτει το DA-E750 εκτός από τα περισσότερα συστήματα ακουστικών αποβάθρων είναι η ενσωμάτωση ενός προενισχυτή κενού σωλήνα - ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής υποδοχών ήχου που είναι εξοπλισμένοι με σωλήνες κενού - αλλά σίγουρα είναι μόνο μάρκα μαζικής αγοράς για να το πράξει.

Χρησιμοποιώντας τη δοκιμασία σάρωσης συχνοτήτων στο δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials (που αναπαράγεται σε ένα OPPO BDP-103 Blu-ray Disc player χρησιμοποιώντας αναλογικές έξοδοι ήχου 2 καναλιών ), αγγίζοντας τους κώνους ηχείου μεσαίων / βούφερ και υπογούφερ, σε περίπου 35Hz, με χρησιμοποιήσιμο ακουστικό ήχο ξεκινώντας από 50Hz έως 60Hz, πράγμα που είναι πραγματικά καλό για ένα συμπαγές σύστημα. Στην πλευρά των υψηλών συχνοτήτων, η ισχυρή έξοδος ήταν ακουστική έως περίπου 15kHz.

Η Samsung ήταν σίγουρα στο σπίτι με μουσικό περιεχόμενο, είτε από CD, Flash Drive είτε από πηγές DLNA / AllShare (δεν είχα την ευκαιρία να ελέγξω τις πηγές Airplay ή Bluetooth). Τα τραγούδια είναι ξεχωριστά, γεμάτα και ισορροπημένα με τα υπόβαθρα.

Με περιεχόμενο τηλεόρασης και ταινιών, οι περιορισμοί φυσικής και ηχητικής επεξεργασίας του DA-E750 δεν προσφέρουν μεγάλη εμπειρία ακροάσεων "home theater", αλλά η πραγματική ποιότητα ήχου ήταν πολύ καλή για ένα συμπαγές σύστημα. Η ισορροπία μεταξύ διαλόγου, ηχητικής μουσικής και ηχητικών εφέ ήταν αποδεκτή - μια καλή μπάρα ήχου θα παρείχε μια καλύτερη επιλογή όσον αφορά τη δημιουργία ηχητικών πεδίων για προβολή / ακρόαση τηλεόρασης και ταινιών, υπό την προϋπόθεση ότι η ποιότητα ήχου του πυρήνα ήταν ίδια ή καλύτερη.

Όπως ακριβώς και στην προηγούμενη ανασκόπηση του συστήματος Home Cinema με σύστημα κενού Samsung HT-E6730 , είναι δύσκολο να εντοπίσετε πόσο από αυτό που πραγματικά ακούτε είναι το αποτέλεσμα της χρήσης σωλήνων κενού, αλλά το DA-E750 παράγει σίγουρα έναν ήχο που δεν είναι υπερβολικά σκληρή ή παραμορφωμένη όταν η ένταση του ήχου είναι αναμμένη (εκτός και αν παρασυρθείτε με τη ρύθμιση Bass Boost). Λαμβάνοντας υπόψη τη διαμόρφωση των μεγεθών και των ομιλητών του συστήματος, τα φωνητικά και τα όργανα ήταν καλά ισορροπημένα, με ισχυρή και σχετικά σφιχτή απόκριση μπάσων.

Τελική λήψη

Λαμβάνοντας όλα τα υπόψη, το Samsung DA-E750 είναι ένα κομψό και πολύ καλό ηχητικό σύστημα αποβάθρας ήχου που μπορεί να λειτουργήσει καλά για οποιοδήποτε δωμάτιο στο σπίτι, το γραφείο ή ακόμα και ένα δωμάτιο dorm. Οι άφθονες επιλογές σύνδεσης της παρέχουν πρόσβαση σε μια ποικιλία πηγών περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των επιλεγμένων τηλεοράσεων που διαθέτουν τεχνολογία Bluetooth Samsung.

Ωστόσο, ένιωσα ότι υπήρχαν κάποια πράγματα που μπορούσαν να προστεθούν ή να βελτιωθούν.

Πρώτον, αν και το περίβλημα είναι μεγάλο από τα πρότυπα ακουστικών αποσκευών, τα ηχεία του δεν είναι φυσικά αρκετά μακριά για να παρέχουν ένα πολύ ευρύ στερεοφωνικό ηχητικό στάδιο. Θα ήταν ωραίο για τη Samsung να ενσωματώσει μια ρύθμιση Virtual Surround , η οποία χρησιμοποιείται συνήθως σε συστήματα ήχου 2.1 καναλιών, παρέχοντας τόσο ευρύτερο ηχοστάθμη δύο καναλιών, όσο και έναν εντυπωσιακό περιβάλλον. Αυτό θα έκανε το DA-E750 πιο πρακτικό όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων ή ταινιών, είτε μέσω του SoundShare ή εάν ένας ήχος DVD ή Blu-ray Disc player είναι συνδεδεμένος χρησιμοποιώντας την επιλογή εισόδου αναλογικού ήχου.

Επίσης, ένα άλλο ζήτημα με το DA-E750 είναι ότι εκτός από τη ρύθμιση Bass Boost (που προσφέρει πολύ μεγάλο μπάσο για τις περισσότερες καταχωρίσεις - και είναι λίγο υπερβολικό), δεν υπάρχουν ρυθμίσεις εξισορρόπησης ή τόνων για την προσαρμογή της αναπαραγωγής του ήχου χαρακτηριστικά για διαφορετικές πηγές περιεχομένου (μουσική έναντι τηλεοπτικών εκπομπών έναντι ταινιών) ή συνθήκες δωματίου.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να προστεθούν είναι η έξοδος ακουστικών, η αναλογική είσοδος ήχου RCA τύπου κανονικού μεγέθους (μαζί με την τρέχουσα είσοδο 3,5 mm), η καλύτερη οθόνη στο μενού και το πιο ολοκληρωμένο τηλεχειριστήριο. Η Samsung υποθέτει ότι θα ελέγχετε τη μονάδα από ένα τηλέφωνο ή tablet της iOS ή Galaxy.

Από την άλλη πλευρά, εάν ψωνίζετε για ένα συμπαγές μουσικό σύστημα που περιλαμβάνει μια βάση για iPod, μην εγκαταλείπετε τον τυπικό φθηνό ναύλο. Παρόλο που φέρει υψηλή τιμή, η ποιότητα κατασκευής (συμπεριλαμβανομένου του βαρύ κατά προσέγγιση 20 κιλά βάρος), το στυλ (φινίρισμα από ξύλο κερασιού), η συνδεσιμότητα, τα βασικά χαρακτηριστικά και η ποιότητα του ήχου καθιστούν σίγουρα το Samsung DA-E750 αξίζει τον κόπο.

Για μια ακόμα, πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το σύστημα, ανατρέξτε στις συμπληρωματικές φωτογραφίες προϊόντων Samsung DA-E750 .

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.