Ανασκόπηση DSLR της Nikon D7200

Η κατώτατη γραμμή

Το Nikon D7100 ήταν μια ισχυρή κάμερα όταν κυκλοφόρησε το 2013, προσφέροντας τεράστια ποιότητα εικόνας και ωραίο σύνολο χαρακτηριστικών. Αλλά άρχισε να δείχνει την ηλικία της λίγο, λείπει μερικά από τα "έξτρα" χαρακτηριστικά που είναι δημοφιλή σήμερα, ακόμα και σε φωτογραφικές μηχανές DSLR. Έτσι, όπως φαίνεται σε αυτήν την ανασκόπηση Nikon D7200 DSLR, ο κατασκευαστής επέλεξε να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα μοντέλο που θα μπορούσε να ταιριάζει με τα δυνατά σημεία του D7100, παρέχοντας επίσης τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για να κάνει το D7200 επιθυμητό μοντέλο.

Οι φωτογράφοι που ήθελαν έναν υψηλής ταχύτητας ερμηνευτή θα είναι οι μεγαλύτεροι δικαιούχοι της αναβάθμισης στο D7200. Η Nikon έδωσε στο μοντέλο αυτό το νεότερο επεξεργαστή εικόνας, το Expeed 4, το οποίο παρέχει ισχυρές βελτιώσεις στην απόδοση σε σχέση με τις παλαιότερες φωτογραφικές μηχανές Nikon. Και με μια μεγαλύτερη περιοχή buffer, το D7200 είναι μια τεράστια κάμερα DSLR για χρήση σε λειτουργία συνεχούς λήψης και για αθλητικούς φωτογράφους.

Παρόλο που το Nikon D7200 DSLR είναι μια εξαιρετική φωτογραφική μηχανή σε πολλές περιοχές, ο αισθητήρας εικόνας μεγέθους APS-C είναι λίγο απογοητευτικός. Όταν κοιτάζετε μια φωτογραφική μηχανή καλά στην τετραψήφια τιμή, μπορείτε να περιμένετε έναν αισθητήρα εικόνας πλήρους πλαισίου. Η Nikon προσφέρθηκε αρχικά το D7200 για περίπου $ 1.700 με φακό κιτ, αλλά η τιμή έχει σημειώσει σημαντική πτώση τους τελευταίους μήνες, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη την αποδοχή του αισθητήρα εικόνας μεγέθους APS-C.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ποιότητα εικόνας

Παρόλο που ο αισθητήρας εικόνας μεγέθους APS-C της Nikon D7200 είναι υψηλής ποιότητας, ορισμένοι φωτογράφοι αναμένουν έναν αισθητήρα εικόνας πλήρους πλαισίου σε μοντέλο με τιμή άνω των $ 1.000. Μετά από όλα, οι καλύτερες DSLR , όπως το D3300 και το D5300 της Nikon, προσφέρουν και τους δύο αισθητήρες εικόνας μεγέθους APS-C σε μισή τιμή.

Με ανάλυση 24,2 megapixels στον αισθητήρα εικόνας, οι εικόνες του D7200 έχουν τεράστια ποιότητα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες λήψης. Τα χρώματα είναι ζωντανά και ακριβή και οι εικόνες είναι πολύ αιχμηρές για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Όταν φωτογραφίζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα φλας, να προσθέσετε εξωτερικό φλας στο καυτό παπούτσι ή να αυξήσετε τη ρύθμιση ISO για λήψη χωρίς φλας. Και οι τρεις επιλογές λειτουργούν πολύ καλά. Παρόλο που το D7200 έχει εκτεταμένη σειρά ISO 102.400, πιθανότατα δεν θα πρέπει να περιμένετε τα παρθένα αποτελέσματα όταν το ISO ξεπεράσει τα 3200. Μπορείτε ακόμα να τραβήξετε σχετικά καλές φωτογραφίες με το ISO στην κορυφή της εγγενής σειράς των 25.600, ενσωματωμένο στην κάμερα λειτουργεί πολύ καλά.

Η εγγραφή βίντεο περιορίζεται σε πλήρη HD 1080p. Δεν υπάρχει επιλογή εγγραφής βίντεο 4K με το D7200. Και είστε περιορισμένος σε 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε πλήρη εγγραφή βίντεο HD εκτός αν είστε πρόθυμοι να δεχτείτε μια περικοπή βίντεο ανάλυση, οπότε μπορείτε να πυροβολήσετε σε 60 fps.

Εκτέλεση

Οι ταχύτητες απόδοσης είναι τέλειες με το Nikon D7200, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην αναβάθμιση στον επεξεργαστή εικόνας Expeed 4. Η ικανότητα του D7200 να πυροβολεί σε κατάσταση έκρηξης για πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις από το D7100 είναι εντυπωσιακό. Μπορείτε να εγγράψετε σε περίπου 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε JPEG και μπορείτε να κάνετε λήψη σε αυτή την ταχύτητα για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα.

Το D7200 διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 51 σημείων, το οποίο λειτουργεί γρήγορα. Ίσως είναι ωραίο να έχετε μερικά ακόμα σημεία αυτόματης εστίασης για ένα DSLR σε αυτή την τιμή.

Η Nikon πρόσθεσε τη σύνδεση Wi-Fi στο D7200 σε σχέση με το παλαιότερο μοντέλο, αλλά είναι δύσκολο να δημιουργηθεί, γεγονός που αποτελεί απογοήτευση. Παρόλα αυτά, έχοντας τη δυνατότητα να μοιράζεστε φωτογραφίες σε κοινωνικά δίκτυα αμέσως μετά την εκτόξευσή τους, είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε σε ένα μοντέλο DSLR μεσαίου επιπέδου.

Σχέδιο

Το D7200 μοιάζει και αισθάνεται πολύ όπως σχεδόν κάθε άλλη κάμερα Nikon εκεί έξω, όπως τα προαναφερθέντα D3300 και D5300, έως ότου ανασηκώσετε το D7200, δηλαδή. Αυτό το μοντέλο Nikon είναι μια πολύ ανθεκτική φωτογραφική μηχανή με σταθερή ποιότητα κατασκευής και θα νιώσετε την πρώτη φορά που θα σηκώσετε το D7200. Ζυγίζει 1,5 λίβρες χωρίς φακό συνδεδεμένο ή εγκατεστημένη μπαταρία. Μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσετε το D7200 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς να υποστεί το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, μόνο και μόνο λόγω της κρούστας του.

Η άλλη περιοχή, όπου το D7200 διαφέρει αρκετά από τα λιγότερο ακριβά του, είναι ο αριθμός των κουμπιών και των κουμπιών στην κορυφή του σώματος της φωτογραφικής μηχανής. Έχετε αρκετά διαφορετικά μέσα για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, η οποία είναι μια εξαιρετική λειτουργία για τους προηγμένους φωτογράφους που επιθυμούν να έχουν πολλές χειροκίνητες επιλογές ελέγχου. Αυτά τα χαρακτηριστικά ελέγχου ορίζουν το D7200 ξεχωριστά από τα DSLR εισόδου.

Η Nikon περιλάμβανε οθόνη LCD μεγαλύτερης από την μέση 3,2 ιντσών με εξαιρετικά υψηλό αριθμό pixel για όσους επιθυμούν να φωτογραφίζουν στη λειτουργία ζωντανής προβολής, αλλά η οθόνη LCD δεν μπορεί να κλίνει ή να περιστραφεί από την κάμερα. Υπάρχει επίσης μια επιλογή υψηλής ποιότητας σκόπευτρο για την πλαισίωση φωτογραφιών.

Το σώμα του D7200 είναι σφραγισμένο από καιρικές συνθήκες και σκόνη, αλλά δεν είναι αδιάβροχο μοντέλο.