Χρησιμοποιήστε το Βοηθητικό πρόγραμμα δισκέτας για να δημιουργήσετε έναν πίνακα RAID 0 (Ριπή)

Το RAID 0 , γνωστό και ως ριγωτή σειρά, είναι ένα από τα πολλά επίπεδα RAID που υποστηρίζονται από το Disk Utility του Mac και του OS X. Το RAID 0 σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε δύο ή περισσότερους δίσκους ως ένα σετ με ριγέ. Μόλις δημιουργήσετε το ριγωτό σετ, ο Mac σας θα το δει ως μια ενιαία μονάδα δίσκου. Αλλά όταν το Mac σας γράφει δεδομένα στο σύνολο με ράγες RAID 0, τα δεδομένα θα διανεμηθούν σε όλες τις μονάδες που συνθέτουν το σετ. Επειδή κάθε δίσκος έχει λιγότερα να κάνει και γράφει σε κάθε δίσκο γίνεται ταυτόχρονα, χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να γράψετε τα δεδομένα. Το ίδιο ισχύει και για την ανάγνωση δεδομένων. αντί να χρειάζεται ένας και μόνος δίσκος να αναζητήσει και στη συνέχεια να στείλει ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων, πολλαπλοί δίσκοι εκπέμπουν κάθε μέρος του ρεύματος δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, τα σετ ραβδώσεων RAID 0 μπορούν να παρέχουν μια δυναμική αύξηση στην απόδοση του δίσκου, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απόδοση του OS X στον Mac σας.

Φυσικά με μια ανοδική (ταχύτητα), υπάρχει σχεδόν πάντα ένα μειονέκτημα? στην περίπτωση αυτή, αύξηση της πιθανότητας απώλειας δεδομένων που προκαλείται από βλάβη της μονάδας. Δεδομένου ότι ένα σετ ριπών RAID 0 διανέμει δεδομένα σε πολλαπλούς σκληρούς δίσκους, η αποτυχία μίας μονάδας στο σετ ριπών RAID 0 θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια όλων των δεδομένων στη συστοιχία RAID 0.

Λόγω της πιθανότητας απώλειας δεδομένων με ένα σετ ριπής RAID 0, συνιστάται ιδιαίτερα να έχετε μια αποτελεσματική στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στη θέση σας πριν δημιουργήσετε τη συστοιχία RAID 0.

Ένα σετ ράβδων RAID 0 αφορά στην αύξηση της ταχύτητας και της απόδοσης. Αυτός ο τύπος RAID μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για επεξεργασία βίντεο, αποθήκευση πολυμέσων και χώρο ξυστό για εφαρμογές, όπως το Photoshop, που επωφελούνται από ταχύτερη πρόσβαση στο δίσκο. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για δαίμονες ταχύτητας εκεί έξω που θέλουν να επιτύχουν υψηλή απόδοση μόνο και μόνο επειδή μπορούν.

Εάν χρησιμοποιείτε MacOS Sierra ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε συστοιχίες RAID , αλλά η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική.

01 από 05

RAID 0 Striped: Τι χρειάζεστε

Η δημιουργία μιας σειράς RAID ξεκινά επιλέγοντας τον τύπο RAID που θέλετε να δημιουργήσετε. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Για να δημιουργήσετε μια συρραμμένη σειρά RAID 0, θα χρειαστείτε μερικά βασικά στοιχεία. Ένα από τα στοιχεία που θα χρειαστείτε, το Disk Utility, παρέχεται με το OS X.

Σημείωση: Η έκδοση του βοηθητικού προγράμματος δίσκου που περιλαμβάνεται στο OS X El Capitan έχασε υποστήριξη για τη δημιουργία συστοιχιών RAID. Ευτυχώς οι μεταγενέστερες εκδόσεις του macOS περιλαμβάνουν υποστήριξη RAID. Εάν χρησιμοποιείτε το El Capitan, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό: " Χρήση του τερματικού για τη δημιουργία και τη διαχείριση μιας RAID 0 (Striped) Array στο OS X ".

Τι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα σετ RAID 0 με ριγέ

02 του 05

RAID 0 Ριπή: Διαγραφή μονάδων δίσκου

Κάθε δίσκος που θα γίνει μέλος μιας συστοιχίας RAID πρέπει να διαγραφεί και να διαμορφωθεί σωστά. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι σκληροί δίσκοι που θα χρησιμοποιήσετε ως μέλη της σειράς με ραβδώσεις RAID 0 πρέπει πρώτα να διαγραφούν. Και δεδομένου ότι ένα σετ RAID 0 μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά από την αποτυχία του δίσκου, θα πάρουμε λίγο χρόνο και θα χρησιμοποιήσουμε μία από τις επιλογές ασφαλείας του Disk Utility, το Zero Out Data, όταν διαγράψουμε κάθε σκληρό δίσκο.

Όταν μηδενίζετε τα δεδομένα , αναγκάζετε τον σκληρό δίσκο να ελέγξει για κακά μπλοκ δεδομένων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαγραφής και να επισημάνει τυχόν κακό μπλοκ ως μη χρησιμοποιούμενο. Αυτό μειώνει την πιθανότητα απώλειας δεδομένων εξαιτίας ενός αποτυχημένου μπλοκ στον σκληρό δίσκο. Επίσης αυξάνει σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για να διαγράψετε τους δίσκους από μερικά λεπτά σε μία ώρα ή περισσότερο ανά μονάδα δίσκου.

Εάν χρησιμοποιείτε μονάδες SSD για το RAID, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μηδέν, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόωρη κατανάλωση και να μειώσει τη διάρκεια ζωής ενός SSD.

Διαγράψτε τους δίσκους χρησιμοποιώντας την επιλογή δεδομένων μηδενισμού δεδομένων

  1. Βεβαιωθείτε ότι οι σκληροί δίσκοι που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε είναι συνδεδεμένοι στο Mac σας και ενεργοποιημένοι.
  2. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  3. Επιλέξτε έναν από τους σκληρούς δίσκους που θα χρησιμοποιήσετε στο σετ RAID 0 σας από τη λίστα στα αριστερά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη μονάδα δίσκου και όχι το όνομα του τόμου που εμφανίζεται κάτω από το όνομα της μονάδας.
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'Διαγραφή'.
  5. Από το αναπτυσσόμενο μενού "Μορφή έντασης", επιλέξτε "Mac OS X Extended (Journaled)" ως τη μορφή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  6. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για την ένταση του ήχου. Χρησιμοποιώ το StripeSlice1 για αυτό το παράδειγμα.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογές ασφαλείας".
  8. Επιλέξτε την επιλογή ασφαλείας 'Zero Out Data' και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή".
  10. Επαναλάβετε τα βήματα 3-9 για κάθε επιπρόσθετο σκληρό δίσκο που θα είναι μέρος του σετ ράβδων RAID 0. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει σε κάθε σκληρό δίσκο ένα μοναδικό όνομα.

03 του 05

RAID 0 Striped: Δημιουργήστε το RAID 0 Ριγέ σύνολο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει τη συστοιχία RAID 0 πριν προσπαθήσετε να προσθέσετε δίσκους. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που έχουμε διαγράψει τους δίσκους που θα χρησιμοποιήσουμε για το ραβδωτό σύνολο RAID 0, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε το ριγέ σύνολο.

Δημιουργήστε το σετ RAID 0 με λωρίδες

  1. Launch Disk Utility, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /, αν η εφαρμογή δεν είναι ήδη ανοιχτή.
  2. Επιλέξτε έναν από τους σκληρούς δίσκους που θα χρησιμοποιήσετε στο σετ RAID 0 σε ρίγα από τη λίστα Drive / Volume (Μονάδα δίσκου / τόμου) στο αριστερό παράθυρο του παραθύρου Disk Utility.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'RAID'.
  4. Καταχωρίστε ένα όνομα για το σετ ριπών RAID 0. Αυτό είναι το όνομα που θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας. Από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσω το ραδιοφωνικό σύνολο RAID 0 για επεξεργασία βίντεο, καλώ το VEdit μου, αλλά θα κάνει όποιο όνομα θα κάνει.
  5. Επιλέξτε "Mac OS Extended (Journaled)" από το αναπτυσσόμενο μενού "Μορφή έντασης".
  6. Επιλέξτε "Ρυθμισμένη σειρά RAID" ως τύπος RAID.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογές".
  8. Ορίστε το μέγεθος μπλοκ RAID. Το μέγεθος του μπλοκ εξαρτάται από τον τύπο δεδομένων που θα αποθηκεύσετε στο σετ RAID 0. Για γενική χρήση, προτείνω 32Κ ως μέγεθος μπλοκ. Αν θα αποθηκεύετε κυρίως μεγάλα αρχεία, θεωρήστε ένα μεγαλύτερο μέγεθος μπλοκ, όπως το 256K, για να βελτιστοποιήσετε την απόδοση της RAID.
  9. Κάντε τις επιλογές σας στις επιλογές και κάντε κλικ στο OK.
  10. Κάντε κλικ στο κουμπί "+" (συν) για να προσθέσετε το σετ ριπών RAID 0 στη λίστα συστοιχιών RAID.

04 του 05

RAID 0 Striped: Προσθέστε φέτες (σκληρούς δίσκους) στο RAID 0 Ριγέ σύνολο

Αφού δημιουργηθεί η συστοιχία RAID, μπορείτε να προσθέσετε φέτες ή μέλη στο σύνολο RAID. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Με τη σειρά RAID 0 με ριγέ που είναι τώρα διαθέσιμη στη λίστα των συστοιχιών RAID, ήρθε η ώρα να προσθέσετε μέλη ή φέτες στο σετ.

Προσθέστε φέτες στο RAID 0 Ριγέ σύνολο

Αφού προσθέσετε όλους τους σκληρούς δίσκους στο σύνολο με ράγες RAID 0, είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε τον τελικό τόμο RAID για να χρησιμοποιήσετε το Mac σας.

  1. Σύρετε έναν από τους σκληρούς δίσκους από το αριστερό παράθυρο του Disk Utility στο όνομα του πίνακα RAID που δημιουργήσατε στο τελευταίο βήμα.
  2. Επαναλάβετε το παραπάνω βήμα για κάθε σκληρό δίσκο που θέλετε να προσθέσετε στο σετ ραπτικής σας RAID 0. Απαιτούνται τουλάχιστον δύο φέτες ή σκληροί δίσκοι για μια πλατφόρμα RAID. Η προσθήκη περισσότερων από δύο θα αυξήσει περαιτέρω την απόδοση.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία".
  4. Ένα φύλλο προειδοποίησης «Δημιουργία RAID» θα πέσει κάτω, υπενθυμίζοντάς σας ότι όλα τα δεδομένα στις μονάδες που συνθέτουν τη συστοιχία RAID θα διαγραφούν. Κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία" για να συνεχίσετε.

Κατά τη δημιουργία του συνόλου ράβδων RAID 0, το Disk Utility θα μετονομάσει τους μεμονωμένους τόμους που συνθέτουν το RAID σε RAID Slice. θα δημιουργήσει στη συνέχεια το πραγματικό σύνολο ριγωτών RAID 0 και θα το τοποθετήσει ως κανονικός όγκος σκληρού δίσκου στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας.

Η συνολική χωρητικότητα του σχηματισμού ράβδων RAID 0 που δημιουργείτε θα είναι ίση με το συνδυασμένο συνολικό χώρο που προσφέρουν όλα τα μέλη του σετ, μείον μερικά έξοδα για τα αρχεία εκκίνησης RAID και τη δομή δεδομένων.

Τώρα μπορείτε να κλείσετε το Disk Utility και να χρησιμοποιήσετε το σετ ράβδων RAID 0 σαν να ήταν οποιοσδήποτε άλλος τόμος δίσκου στο Mac σας.

05 του 05

RAID 0 Striped: Χρησιμοποιώντας το νέο σας σετ RAID 0 με λωρίδες

Μόλις δημιουργηθεί το σύνολο RAID, το Disk Utility θα καταχωρήσει τον πίνακα και θα το φέρει στο διαδίκτυο. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που ολοκληρώσατε τη δημιουργία της σειράς με ραβδώσεις RAID 0, ακολουθούν μερικές συμβουλές σχετικά με τη χρήση της.

Αντιγράφων ασφαλείας

Για άλλη μια φορά: η ταχύτητα που παρέχεται από ένα σετ ράβδων RAID 0 δεν έρχεται ελεύθερη. Πρόκειται για μια ανταλλαγή μεταξύ απόδοσης και αξιοπιστίας των δεδομένων. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε στρέψει την εξίσωση προς το τέλος της απόδοσης του φάσματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε να επηρεαστούμε δυσμενώς από το συνδυασμένο ποσοστό αποτυχίας όλων των δίσκων στο σετ. Θυμηθείτε ότι οποιαδήποτε αποτυχία μονάδας δίσκου θα προκαλέσει την απώλεια όλων των δεδομένων στο σύνολο με ράγες RAID 0.

Προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για μια αποτυχία οδήγησης, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όχι μόνο έχουμε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων αλλά ότι έχουμε και μια στρατηγική backup που ξεπερνά τα περιστασιακά αντίγραφα ασφαλείας.

Αντ 'αυτού, εξετάστε τη χρήση του λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που λειτουργεί με προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Η παραπάνω προειδοποίηση δεν σημαίνει ότι ένα σετ RAID 0 με ραβδώσεις είναι μια κακή ιδέα. Μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την απόδοση του συστήματός σας και μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την ταχύτητα των εφαρμογών επεξεργασίας βίντεο, συγκεκριμένων εφαρμογών όπως το Photoshop και ακόμη και τα παιχνίδια, αν τα παιχνίδια είναι συνδεδεμένα με το i / o, δηλαδή περιμένουν να διαβάσουν ή γράψτε δεδομένα από το σκληρό σας δίσκο.

Μόλις δημιουργήσετε ένα σετ με ριγέ RAID 0, δεν θα έχετε κανένα λόγο να παραπονεθείτε για το πόσο αργή είναι οι σκληροί δίσκοι σας.