Πώς να προσδιορίσετε την έκδοση του Mac OS στο διαμέρισμα ανάκτησης

Επιλέξτε το σωστό διαμέρισμα ανάκτησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Πριν από πολύ καιρό, όταν οι γάτες κυβέρνησαν το Mac και το OS X Lion ήταν ο βασιλιάς, η Apple άρχισε να συμπεριλαμβάνει ένα κρυφό διαμέρισμα στη συσκευή εκκίνησης του Mac. Γνωστό ως Recovery HD , ήταν ένα ειδικό διαμέρισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός Mac, την επίλυση κοινών προβλημάτων εκκίνησης ή, αν χειρότερα, κατέστη δυνατή η επανεγκατάσταση του OS X.

Αρκετά κομψό, αν και τίποτα πραγματικά νέο? τα ανταγωνιστικά συστήματα υπολογιστών προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες. Αλλά ένα πράγμα που έθεσε το σύστημα Recovery HD του Mac εκτός από άλλους ήταν ότι το λειτουργικό σύστημα εγκαταστάθηκε χρησιμοποιώντας το Internet, κατεβάζοντας μια νέα εγκατάσταση του OS X όταν χρειαζόταν.

Αυτό μας φέρνει στις ερωτήσεις που θα απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Ποια έκδοση του λειτουργικού συστήματος OS X εγκαθιστά την αποκατάσταση HD;

Αυτό δεν είναι μια κακή ερώτηση. Φαίνεται ότι δεν είναι ο πρώτος. Εάν αγοράσατε μόνο ένα νέο Mac, θα έχει την πιο πρόσφατη έκδοση του OS X εγκατεστημένο και αυτό θα είναι συνδεδεμένο με το Recovery HD. Αλλά τι γίνεται με εκείνους από εμάς που δεν αγόρασαν νέο Mac και μόλις αναβαθμίστηκαν από τις παλαιότερες εκδόσεις του OS X;

Αν αναβαθμίσατε από το Snow Leopard (OS X 10.6) στο Lion (OS X 10.7), τότε το νέο σας διαμέρισμα Recovery HD θα συνδέεται με την έκδοση Lion του OS X. Αρκετά απλά, αλλά τι γίνεται αν στη συνέχεια ενημερώσετε το Mountain Lion X 10.8) , ή ίσως να παραλειφθεί στο Mavericks (OS X 10.9) ή στο Yosemite (OS X 10.10) . Ο τόμος Recovery HD ενημερώνεται στο νεότερο λειτουργικό σύστημα ή, αν χρησιμοποιούσατε το διαμέρισμα Recovery HD για την επανεγκατάσταση του OS X, θα καταλήγατε πίσω στο OS X Lion (ή σε οποιαδήποτε έκδοση του OS X που ξεκινήσατε);

Η απλή απάντηση είναι ότι κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια σημαντική αναβάθμιση OS X, το διαμέρισμα Recovery HD αναβαθμίζεται επίσης στην ίδια έκδοση του OS X. Έτσι, η αναβάθμιση από το Lion σε Mountain Lion θα έχει ως αποτέλεσμα μια ανάκτηση HD που συνδέεται με το OS X Mountain Lion . Ομοίως, εάν παρακάμψετε μερικές εκδόσεις και αναβαθμίσετε το OS X Yosemite, το διαμέρισμα Recovery HD θα αντικατοπτρίζει την αλλαγή και θα συνδεθεί με το OS X Yosemite.

Αρκετά απλή, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Εδώ είναι όπου γίνεται δύσκολο.

Τι συμβαίνει όταν έχω πολλαπλά αντίγραφα του Recovery HD;

Αν έχετε διαβάσει σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων του Mac σας εδώ, τότε γνωρίζετε ότι μία από τις συστάσεις μου είναι να εγκαταστήσετε ένα αντίγραφο του Recovery HD σε μια δεύτερη ή και τρίτη, bootable συσκευή αποθήκευσης . Αυτό θα μπορούσε να είναι μια δεύτερη εσωτερική μονάδα δίσκου, για Mac που υποστηρίζουν πολλαπλές μονάδες δίσκου, εξωτερική μονάδα δίσκου ή ακόμα και μονάδα USB flash.

Η ιδέα είναι απλή. δεν μπορείτε να έχετε πάρα πολλούς όγκους εργασίας ανάκτησης εργασίας HD, θα έπρεπε ποτέ να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πραγματικά ένα. Αυτό θα γίνει οδυνηρά προφανές όταν συναντήσετε προβλήματα εκκίνησης με τη μονάδα δίσκου Mac σας, μόνο για να ανακαλύψετε ότι το Recovery HD επίσης δεν λειτουργεί, δεδομένου ότι είναι μέρος της ίδιας μονάδας εκκίνησης.

Έτσι, τώρα έχετε πολλαπλά καταστήματα Recovery HD σε διάφορους τόμους εκκίνησης. Ποιο από αυτά χρησιμοποιείτε και πώς μπορείτε να μάθετε ποια έκδοση του Mac OS θα εγκατασταθεί, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Πώς να προσδιορίσετε την έκδοση του Mac OS που έχει συνδεθεί με ένα Recovery HD

Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε ποια έκδοση του Mac OS συνδέεται με ένα διαμέρισμα Recovery HD είναι να κάνετε επανεκκίνηση του Mac χρησιμοποιώντας τον διαχειριστή εκκίνησης.

Συνδέστε οποιαδήποτε εξωτερική μονάδα δίσκου ή μονάδα flash USB που περιέχει ένα διαμέρισμα Recovery HD και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο επιλογής κατά την ενεργοποίηση ή την επανεκκίνηση του Mac (ανατρέξτε στην ενότητα Συντομεύσεις πληκτρολογίου εκκίνησης Mac OS X για λεπτομέρειες). Αυτό θα φέρει τον διαχειριστή εκκίνησης, ο οποίος θα εμφανίζει όλες τις συσκευές εκκίνησης που είναι συνδεδεμένες στο Mac σας, συμπεριλαμβανομένων των κατατμήσεων Recovery HD.

Τα διαμερίσματα Recovery HD θα εμφανίζονται ως Recovery-xx.xx.xx, όπου τα xx αντικαθίστανται από τον αριθμό έκδοσης του Mac OS που σχετίζεται με το διαμέρισμα Recovery HD. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιώ τον διαχειριστή εκκίνησης βλέπω τα εξής:

CaseyTNG Recovery-10.13.2 Ανάκτηση-10.12.6 Ανάκτηση-10.11

Υπάρχουν άλλες συσκευές με δυνατότητα εκκίνησης στη λίστα μου, αλλά το CaseyTNG είναι η τρέχουσα μονάδα εκκίνησης και από τα τρία διαμερίσματα Recovery HD, τα οποία εμφανίζουν την αντίστοιχη έκδοση Mac OS, μπορώ εύκολα να επιλέξω το διαμέρισμα Recovery HD που θέλω να χρησιμοποιήσω.

Με την ευκαιρία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το διαμέρισμα Recovery HD που σχετίζεται με την έκδοση του OS X που εκτελείται στη συσκευή εκκίνησης που αντιμετωπίζει προβλήματα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον πλησιέστερο αγώνα που διαθέτετε.