Χρησιμοποιήστε τη φόρμα που αλλάζει σε Pokemon Omega Ruby και Alpha Sapphire

Θέλετε να τα συλλέξετε όλα; Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το ταξίδι εκεί!

Όχι όλοι οι Pokemon πρέπει να εξελιχθούν για να αλλάξουν την κατάσταση ή τον τρόπο που φαίνονται. Κατά τη διάρκεια της σειράς υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός Pokemon που αλλάζει μορφές ανάλογα με τα στοιχεία που κατέχουν, το περιβάλλον τους, τις κινήσεις που χρησιμοποιούνται στη μάχη και μια ποικιλία άλλων ειδικών συνθηκών.

Ωστόσο, ενώ αυτές οι αλλαγές στη μορφή μπορεί να είναι διαισθητικές ή εξηγούνται ρητά στον χαρακτήρα σε κάθε παιχνίδι Pokemon προέλευσης, στο Pokemon Omega Ruby και το Alpha Sapphire, πολλές από τις διαδικασίες που απαιτούνται για να αλλάξουν αυτές τις μορφές του Pokemon είναι αρκετά αμβλύες. Σε αυτόν τον οδηγό θα καλύψουμε κάθε Pokemon που αλλάζει μορφή με διαφορετικούς τρόπους από την εξέλιξη, πώς να τις αποκτήσετε και τι πρέπει να κάνετε για να μάθετε τις μοναδικές ικανότητές τους.

Cosplay Pikachu - Εθνική Dex αριθ. 25

Το Cosplay Pikachu είναι πιθανότατα ο πρώτος και πιο προφανής Pokemon που συναντάς τις μορφές αλλαγών. Η πρώτη σας ευκαιρία να πάρετε τα χέρια σας σε αυτό το τρελό ποδήλατο Pokemon είναι μόλις τελειώσετε δίνοντας τα Devon Parts στον Captain Stern στην πόλη Slateport City. Όταν προσπαθείτε να αφήσετε την πόλη από τη βόρεια έξοδο της, θα ενεργοποιήσετε την εισαγωγή σε Spectacular Contests Pokemon. Αφού συμμετάσχετε στον πρώτο σας διαγωνισμό, ένας δημιουργός Pokemon θα σας δώσει το δικό σας Cosplay Pikachu.

Για να αλλάξετε τα κοστούμια του Cosplay Pikachu, απλά μιλήστε στον κτηνοτρόφο Pokemon στο πράσινο δωμάτιο. Όχι μόνο τα διάφορα κοστούμια κάνουν το Cosplay Pikachu να είναι αξιολάτρευτο, αλλά και ο καθένας θα κάνει μια διαφορετική κίνηση στη μάχη:

Rock Star Pikachu - Meteor Mash

Belle Pikachu - Κούρσα με ταχυδακτυλουργικά

Pop Star Pikachu - αποστράγγιση του φιλί

Ph.D. Pikachu - Ηλεκτρικό έδαφος

Libre Pikachu - Πτητικός Τύπος

Υπάρχουν μερικές ακόμη διαφορές μεταξύ του Cosplay Pikachu και του Pikachu. Το Cosplay Pikachu δεν μπορεί να εξελιχθεί, οπότε προσπαθώντας να χρησιμοποιήσετε μια Stone Thunder για να πάρετε ένα Cosplay Raichu δεν θα λειτουργήσει δυστυχώς. Επίσης, δεν μπορείτε να αναπαράγετε ένα Cosplay Pikachu, οπότε περιορίζεστε στη λήψη μόνο ενός παιχνιδιού ανά παιχνίδι. Βεβαιωθείτε ότι δεν εμπορεύεστε τυχαία ή απελευθερώσετε το κοστούμι φίλο σας, επειδή δεν θα πάρετε άλλο ένα!

Unown - Εθνική Dex αριθ. 201

Το Unown έκανε το ντεμπούτο του στο Pokemon Gold and Silver και αν και στο αρχικό Pokemon Ruby και το Sapphire Unown δεν βρέθηκαν στη φύση, τα remake σας επιτρέπουν να πιάσετε όλες τις 28 διαφορετικές μορφές του επιστολικού Pokemon. Για να καταγράψετε το Unown πρέπει πρώτα να έχετε τη δυνατότητα να ανεβαίνετε με τους Mega Latios και Latias. Μόλις μπορέσετε να το κάνετε αυτό, περιμένετε το Mirage Cave 4 να εμφανιστεί ανατολικά της Dewford Town. Μόλις είσαι μέσα στις μοναδικές άγριες συναντήσεις με τον Unown.

Εάν είστε ένας πραγματικός Δάσκαλος Pokemon, θα πρέπει να ρυθμίσετε τα βλέμματά σας και στις 28 παραλλαγές του Unown για να τα πιάσετε όλα. Οι φόρμες είναι τα γράμματα Α έως Ζ καθώς και τα σημεία στίξης! και ?. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε και εσείς οι ίδιοι, γιατί μόλις μπορέσετε να πιάσετε το πρώτο σας εικονίδιο Unown the Poke Ball που δείχνει ότι έχετε καταγράψει αυτόν τον τύπο Pokemon πριν εμφανιστεί με το όνομά του. Μπορεί να είναι χρονοβόρος, αλλά με τη χρήση Repeat Balls μπορεί να πάρει μια μικρή απογοήτευση από αυτό.

Spinda - Εθνική Dex αριθ. 327

Η Spinda έχει μοναδικά σημάδια του προσώπου που διαφέρουν σε κάθε δείγμα. Παρόλο που τα σημάδια δεν επηρεάζουν τις κινήσεις ή τα στατιστικά στοιχεία, είναι ενδιαφέρον να δούμε την ποικιλία των διαφορετικών εμφανίσεων που μπορεί να έχει η Spinda. Δυστυχώς, αφού δεν υπάρχουν δύο Spinda, δεν θα μπορέσετε ποτέ να συλλάβετε κάθε παραλλαγή.

Castform - Εθνικό Dex Νο. 351

Το Castform μπορεί να επιτευχθεί μιλώντας με τον επικεφαλής του ινστιτούτου καιρού στη διαδρομή 119. Αυτή είναι μια κατάλληλη τοπική θέση για τον Castform, καθώς οι διαφορετικές μορφές του προκύπτουν από αλλαγές στον καιρό. Υπό κανονικές καιρικές συνθήκες στη μάχη Castform είναι ένας κανονικός τύπος, αλλά αν χρησιμοποιείται μια κίνηση που επηρεάζει τον καιρό μάχη τότε Castform θα αλλάξει μορφές και τον τύπο του.

Ο Rain Dance θα αλλάξει τον τύπο Pokemon στο νερό.

Η Sunny Day θα αλλάξει τον τύπο Pokemon στη φωτιά.

Το χαλάζι θα αλλάξει τον τύπο του Pokemon στον πάγο.

Deoxys - Εθνικό Dex αριθ. 386

Η απόκτηση του Deoxys είναι ένας από τους τελευταίους στόχους της Pokemon Omega Ruby και Alpha Sapphire. Κατά τη λήξη του επεισοδίου των Δέλτα ή του Πυλώνα του Ουρανού θα συναντήσετε το θρυλικό Deoxys. Αν κατά λάθος τον νικήσετε για να τον πιάσετε, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να κερδίσετε ξανά το Elite Four και τον Stephen και μόλις το κάνετε, η Deoxys θα αναπαράγει στην αρχική του θέση.

Το Deoxys έχει τέσσερις διαφορετικές μορφές, το καθένα με διαφορετικά στατιστικά στοιχεία. Η αρχική της μορφή είναι η πιο στρογγυλή από τις τέσσερις, ενώ οι άλλες τρεις επικεντρώνονται στην επίθεση, την άμυνα και την ταχύτητα. Για να αλλάξετε τις μορφές του Deoxys, πρέπει να το έχετε στο κόμμα σας και να ταξιδέψετε στο εργαστήριο του Καθηγητή Cozmo στο εργαστήριο της πόλης Fallarbor. Κάθε φορά που κοιτάζετε τον μετεωρίτη στο εργαστήριο, η Deoxys θα αλλάξει μορφή.

Μπράμι - Εθνική Dex Αρ. 412

Ο Burmy είναι κύριος του καμουφλάζ που θα πρέπει να μεταφέρετε από το Pokemon X ή Y. Ανάλογα με το πού θα μάθετε, η Burmy θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό μείγμα με το περιβάλλον φέρνοντας φύλλα, άμμο ή ακόμα και σκουπίδια. Για να το αποκτήσετε στο φυτικό του μανδύα, μάθετε με το χορτάρι, στο δάσος ή στην επιφάνεια του συγγραφέα. Ο Βιρμανίας χρησιμοποιεί το αμυγδαλό του σε σπηλιές ή ερήμους. Τέλος, ο μόνος τρόπος για το μανδύα του Burmy είναι η μάχη στα κτίρια.

Cherrim - Εθνική Dex αριθ. 421

Όπως και η Castform, η Cherrim αλλάζει τα έντυπα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Για να πιάσετε ένα Cherrim θα πρέπει να αποκτήσετε τη δυνατότητα να Soar με τους Mega Latias και Latios και να εισάγετε το Mirage Forest 4, το οποίο θα εμφανιστεί ακριβώς βόρεια της πόλης Lilycone. Η αλλαγή στη μορφή δεν επηρεάζει τα movesets είναι τα στατιστικά στοιχεία, αλλά είναι σίγουρα μια τεράστια διαφορά καλλυντικών. Όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος, τα πέταλα του Cherrim αναδιπλώνονται, κάνοντας ένα σκοτεινό μανδύα. Ωστόσο, όταν σε μια μάχη με έντονο ηλιακό φως Cherrim άνθη, και δείχνει πόσο ευτυχής είναι να απορροφούν τις ακτίνες!

Shellos - Εθνική Dex αριθ. 422

Οι Shellos εμφανίζονται στην άγρια ​​φύση στις διαδρομές 103 και 110. Ωστόσο, από τις δύο μορφές της Shellos, μόνο μία εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι. Η μορφή Shellos της δυτικής Θάλασσας εμφανίζεται μόνο στο Pokemon Omega Ruby, ενώ η μπλε μορφή της Ανατολικής Θάλασσας είναι αποκλειστική για το Pokemon Alpha Sapphire. Αν θέλετε και τα δύο, θα πρέπει να κάνετε εμπόριο για τη φόρμα που δεν εμφανίζεται στην έκδοση του παιχνιδιού που παίζετε.

Rotom - Εθνικό Dex αριθ. 479

Το Rotom είναι ένα Pokemon φάντασμα με μοναδική δυνατότητα αλλαγής μορφής και τύπου για να αναλάβει την εμφάνιση κοινών οικιακών συσκευών. Με την παραλαβή μιας νέας φόρμας, η Rotom κερδίζει επίσης μια νέα κίνηση βασισμένη στο θέμα της φόρμας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Για να αποκτήσετε το Rotom θα πρέπει να το ανταλλάξετε από ένα αντίγραφο του Pokemon X ή Y όπου εμφανίστηκε αρχικά.

Οι έξι μορφές του Rotom μπορούν να προσπελαστούν τοποθετώντας το στο πάρτι σας και προχωρώντας στο εργαστήριο Pokemon στο Littleroot Town. Μόλις μπορείτε να δείτε τα διάφορα πλαίσια για να αλλάξετε τη φόρμα του Rotom.

Ο έλεγχος του μικροκυμματος θα σας κερδίσει την κίνηση Υπερθέρμανση. Ο έλεγχος του πλυντηρίου θα σας κερδίσει την υδροηλεκτρική αντλία. Ο έλεγχος του ψυγείου θα σας κερδίσει το Blizzard. Ο έλεγχος του ανεμιστήρα θα σας κερδίσει Air Slash. Ο έλεγχος του Χλοοκοπτικού θα σας κερδίσει Leaf Storm.

Giratina - Εθνική Dex Αρ. 487

Παρόλο που θα πρέπει να το κάνετε στο παιχνίδι σας από μια προηγούμενη είσοδο στη σειρά Pokemon, η Giratina μπορεί ακόμα να κερδίσει τη δυνατότητα να αλλάξει μεταξύ των δύο μορφών της στο Pokemon Omega Ruby και το Alpha Sapphire και το Griseous Orb με κατάδυση κάτω από τη θάλασσα Διαδρομή 130. Μόλις το έχετε, το κρατήστε το Giratina και θα αλλάξει από την Αλλοιωμένη Φόρμα στην Έντυπο Προέλευσης. Αυτή η αλλαγή θα αλλάξει την ικανότητα της Giratina από την πίεση στο Levitate και τα στατιστικά της θα αλλάξουν επίσης.

Shaymin - Εθνική Dex Αρ. 492

Το Shaymin αποκτήθηκε στο παρελθόν μέσω ειδικής εκδήλωσης διανομής και θα διατίθεται στους επόμενους μήνες, καθώς οι θρυλικοί θα αναδιανεμηθούν για τον εορτασμό της 20ής επετείου του Pokemon. Για να αλλάξετε το Shaymin στη φόρμα του Sky, πρέπει να αποκτήσετε το Flower Gravideo. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε τον Shaymin στο κόμμα σας και πηγαίνετε στο σπίτι του Berry Masters στη διαδρομή 123. Μιλήστε στο νεότερο άτομο και θα σας δώσει το λουλούδι Gravideo. Μόλις αλλάξει μορφή μεταβάλλεται από ένα τύπο Grass σε Grass / Flying και τα στατιστικά της αλλάζουν σημαντικά επίσης.

Arceus - Εθνική Dex Αρ. 493

Ο Arceus είναι ένας άλλος Pokemon που διατέθηκε μέσω ειδικής διανομής. Μπορεί να μην υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος για να αποκτήσετε τον Arceus αυτή τη στιγμή, αλλά αν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα, οι πλάκες που χρησιμοποιούνται για να αλλάξουν τον τύπο του μπορούν να ληφθούν από Pokemon Omega Ruby και Alpha Sapphire. Οι περισσότερες από τις πλάκες μπορούν να ληφθούν με την αναζήτηση υποβρύχια με τη χρήση του Dive στις διαδρομές 107, 126 και 126-130. Ωστόσο, το σιδερένιο πιάτο κρατείται από το Beldum που μπορείτε να αποκτήσετε επισκέπτοντας το σπίτι του Stephen μετά το επεισόδιο Delta. Καλο κυνηγι!

Basculin - Εθνικό Dex αριθ. 550

Το Basculin έρχεται σε δύο ποικιλίες: Έχει κόκκινες ρίγες και το ένα έχει μπλε. Και οι δύο μορφές βρίσκονται σε ένα κομμάτι στο Pokemon X και Y. Για να τις αποκτήσετε στο Pokemon Omega Ruby και το Alpha Sapphire θα πρέπει να κάνετε εμπόριο γι 'αυτούς.

Darmanitan - Εθνική Dex αριθ. 555

Αν έχετε ένα Darmanitan με τη λειτουργία Zen Hidden Ability, θα αλλάξει φόρμες μόλις η HP πέσει κάτω από το μισό. Με την αλλαγή των μορφών στη λειτουργία Zen, το Darmanitan αλλάζει από Fire to Fire / Psychic και τα στατιστικά του αυξάνονται δραματικά. Μπορείτε να αναζητήσετε το Darmanitan στα νησιά Mirage 1 ή 7, ή στο Mirage Mountain 5.

Deerling - Εθνικό Dex αριθ. 585

Το ελάττωμα μπορεί να βρεθεί στη Διαδρομή 117 στο Pokemon Omega Ruby και το Alpha Sapphire, αλλά μόνο στην Άνοιξη. Για να αποκτήσετε το Deerling σε καλοκαιρινές, φθινοπωρινές ή χειμερινές φόρμες, θα πρέπει είτε να προωθήσετε ένα από τα Pokemon Black ή White ή το Pokemon Black 2 ή το White 2. Εάν έχετε ήδη ένα μέλος της φόρμας που θέλετε, μπορείτε επίσης την αναπαραγωγή και οι απόγονοι θα κληρονομήσουν τη μορφή του γονέα.