Καταργήστε τον χαρακτήρα # 127 ASCII στο Excel

Κάθε χαρακτήρας σε έναν υπολογιστή - εκτυπώσιμος και μη εκτυπώσιμος - έχει έναν αριθμό που είναι γνωστός ως κωδικός ή τιμή χαρακτήρα Unicode .

Ένα άλλο, παλαιότερο και πιο γνωστό σύνολο χαρακτήρων είναι το ASCII , το οποίο αντιπροσωπεύει τον αμερικανικό πρότυπο κώδικα για την ανταλλαγή πληροφοριών , ενσωματώθηκε στο σετ Unicode. Ως αποτέλεσμα, οι πρώτοι 128 χαρακτήρες (0 έως 127) του σετ Unicode είναι ίδιοι με το σύνολο ASCII.

Πολλοί από τους πρώτους 128 χαρακτήρες Unicode αναφέρονται ως χαρακτήρες ελέγχου και χρησιμοποιούνται από προγράμματα υπολογιστή για τον έλεγχο περιφερειακών συσκευών όπως εκτυπωτές.

Ως εκ τούτου, δεν προορίζονται για χρήση σε φύλλα εργασίας του Excel και μπορεί να προκαλέσουν διάφορα σφάλματα, αν υπάρχουν. Η λειτουργία CLEAN του Excel θα αφαιρέσει τους περισσότερους από αυτούς τους μη εκτυπώσιμους χαρακτήρες - με εξαίρεση τον χαρακτήρα # 127.

01 από 03

Unicode Χαρακτήρας # 127

Καταργήστε το χαρακτήρα ASCII # 127 από δεδομένα στο Excel. © Ted French

Ο χαρακτήρας Unicode # 127 ελέγχει το πλήκτρο διαγραφής στο πληκτρολόγιο. Ως εκ τούτου, δεν προορίζεται ποτέ να υπάρχει σε ένα φύλλο εργασίας του Excel.

Αν υπάρχει, εμφανίζεται ως ένας στενός χαρακτήρας σε σχήμα κουτιού - όπως φαίνεται στην κελιά A2 στην παραπάνω εικόνα - και πιθανότατα εισήχθη ή αντιγράφηκε τυχαία μαζί με κάποια καλά δεδομένα .

Η παρουσία του μπορεί:

02 του 03

Αφαίρεση του χαρακτήρα Unicode # 127

Παρόλο που ο χαρακτήρας αυτός δεν μπορεί να αφαιρεθεί με τη λειτουργία CLEAN, μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας έναν τύπο που περιέχει τις λειτουργίες SUBSTITUTE και CHAR .

Το παράδειγμα στην παραπάνω εικόνα δείχνει τέσσερις χαρακτήρες μορφής ορθογωνίου μαζί με τον αριθμό 10 στο κελί Α2 ενός φύλλου εργασίας του Excel.

Η συνάρτηση LEN - η οποία μετράει τον αριθμό των χαρακτήρων σε ένα κελί - στο κελί E2 δείχνει ότι το κελί A2 περιέχει έξι χαρακτήρες - τα δύο ψηφία για τον αριθμό 10 και τα τέσσερα πλαίσια για το χαρακτήρα # 127.

Λόγω της παρουσίας του χαρακτήρα # 127 στο κελί A2, ο τύπος προσθήκης στο κελί D2 επιστρέφει ένα #VALUE! μήνυμα λάθους.

Το κελί A3 περιέχει τον τύπο SUBSTITUTE / CHAR

= SUBSTITUTE (Α2, CHAR (127), "")

για να αντικαταστήσετε τους τέσσερις # 127 χαρακτήρες από το κελί A2 με τίποτα - (εμφανίζεται με τα κενά εισαγωγικά στο τέλος του τύπου).

Σαν άποτέλεσμα

  1. ο αριθμός χαρακτήρων στο κελί Ε3 μειώνεται σε δύο - για τα δύο ψηφία στον αριθμό 10,
  2. ο τύπος προσθήκης στο κελί D3 επιστρέφει τη σωστή απάντηση των 15 κατά την προσθήκη των περιεχομένων για το κελί A3 + B3 (10 + 5).

Η συνάρτηση SUBSTITUTE κάνει την πραγματική αντικατάσταση ενώ η συνάρτηση CHAR χρησιμοποιείται για να δείξει στον τύπο τον χαρακτήρα που θα αντικαταστήσει.

03 του 03

Αφαίρεση μη διασταυρούμενων διαστημάτων από ένα φύλλο εργασίας

Παρόμοια με τους μη εκτυπώσιμους χαρακτήρες είναι ο μη σπασμένος χώρος (& nbsp) ο οποίος μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα με τους υπολογισμούς και τη μορφοποίηση σε ένα φύλλο εργασίας. Ο κωδικός Unicode για διαστήματα χωρίς σπάσιμο είναι # 160.

Οι μη διασταυρούμενοι χώροι χρησιμοποιούνται εκτενώς στις ιστοσελίδες, οπότε αν τα δεδομένα αντιγράφονται στο Excel από μια ιστοσελίδα, οι μη διαχωριστικοί χώροι μπορεί να εμφανίζονται σε ένα φύλλο εργασίας.

Η αφαίρεση των μη σπασμένων χώρων μπορεί να γίνει με έναν τύπο που συνδυάζει τις λειτουργίες SUBSTITUTE, CHAR και TRIM.