Τι είναι ένα αρχείο HDMP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία HDMP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου HDMP είναι ένα αρχείο Heap Dump Heap που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μη συμπιεσμένων αρχείων σφαλμάτων που δημιουργούνται ή "απομακρύνονται" όταν ένα πρόγραμμα διακοπεί στα Windows.

Τα συμπιεσμένα αρχεία ένδειξης σφαλμάτων αποθηκεύονται στη μορφή MDMP (Windows Minidump) και χρησιμοποιούνται από τα Windows για την αποστολή των αναφορών σφαλμάτων στη Microsoft.

Σημείωση: Το HDMI είναι ένας κοινός όρος αναζήτησης που έχει παρόμοια ορθογραφία όπως το HDMP, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη μορφή ή οποιαδήποτε μορφή αρχείου. Το HDMI υποστηρίζει τη διασύνδεση πολυμέσων υψηλής ευκρίνειας .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο HDMP

Τα αρχεία HDMP που είναι αρχεία Dump στα Windows Heap μπορούν να ανοίξουν με τη χρήση του Microsoft Visual Studio μέσω του αρχείου Αρχείο> Άνοιγμα> Αρχείο .... Οι πρόσφατες εκδόσεις του Visual Studio μπορούν να ανοίξουν αρχεία HDMP, MDMP και DMP (Windows Memory Dump) με αυτόν τον τρόπο.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση του Visual Studio που δεν σας επιτρέπει να ανοίξετε ένα αρχείο .HDMP, απλά μετονομάστε το αρχείο σε .DMP και δοκιμάστε ξανά. Το πρόγραμμα πρέπει να υποστηρίζει αυτόν τον τύπο αρχείου. Ωστόσο, εάν λάβετε ένα σφάλμα σχετικά με τη "μη επαρκή αποθήκευση", είναι πιθανό ότι το αρχείο ένδειξης σφαλμάτων είναι υπερβολικά μεγάλο για να φορτώσει το Visual Studio στη μνήμη .

Τα αρχεία Dump των Windows Heap μπορούν να αναλυθούν με το εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων των Windows. Μπορεί επίσης να βρείτε χρήση στο δωρεάν πρόγραμμα BlueScreenView για σάρωση και ανάγνωση αρχείων minidump.

Σημείωση: Μπορείτε να αφαιρέσετε με ασφάλεια τα αρχεία HDMP και MDMP από τον υπολογιστή σας, αν δεν θέλετε να διερευνήσετε την αιτία των σφαλμάτων ή αν αναλαμβάνουν υπερβολικό χώρο στο δίσκο. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα επιμένει, είναι πιθανό να δημιουργηθούν περισσότερα από αυτά τα αρχεία ένδειξης σφαλμάτων. Όπως συμβαίνει με όλα τα προβλήματα του υπολογιστή, είναι πάντα καλύτερο να τα επιλύσετε πριν αποσυρθούν.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο HDMP, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία HDMP, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο HDMP

Δεν γνωρίζω πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο HDMP ή MDMP σε οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία Dump

Η τοποθεσία μητρώου των Windows που περιέχει πληροφορίες αναφοράς σφαλμάτων βρίσκεται στην ομάδα HKEY_LOCAL_MACHINE , στο κλειδί \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ Windows Reporting Error \ .

Ο φάκελος που τα προγράμματα συνήθως περιέχουν αρχεία dump μπορεί να ονομάζεται χωματερές ή αναφορές και συνήθως βρίσκεται στον κατάλογο εγκατάστασης του προγράμματος. Ωστόσο, άλλοι ενδέχεται να διατηρήσουν αυτά τα αρχεία σε έναν εντελώς διαφορετικό φάκελο, όπως για παράδειγμα το DellDataVault για προγράμματα της Dell ή το CrashDumps .

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για την εύρεση ενός αρχείου .HDMP, .MDMP ή .DMP στον υπολογιστή σας, ένας εύκολος τρόπος για να το αναζητήσετε είναι με το δωρεάν εργαλείο Everything.

Αν οποιαδήποτε στιγμή ενώ εκτελείται μια διαδικασία, θέλετε να δημιουργήσετε ένα αρχείο DMP, μπορείτε να το κάνετε μέσω του Task Manager των Windows . Απλά κάντε δεξί κλικ στη διαδικασία που θέλετε να δημιουργηθεί η χωματερή και στη συνέχεια επιλέξτε Δημιουργία αρχείου dump .

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Τα αρχεία ένδειξης σφαλμάτων των Windows ενδέχεται να χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου HDMP, MDMP ή DMP και ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν μια επέκταση αρχείου που μοιάζει πολύ με αυτές, καθιστώντας εύκολη την σύγχυση μεταξύ των δύο μορφών.

Για παράδειγμα, το HDML γράφεται σχεδόν το ίδιο με το HDMP, αλλά χρησιμοποιείται για αρχεία γλώσσας χειροκίνητης σήμανσης συσκευών. Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τα ανοίγματα HDMP από πάνω, βεβαιωθείτε ότι το αρχείο τελειώνει με ".HDMP", επειδή τα αρχεία HDML δεν θα λειτουργούν με τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω.

Είναι εξίσου εύκολο να συγχέουμε τα αρχεία MDMP και MDM. Το τελευταίο μπορεί να είναι στη μορφή αρχείου πολλαπλών μεταβλητών δεδομένων HLM ή σε μορφή αρχείου χάρτη Mario Dash, αλλά και πάλι, ούτε σχετίζονται με αρχεία HDMP.

Τα αρχεία DMPR είναι εύκολα αναμειγνύονται με αρχεία DMP, αλλά αυτά είναι αρχεία Direct Mail Project που χρησιμοποιούνται από το Direct Mail.

Αν δεν έχετε αρχείο σφαλμάτων, φροντίστε να διερευνήσετε την πραγματική επέκταση αρχείου για το αρχείο σας για να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν ή να τα μετατρέψουν.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία HDMP

Εάν έχετε ένα αρχείο HDMP αλλά δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου HDMP και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.