Πώς να κάνετε την Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης

Αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης

Μόλις ανοίξατε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης στο Web και μια γρήγορη αναζήτηση χρησιμοποιώντας τη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης αποκαλύπτει ότι είναι αυτόματα ρυθμισμένη σε μια μηχανή αναζήτησης που δεν είστε οπαδός της. Υπάρχει τρόπος να αλλάξετε αυτό το θέμα;

Προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης - Ναι, μπορείτε να το αλλάξετε αυτό

Οι περισσότεροι περιηγητές ιστού στην αγορά δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να προκαθορίζουν τις αγαπημένες τους ιστοσελίδες και εργαλεία Web. για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε τη δική σας αρχική σελίδα σε οτιδήποτε προτιμάτε (ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ρύθμισης της αρχικής σελίδας σας για περισσότερες πληροφορίες). Εάν θέλετε να κάνετε τη Google τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης ιστού από προεπιλογή κατά τη διεξαγωγή αναζητήσεων στο Web, μπορείτε να το κάνετε αυτό εύκολα.

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, η ρύθμιση της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης σε μια επιλογή της επιλογής σας είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλα τα προγράμματα περιήγησης - με άλλα λόγια, δεν είστε κλειδωμένοι σε μια συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης που εσείς προτιμάτε ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης - συμπεριλαμβανομένης της Google.

Τι σημαίνει "προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης"; Βασικά, αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ανοίγετε ένα νέο παράθυρο ή καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να αναζητήσετε κάτι, οι προεπιλεγμένες δυνατότητες αναζήτησης θα προέλθουν από τη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας - ό, τι μπορεί να είναι. Όταν κατεβάζετε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web, συνήθως υπάρχει προγραμματισμένη μηχανή αναζήτησης για να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της εμπειρίας αναζήτησης. Είναι πολύ απλό να το προσαρμόσετε στις προτιμήσεις του χρήστη και μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά, μέσα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Αλλάξτε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Internet Explorer

  1. Πρώτον, είναι πάντα έξυπνο να ελέγξετε ποια έκδοση του Internet Explorer χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα. μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στην επιλογή Βοήθεια> Σχετικά με τον Internet Explorer.
  2. Βρείτε το πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία.
  3. Κάντε κλικ στο βέλος που δείχνει προς τα κάτω και επιλέξτε "Διαχείριση παρόχων αναζήτησης".
  4. Επιλέξτε τη μηχανή αναζήτησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο "ορισμός ως προεπιλογή".
  5. Αλλάξτε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Firefox
  6. Βρείτε το πλαίσιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία.
  7. Κάντε κλικ στο βέλος που δείχνει προς τα κάτω.
  8. Επιλέξτε Google από τη λίστα με τις μηχανές αναζήτησης.

Αλλάξτε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Chrome

Ανοίξτε το Google Chrome.

Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας, κάντε κλικ στο μενού του Chrome> Ρυθμίσεις.

Στην ενότητα "Αναζήτηση", επιλέξτε το Google από το αναπτυσσόμενο μενού.

Στην ενότητα "Άλλες μηχανές αναζήτησης" μπορείτε επίσης να κάνετε τα εξής:

Οι προτιμήσεις σας για μηχανές αναζήτησης συνεχίζουν να αλλάζουν;

Αν βρείτε μετά τη ρύθμιση των προεπιλεγμένων προτιμήσεων μηχανών αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, συνεχίζουν να αλλάζουν σε κάτι άλλο - χωρίς την άδειά σας - τότε είναι πιθανόν ο υπολογιστής σας να έχει μολυνθεί με κάποιο τρόπο με κακόβουλο λογισμικό. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς να νικήσετε αυτές τις ενοχλητικές ενοχλήσεις, μαζί με το πώς να αποτρέψετε την επανάληψή τους, στην ενότητα Γιατί οι διαφημίσεις με ακολουθούν γύρω στο διαδίκτυο;

Ρύθμιση των προτιμήσεών σας για την αρχική σας σελίδα

Εκτός από την προσαρμογή των επιλογών σας για μια μηχανή αναζήτησης, μπορείτε επίσης να ορίσετε οποιονδήποτε ιστότοπο ή μηχανή αναζήτησης ως την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης στο Web.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό, διαβάστε την ενότητα Ορισμός της αρχικής σας σελίδας στον αγαπημένο σας ιστότοπο . Αυτό το απλό σεμινάριο θα σας δώσει ακριβώς αυτό που πρέπει να ξέρετε για το πώς μπορείτε να ορίσετε οποιαδήποτε σελίδα επιθυμείτε - από τις ειδήσεις για να αναζητήσετε τον καιρό στον αγαπημένο σας ιστότοπο κοινωνικών μέσων - στην αρχική σας σελίδα.

Μόλις έχετε αυτό το σύνολο, κάθε φορά που ανοίγετε ένα νέο παράθυρο προγράμματος περιήγησης στο Web ή κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης, θα μεταφερθείτε αμέσως στη σελίδα της επιλογής σας. Αυτός είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα σε επαφή με ό, τι μπορεί να βρείτε το πιο χρήσιμο, αντί να χρειάζεται να απομνημονεύσετε ένα σελιδοδείκτη. Μπορείτε να κάνετε περισσότερες από μία σελίδες στον προορισμό σας "στο σπίτι". για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ορίσετε τον πιο πρόσφατο καιρό, τον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης ως προορισμό της Κεντρικής σελίδας. Έτσι, κάθε φορά που κάνετε κλικ στο Home, και τα τρία από αυτά θα ανοίξουν ταυτόχρονα.