Η διαφορά μεταξύ του Throwback την Πέμπτη και του Flashback Παρασκευή

Εάν ξοδεύετε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα σε κοινωνικά μέσα ή σε απευθείας σύνδεση γενικά, πιθανότατα έχετε ακούσει δύο πολύ δημοφιλείς τάσεις κοινωνικού διαμοιρασμού - Throwback Thursday και Flashback Friday. Και ακόμα κι αν ακολουθήσατε και συμμετείχατε στην τάση μόνοι σας, ίσως εξακολουθείτε να μπερδεύεστε για τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Throwback την Πέμπτη και το Flashback Friday, εδώ είναι το βασικότερο στοιχείο: Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων, οι μπλόγκερ και ακόμη και οι μάρκες θα δημοσιεύσουν κάποιο είδος περιεχομένου (όπως μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή ένα τραγούδι) από το παρελθόν και τότε θα το επισημάνουν με #ThrowbackThurday ή #TBT αν το δημοσιεύουν την Πέμπτη. Εάν είναι Παρασκευή, θα την επισημάνουν με #FlashbackFriday ή #FBF.

Ακούγεται αρκετά απλό; Είναι, αλλά γιατί χρειαζόμαστε και τα δύο, αν φαίνονται τόσο παρόμοια;

Εξερευνώντας τη διαφορά μεταξύ των δύο παιχνιδιών Hashtag

Δεν είναι ξεκάθαρο από πού προέρχεται το Throwback, αλλά σύμφωνα με τις Ψηφιακές Τάσεις, το Instagram user @ bobbysanders22 ήταν ο πρώτος γνωστός χρήστης που δημοσίευσε το hashtag πίσω το 2011. Και αν ρίξετε μια ματιά στο γράφημα Google Trends για Throwback την Πέμπτη, θα παρατηρήσετε ότι η τάση πραγματικά ξεκίνησε στις αρχές του 2012.

Το Throwback Πέμπτη είναι αναμφισβήτητα πιο δημοφιλές και χρησιμοποιείται συχνότερα από την Flashback Friday, ίσως επειδή η Πέμπτη είναι η πρώτη που φτάνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και είναι επίσης η μία ημέρα όταν πραγματοποιείται σημαντική δραστηριότητα κοινωνικών μέσων . Είναι ενδιαφέρον ότι, εάν ρίξετε μια ματιά στο γράφημα Google Trends για το Flashback Friday, θα πρέπει να δείτε ότι η ανάπτυξή της άρχισε πραγματικά να απογειώνεται μερικούς μήνες πριν από την Throwback την Πέμπτη.

Ο ορισμός της λέξης "επιστροφή" είναι ένα πρόσωπο ή ένα πράγμα που είναι παρόμοιο με κάποιον ή κάτι από το παρελθόν ή που ταιριάζει σε μια προηγούμενη εποχή, σύμφωνα με το λεξικό Merriam-Webster. Συγκριτικά, η λέξη "flashback" έχει δύο ορισμούς: ένα μέρος μιας ιστορίας ή μιας ταινίας που περιγράφει ή δείχνει κάτι που συνέβη στο παρελθόν ή μια ισχυρή μνήμη ενός παρελθόντος γεγονότος που έρχεται ξαφνικά στο μυαλό ενός ατόμου .

Αυτοί οι ορισμοί μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, αλλά όταν φτάνετε ακριβώς σε αυτό για να το θέσετε με απλούς όρους, και οι δύο χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την πράξη της ανάκλασης πίσω στις μνήμες του παρελθόντος. Και όταν προσπαθείτε να αποτυπώσετε αυτό το είδος εμπειρίας μοιράζοντάς το σε μια θέση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, είναι δύσκολο να τονίσουμε τη διαφορά μεταξύ των δύο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κοινόχρηστο περιεχόμενο για κάθε hashtag είναι τόσο παρόμοιο.

Οι χρήστες επεξεργάζονται την κοινή χρήση περιεχομένου για το Throwback την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Flashback όπως είναι ακριβώς το ίδιο

Αν είχατε έντονο συναίσθημα ότι το Throwback Thursday και το Flashback Friday ήταν πολύ παρόμοια για να δημοσιεύσετε διαφορετικά κάθε μέρα, είχατε δίκιο. Επειδή κάθε παιχνίδι hashtag είναι τόσο ανοιχτό και δεν έρχεται με κανέναν πραγματικό κανόνα που να ακολουθεί, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο.

Θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία του εαυτού σας πριν από 10 χρόνια για το Throwback την Πέμπτη ή την Flashback Παρασκευή και δεν θα σφάλατε να αποφασίσετε κάποια ημέρα για να την δημοσιεύσετε. Λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές της ζώνης ώρας σε όλο τον κόσμο και το υποκειμενικό θέμα του τι θεωρείται έκρηξη από το παρελθόν (το οποίο θα μπορούσε κυριολεκτικά να είναι οτιδήποτε από πριν από μερικές μέρες έως και 50 ή περισσότερα χρόνια), θα δείτε ακόμα πολλά των χρηστών απομακρύνονται από το να ακολουθούν τους γενικούς κανόνες - να δημοσιεύουν φωτογραφίες ή βίντεο χωρίς νοσταλγική ποιότητα καθόλου ή να κάνουν τις #ThrowbackThurday δημοσιεύσεις τους την Κυριακή για οποιονδήποτε λόγο.

Throwback Πέμπτη Vs. Αναδρομή στην Παρασκευή:

Υπάρχουν τάσεις hashtag για κάθε μέρα της εβδομάδας!